| GuBeeBăăi a întrebat:

Tatal meu mi-a bagat meditator la engleza acum 2 ani. Eu am invatat cat am putut. Am retinut, stiu cel putin un sfert din limba, dar tatal meu mereu ma cearta ca nu am ambitie sa invat, dar eu am, dar nu stiu sa ii arat. Cand invatam doua ore pe zi mi-a zis ca nu e nevoie sa invat atat de mult, ca el e multumit sa invat si 15 minute pe zi. Urmatoarea zi am invatat doar jumatate de ora, si s-a suparat pe mine ca invat prea putin. In alta saptamana n-am invatat 2 zile fiindca am fost si eu la o prietena, si m-a certat. Mereu imi spune ca nu invat. Intr-o zi cand i-am zis ca el de cate ori ma cearta ma descurajeaza, el mi-a zis ca face asta ca sa ma incurajeze. Miar placea mai mult sa ma incurajeze intr-un fel mai... incurajator. Plzz spuneti-mi ce sa fac ca sa ii arat lui tata ca am ambitie de a invata engleza. Cel mai bun raspuns primeste o fundita mare si frumoasa!

Răspuns Câştigător
| Comeandtellmesomething a răspuns:

Spune-i ca o limba straina nu se invata in cateva zile...sa te lase sa inveti in ritmul tau, in asa fel incat sa retii ce inveti nu sa inveti mecanic si a 2-a zi sa uiti tot.

3 răspunsuri:
| georgesur a răspuns:

ZuzyStrumfy,sunt convins ca tatal tau iti vrea un viitor frumos, el stie ca o limba straina si anumite abilitati in comunicare te pot ajuta sa ti-l cladesti. Totusi ai mare grije la ortografie ("mia", "ma","i-am", miar") caci greseli de tipul celor din paranteza iti poat anula atuurile.

| ICanSeeAll a răspuns:

Cred ca nu ar trebui sa te bazezi pe invatatul din caiet. Vorbitul cu oamenii si ascultatul limbii ajuta. Nu inteleg de ce nu e multumit tatal tau, eu zic ca e destul. Uita-te la filme in engleza si incearca sa le traduci tu. fara sa te uiti la subtitrare. Chiar ajuta foarte mult; poate chiar mai mult decat cum zici tu ca inveti. Vorbeste cu el si spune-i ca iti dai toata silinta sa inveti.

| loveislikeaheadshot a răspuns:

Nu esti singura! Toti parintii fac la fel! Cred ca cel mai bine e sa discuti cu el si sa ii explici ca ai nevoie de incurajari sub forma unor cuvinte blande pline de dragoste nu de certuri si ironii... parera mea love struck