Daca tu crezi ca o sa inceapa sa te streseze si supravegheze exagerat de mult si nu vrei sa ii spui nu ii spune.
Este viata ta si poti sa pastrezi pentru tine acest "detaliu" daca vrei.Nu o sa apara nici o forta supranaturala ca sa te oblige sa ii spui.
Am 14 ani si 7 luni
Nu stiu ce sa zic pentru ca nu am cum sa-ti cunosc situatia cu parintii. Ma rog, iti doresc macar sa te tina!
Ok. Spune-i! E mai bine decat sa ii ascunzi. Spune-i ca si tu ai nevoie de cineva alaturi. Spune-i sa te inteleaga. Spune-i ca ii asculti sfaturile deoarece sti ca ea te cunoaste cel mai bine si are cea mai mare grija de tine. Explica-i cum sta treaba si sa nu isi faca griji pentru ca nu o sa ii cazi la pat. Sigur la asta se gandeste mama ta.
Daca ii ascunzi inseamna ca nu e ceva bine in ce faci. Daca tie ti se pare ca nu gresesti cu nimic atunci spune-i, povesteste-i.
Indicat ar fi sa ii spui trepatat, chiar daca tu esti cu el spune-i atunci cand ai ocazia,,, mama imi place de un baiat... si ii povestesti ceva despre el, sa vezi cum reactioneaza si ce sfaturi iti da, in functie de rezultatul discutiei cu ea, peste cateva zile avansezi cu discutia si la o saptamana ii spui ca sunteti prieteni, in functie de varsta ta o sa te lase sa intreprinzi anumite activitati cu el,, iesiri plimbari, ma gandesc ca daca ai 12 ani nu o sa iti permita sa inoptezi la el, clar e ca vestea trebuie sa i o dai treptat iar intre timp sa fi precauta sa nu fii vazuta cu el sau sa afle de existenta lui pentru ca acest lucru ar strica relatiile intre voi doua.
Te duci la ea va uitati la filme si la sfarsit ii zici mami iti aduci aminte cand mi-ai zis ca... daca am un prietent sa-ti zic, pai am unul si am vrut sa fiu sincera cu tine a daca poti sa il prezinti e si mai bine dar inainte sa vorbesti asigurate daca poti sa iiprezinti n-o sa faca impresie buna daca ii zici ca vine si el nu-i pe nicaieri
Ii zici intr-un mod frumos in care sa o imbunezi. Ceva de genu:mama, stiu ca cu tine pot vorbi orice si adevarul e as vrea sa iti zic ceva important(asa ii captezi atentia)Am cunoscut un baiat dragut care ma iubeste si eu il iubesc.Mi-a spus ca vrea sa va cunoasca...(sau ceva de genul)
E mama ta.Stii ce-i place sa auda si faci in asa fel incat sa o imbunezi
Cati ani ai?
si e mama ta pana la urma trebuie sa discuti deschis cu ea, sa o asculti ca nu iti vrea raul niciodata. iar daca tu vrei ceva cu adevarat si consideri ca ai dreptate explica-i cum gandesti cu argumente potrivite
incearca si invata sa comunici cu ea
nimeni nu iit poate spune cum sa ii spui sau sa iti faca un discurs si tu sa il repeti
insa e mama ta si ar trebui sa stie + plus ca asa te vei apropia de ea si va prinde incredere in tine
iar asta e foarte bine atat pentru tine cat si pentru ea
Daca nu ii spui oricum va afla si cel mai probabil iti va interzice total iesirile cu baietii.
Daca ii zici tu, va intelege. Din moment ce ti-a zis sa ii spui cand o sa ai prieten, inseamna ca se astepta ca in perioada aceea sa iti faci si tu un iubit. Ia-o incet. Spune-i ca iti place de un baiat si ca ai vrea sa fii cu el deoarece si el te place. Spune-i ca nu este ceva foarte serios. Daca nu accepta, adu-i aminte de adolescenta ei:cu siguranta si ea la varsta aia placea baieti, doar ca pe atunci relatiile nu avansau asa de repede. Promite-i ca vei invata la fel de bine, ca nu-ti vei "pierde capul", ca vei fi aceeasi, si ca ii vei povesti cum decurge relatia voastra. Spune-i ca vrei si tu sa vezi cum e, ca a sosit momentul sa avansezi si tu putin, sa gusti din adolescenta.
Bafta!
Ii spui pur si simplu : " Mama, mi-ai zis mai demult sa iti spun cand o sa am prieten, a sosit momentul, si te rog sa ma sfatuiesti daca e bine sau nu. " Si gata. Succes!
Eu unu iti spun sa nu iti fie frica doar e mama ta e normal sa i spui totu (eu unu nu prea i spun totu), dar la tine e o ocazie cum ar veni "speciala" dintre mama si fica si roag-o pe mama ta sa fie mai intelegatoare incurajeazate si pe tine si pe ea petreceti mai mult timp impreuna si va veti intelege mai bine..Bafta Sper ca te-am ajutat By3..Si mult noroc.
Bună! Păăi.
Eu cred că ar trebui să îţi faci curaj, şi să îi spui, nu direct. poate treptat. Să îi prezinţi băiatul, să vorbeşti cu ea despre el. Eu cred că cel mai bine ar fi să îi spui, pentru că dacă relaţia o să fie de lunga durată. până la urmă, mama ta o să afle. iar apoi o să fie mai rău si o să îşi piardă încrederea în tine, poate pentru că nu i-ai spus când trebuia. Ar trebui să fi sinceră cu mama ta şi să îi spui tot, şi chiar dacă o sa te certe. o să îi treacă. Dar, ai grijă când o să îi spui totuşi, să aibă o dispoziţie bună pentru a te înţelege. Sper că te-am ajutat. Şi scuze dacă am gresit sau ceva, asta a fost părerea mea. Baftă şi Paa!