Si eu tot predicativa am pus, pentru ca parea mult mai logic. La noi directoarea e profa de romana, si a spus ca ambele sunt corecte, si se vor puncta daca ai pus una dintre ele.
Eu am pus predicativa. Adica daca stai putin sa te gandesti, verbul copulativ "este" nu indica chiar nimic?
Si daca inlocuiai "ma jeneaza" cu "jenanta" venea cam asa "dificultatea rasfoirii este jenanta" de unde rezulta ca era predicativa deoarece tine locul numelui predicativ. Atributiva nu era nicicum, subiectiva nu, propozitia principala avea subiect.
Exact! dupa asta m-am ghidat si eu, ca propozitia principala avea subiect.
De acord cu tine:
http://www.petitieonline.com/......iunie_2012
Eu am pus subiectiva. unii din colegii mei au pus predicativa. chiar nu stiu care e raspunsul corect. abia astept sa se afiseze baremul
Eu am pus predicativa... am intrebat 2 profesoare una mi-a zis ca e corect una. mi-a zis cai subiectiva nici eu nujtu ce sa cred e corect in amele moduri... daca stii cum s-o iei...dar creka raspunsul de la examen corect (Aprobat) e subiectiva..si am gresit.
Cei cu predicativa, asa ca mine: http://www.petitieonline.com/......iunie_2012
Pana la urma e si greseala lor ca ne-au derutat atata! pe bune. Ce se asteapta de la noi, daca nici profele nu sunt sigure de raspuns?
Momentan nu se stie. Sunt multi profesori de romana care spun ca era subiectiva, dar si cativa care spun predicativa. Din cate stiu eu, majoritatea colegilor au pus predicativa. Chestiunea este discutata la nivel inalt si revolta multa lume, dar nu stim nimic sigur pana la ora 3, azi(asa am auzit), cand se va afisa baremul oficial, de la minister. In orice caz, NU era atributiva.
Vom vedea...
P.S.: Eu am pus predicativa.
Pentru toti cei care au pus predicativa si sunt revoltati:
http://www.petitieonline.com/......iunie_2012
Asa am aflat si eu ca este subiectiva...cu toate ca am pus atributiva si eram asa sigur.Pacat... chiar greu exercitiul.
Chiar daca baremul ne spune ca raspuns. corect este C majoritatea profesorilor de la noi din scoala sunt revoltati spunand ca raspuns. corect este b.predicativa! Prop. principala : este dificultatea rasfoirii are deja subiect. Cand contragem si punem intrebarea Ce jeneaza? DIFICULTATEA! Ea fiind deja subiect prop. subordonata in nici un caz nu este subiectiva
As spune ca acest exercitiu nu a fost gandit cum trebuie.La un examen trebuie sa existe un singur raspuns corect si sa nu se poata interpreta nimic.
Nu mai rezist... m`am saturat de atata conversatie pe seama acestui subiect si eu am pus tot predicativa dar sper ca si cei care au pus subiectiva sa ia punctajul frumos din partea lor ar fi sa puna amandoua variantele corecte abia astept sa vad rezultatele
Cel mai tare ma amuza astia cu atributiva, asta chiar nu are logica. Ma enerveaza astia cu medii de 10 care plang ca au gresit asta si fac doar 9.40 si cica nu intra la liceele pe care le vor, mai intai fiti siguri ca ati facut restul bine si apoi ganditi-va ca multi au aceeasi problema, chiar si asa nu mai bociti atata ca tot intrati(eu am pus predicativa)
alexutsssa întreabă:
Anaconda12345 întreabă: