Chiar si literatura romana poate fi predata cu totul altfel, critica literara este o activtate care cere inteligenta si cultura; depinde de profesor.
Te pregateste doar pentru cele 2 examene... (evaluarea nationala si bac-ul). ce faci mai departe e stric problema ta, pe ei nu ii intereseaza (o chestie cu care sunt. pro si contra).
Este exact ca la scoala de soferi. Mereu am auzit,, nu fa asta la exem ca te pica",, vezi sa nu faci asa cu politistul ca o sa fie nasol",, pe asta la examen iei 6 puncte ". etc. DAR parca nimeni nu-ti zice,, ba prostule, dupa ce iei permisul, sa nu faci niciodata asta in trafic ca pui viata ta si a celorlalti in pericol". Asa este si scoala,, copii la bac sa nu scrieti asa ca se considera semn",, vedeti ca la bac exercitiul X nu se rezolva asa". Ok. asta e normal sa auzi, dar nu am auzit NICIODATA de la un profesor :
-Copii, voi cand o sa aveti o familie, o sa va loviti de anumite probleme, haideti sa discutam astazi despre ele.
-Copii, DUPA TERMINAREA LICEULUI, o sa va duceti sa va angajati. Haideti sa va explic si sa va dau cateva sfaturi in legatura cu CV-ul.
NIMIC.
Am avut in clasa a10-a psihologie si in clasa a11-a sociologie. Credeam ca alea 2 materii mai salveaza rahatul asta. ghici ce. si astea 2 sunt corupte si profesorii batrani. care vin si doar isi fac materie de cacao. Adica merg dupa gura sistemului. Dar ma rog. atat timp cat exista internetul, scoala nu o sa fie niciodata scuza pentru care eu sunt dezinformat.
Ba da, cum sa nu?
E mereu util sa ai cultura generala si sa aprofundezi unul sau mai multe domenii. Poate nu mai stiu in detaliu fiecare lectie de la biologie, dar o idee generala solida am. Matematica din liceu o folosesc si acum, de exemplu. Doar pentru ca unii au vegetat in timpul liceului, nu inseamna ca nu se invata nimic util. Folositi-va capul, sa vedeti ce util devine ce ati invatat.
Dupa cum spui tu, in Romania cei cu functii de conducere au intre 4 si 8 clase, pe la mijloc sunt cei cu mai multe clase, dar care nu isi bat capul cu invatatul, impreuna cu cei care si-l bat, dar tot degeaba, pentru ca nu ii prea ajuta, asa ca mecanizeaza informatia (ce o mai fi insemnand si asta?), iar cel mai jos se situeaza cei ce sunt inteligenti, dar nu se prea descurca cu memoratul (cei care sunt inteligenti, dar au si capacitate mare de memorare probabil nu exista, dupa parerea ta).
Ce sa zic? Mi se pare foarte superficial modul in care tratezi subiectul (ca sa nu spun altceva) si chiar sunt curios in care categorie te-ai incadra pe tine.
Hmm interesant ce ai spus adineaori legat de multiculturalism si efectele negative pe care crezi ca le are. Crezi ca am putea vorbi mai mult in privat legat de asta?
Ma bucur sa vad ca nu sunt singurul care trateaza aceasta tema superficial si ca poate vedea lucrurile si in profunzime.
Hai ca vin si eu.
Ai dreptate, o boaba din fiecare poate fi necesara ca sa fii un om cat de cat cu capul de umeri, dar arunca o privire asupra programei actuale. Statul roman iti cere practic tie, ca elev, sa fii as in orice domeniu. Dar de ce un profesor nu e capabil sa predea mai multe materii? De ce un profesor de matematica nu e capabil sa-ti raspunda din pura generozitate la o intrebare ce tine de chimie? Ca nu stie!
https://www.digi24.ro/......eag-486949
Iti recomand sa vizionezi videoclipul prezentat pe pagina respectiva, un interviu luat cu un geniu de om, Florian Colceag.
Nu sunt cu nimic mai superior decat orice om din tara, sau in afara. Toti avem valoare si potential, dar din nefericire extrem de putini o folosesc in mod folositor spre binele celorlalti.
"Buna ziua, vreau sa cumpar o sticla de apa, cat radical din x e necesar sa platesc?"
Fix de asta vorbeam eu in toti acesti ani ai mei, abilitatea de a alege materii care se potrivesc nevoilor mele si al tuturor, nu aceleasi zeci de materii comasate pentru toata lumea!
Situatia e cu cat mai oribila, deoarece pana si din cauza scolii fiin un principal motiv in care se sinucid atat de multi elevi/studenti.
Aia e o notiune de clasa a 8a sau a 7a, nu de liceu. Matematica e necesara in multe domenii. N-ai sa auzi ca un programator, de exemplu, nu stie ce e radicalul.
In plus, viata nu se invarte doar in jurul acestor lucruri de baza. Tu toata ziua cumperi/vinzi apa? Nu vrei mai mult de la viata? Daca vrei minimul, nu te opreste nimeni. Dar, da. Hai sa invatam doar calcule de baza si sa ne facem cu totii casieri la supermarket, vanzatori de flori in piata, mai stiu eu ce...
Dupa cum am spus, eu folosesc si acum matematica, o voi folosi si in viitor. Tu du-te si cumpara niste apa, daca doar asta stii.
As fi preferat un raspuns simplu si la obiect: ''fac parte din categoria x'' (unde 'x' era una din cele patru categorii identificate de tine), dar din lipsa de altceva se pare ca o sa trebuiasca sa ma multumesc cu raspunsul primit.
In ce hal sunt batjocoriti olimpicii de la noi
Primesc o gramada de burse, intra fara examen de admitere la facultate sunt foarte batjocoriti, foarte.
In ambele cazuri, persoana poate sau nu sa aiba succes, nu depinde de sistemul de invatamant.
anonim_4396 întreabă:
anonim_4396 întreabă: