Nu, un elev cu media mai mica nu poate intra inaintea ta. Daca citesti pliantul care v-a fost dat, intelegi cum se face, e foarte simplu. Cand ajunge la tine, calculatorul verifica: prima ta optiune e libera? daca da, intri acolo si trece la urmatorul. Daca nu, verifica a doua ta optiune si tot asa. Nici un elev cu nota mai mica nu va fi bagat in seama pana nu te repartizeaza pe tine si vei fi repartizat la prima dintre optiunile tale la care se gaseste loc liber. DE aceea trebuie sa treci intai optiunile pe care ti le doresti foarte mult, chiar daca ai sanse mici sa intri acolo si abia apoi optiuni mai putin dezirabile dar la care stii sigur ca intri. Fiindca poti avea o sansa sa intri la ceva foaret dorit. Si nimeni care are medie mai mica ca tine nu iti poate pune locul in primejdie, practic cand ajunge la tine, calculatorul ignora complet existenta celor de sub tine, te repartizeaza numai in functie de locurile ocupate de cei dinaintea ta
Daca tu ai a 7-a optiune liceul x, iar alt elev are prima optiune
tot liceul x, dar are media mai mica decat a ta, tu vei ocupa acel loc, doar in cazul in care nu vei intra la celelalte 6. Daca ti-e frica ca nu vei intra la primele 6, stai linistit pentru ca nu este nicio problema. Nu are rost sa iti schimbi, spre exemplu, liceul y (prima optiune) care iti place mai mult cu x (a 7-a optiune) unde intri lejer. Daca chiar vrei sa schimbi ordinea, vorbeste cu dirigintele si intreaba-l daca se poate, iar el te va urma pe mai departe.
Explicatii gasesti si aici: http://www.siveco.ro/......e-2017.pdf
Eu stiam ca nu se poate, odata ce ai completat fisa nu prea poti sa o modifici, dar, din fericire inca poti sa ajungi la liceul de care zici, dar numai prin transfer, adica, vezi la ce liceu ai picat, iar dupa ceva vreme te poti transfera, nu stiu exact, parca o luna
Da! Este adevarat
O poti suna pe diriginta ta pentru a iti schimba optiunea ...eu stiu ca poti
Vrei sa intri la liceul de pe a7-a pozitie? O sa intri la primul la care te incadrezi in functie de medii si locuri. Primii 28 *primele 28 medii* care au accesat profilul ala vor intra acolo din 50 spre exemplu sunt alese cele mai mari 28 pentru ca sunt doar 28 de locuri. Nu prea cred ca ai cum sa schimbi ordinea ..ai avut saptamani, chiar ani la dispozitie sa te gandesti la ce liceu vrei sa dai, ai predat foaia cu codurile..acum astepti admiterea. Insa, dupa afisarea rezultatelor de admitere, vei putea incerca un transfer rapid inainte de inceperea scolii. Daca vrei la alt liceu la o clasa la care media ta de admitere e mai mare decat ultima medie admisa deja acolo, te poti transfera. Niste foi, alea alea si gata