No vezi? Așa trebuia formulată întrebarea. Mulțumim și apreciem detalierea. Cu cea mai mare convingere îți pot spune că cititul cărților nu doar că îți va umple propriul univers ci, va deschide și va crea noi universuri. Vocabularul ți se va îmbunătăți considerabil, ortografia/creativitatea la fel. Cărțile sunt un mijloc incredibil de a petrece timpul liber. Personal citesc zilnic și deși mai trișez oarecum (am un Kindle pe care pot stoca până la 900 de cărți), citesc și cărți fizice și îmi face plăcere să le cumpăr (deși au devenit scumpe, uneori prohibitive ca preț). Succes!
Dezvoltarea vocabularului propriu.
Se obtine prin citirea cat mai multor carti beletristice.
Tu nu ești elev. Scrii "cît" și "fiece" (învechit, var. a lui fiecare). Deci moșule? Care e ideea?
"si să pot lua sau nota 9 sau 10 pentru fiece eseu" La cum scrii o sa fie foarte mult de lucru. Te-ai inspirat din poeziile scrise acum 150+ de ani sa scrii in asa fel?
Citind multa, foarte multa literatura in limba romana, ca sa ti se mareasca si imbogateasca vocabularul cu termeni noi, rafinati, si elevati.
Nu sunt moș. Pur și simplu din cauza unei tulburări mintale am fost un mare prieten cu procrastinarea, lenea, depresia destul de mare. Să zic săptămânal este un trigger la moment ce ține de eseele la l.rom. la care luam note joase în liceu; întrebarea e vor reuși cărțile să umple pustietatea spirituală și să excludă destul de bine complexul de necărturar, căci bani de psihoterapeut nu am...
Merci, poate că a fost un pic stupidă șmecheria la care am apelat eu. Totuși mulțumesc mult pentru un așa răspuns adecvat!
Si tu esti expert TPU? Really? Spui "carti beletristice"? Stii ce este tautologia? Ca si cand ai spune filme cinematografice sau poze fotografice. Pana mea de "expert". Beletrisctica, inseamna opere literare scrise mon cher, adica, carti pe intelesul tau de "expert". Doamne fereste cu asemenea "experti". Welcome from idiotland mate!
Bravos. Mi-ai dat ignore in 1 minut. Tu si desteapta de pe locul 1. Stati linistiti. Quora este mult mai veche si mai comprehensibila...si e pe duca. TPU e doar pe moarte, cu ceva huligani in top (exclus RAY, Dario, Suntserios si altii, ma refer la rebuturi doar). Cinste celor care raspund cu abinegatie, cunostinte si onestitate.