Spune-i ca o limba straina nu se invata in cateva zile...sa te lase sa inveti in ritmul tau, in asa fel incat sa retii ce inveti nu sa inveti mecanic si a 2-a zi sa uiti tot.
ZuzyStrumfy,sunt convins ca tatal tau iti vrea un viitor frumos, el stie ca o limba straina si anumite abilitati in comunicare te pot ajuta sa ti-l cladesti. Totusi ai mare grije la ortografie ("mia", "ma","i-am", miar") caci greseli de tipul celor din paranteza iti poat anula atuurile.
Cred ca nu ar trebui sa te bazezi pe invatatul din caiet. Vorbitul cu oamenii si ascultatul limbii ajuta. Nu inteleg de ce nu e multumit tatal tau, eu zic ca e destul. Uita-te la filme in engleza si incearca sa le traduci tu. fara sa te uiti la subtitrare. Chiar ajuta foarte mult; poate chiar mai mult decat cum zici tu ca inveti. Vorbeste cu el si spune-i ca iti dai toata silinta sa inveti.
Nu esti singura! Toti parintii fac la fel! Cred ca cel mai bine e sa discuti cu el si sa ii explici ca ai nevoie de incurajari sub forma unor cuvinte blande pline de dragoste nu de certuri si ironii... parera mea
anonim_4396 întreabă: