| SchiZz20CMrecords a întrebat:

Am o problema destul de nasoala care numa cand imi reamintesc de ea ma ia frica.
Nu as vrea sa fiu judecata gresit, sunt inca tanara si teama e mai mare decat orice.Am nevfoie de un sfat, de un gand bun nu de cuvintele rele cum unii sunt obisnuiti sa faca asta.

Am o verisoara in varsta de 12 ani, adevarul e ca n-a crescut deloc cu mine desi stateam in aceelas oras, eu de felul meu fiind o persoana mai respingatoare, eram cu anturajul meu de prieteni de aceeasi varsta etc.Si nu-i dadeam importanta la fel cum nu dau de felul meu importanta verisorilor mei mai mici.
Faza e ca in urma cu cateva saptamani s-a constatat ca e foarte bolnava si are mare nevoie de un trasplant de rinichi ca sa duca o viata cat de cat normala pana mai creste si i gaseste un tratament stabil.
De un an s-a mutat si ea in Germania alaturi de unchiul si matusa mea.iar eu locuiesc in Austria.Iar de cand aflasem ca e bolnava am mai mers in vizita pe la ea distanta fiind nu foarte mare din orasele unde stam acum, in 2 ore cu masina eram acolo.
Ea ma iubeste foarte mult, de cand era micuta ma admira dar eu cum spuneam eram genul de fata respingatoare cu nasu pe sus.
Iar de aici incepe povestea cu adevarat...
Cand am fost ultima data la ea am mers sa-mi fac si eu analizele bineinteles si ea trebuia sa le faca din nou si cu ocazia asta am vrut sa vad daca am vreo problema ceva de sanatate etc.
iar din acele analize s-a descoperit ca doar eu sunt compatibila cu ea sa-i donez un rinichi.
Am ramas socata,deoarece credeam ca parintii trebuie sa fie nici pe departe eu,care cu toate astea e sange din sangele meu.
Acum de cateva zile ma gandesc serios sa-i donez un rinichi, deoarece ar avea poate un nou inceput.
Eu din cate stiu un om poate trai doar cu un singur rinichi, nu?
Faza e ca doar cand ma gandesc la ideea aia ma ia o frica imensa si incep sa tremur, dar ceva in adancul meu spune DA FA ASTA!
Mama plange numai cand se uita la mine si incerc cat pot sa-i arat ca nu mi-e frica dar de fapt numai eu si sufletul meu stim cat de tare ne este teama.
ce ma doare cel mai tare? seamana leit cu mine cand aveam varsta ei, doar ca eu la acea varsta eram sanatoasa, si vreau sa fie la fel si ea.Cand o vad pe ea ma vad pe mine cea din trecut.
Nu vreau sa dau inapoi dar imi este atat de frica sa merg si inainte
In ce consta acesta operatie? si care vor fi reactiile cand voi avea un singur rinichi? voi avea o viata normala ca pana acum?

Va multumesc celor care mi-au oferit putin timp sa citeasca, astept un sfat o parere, oricat de mica ar fi m-ar ajuita in aceste momente.

33 răspunsuri:
| ale28bz a răspuns:

Decizia ta e una de, mamă" pentru că donându-i un Rinichi îi vei da viaţa e normal să îţi fie frică pentru că te avânţi în necunoscut, însă în măsură să îţi expună riscurile sunt medici şi poate unii pacienţi care au trecut prin această operaţie, Ştiu că după operaţie vei ţine un regim însă nu ştiu ce perioadă şi da Există Riscul să ţi se îmbolnăvească şi celălalt rinichi cum spunea Mişcător in seamă pentru un tricou. Însă l-aş întreba eu pe acesta care gând e mai uşor de suportat acela că a murit iar tu nu ai făcut nimic să o ajuţi deşi puteai, său gândul că poţi muri încercând să ajuţi pe cineva. Dacă decizia e luată îţi recomand să mergi la un psiholog câteva şedinţe. Şi încă ceva te asigur că văzând-o pe verişoara ta zâmbind din nou. Te va face să uiţi de toate riscurile la care te-ai supus şi să îţi spui că merită.

Brigaela
| Brigaela a răspuns:

Operatia este una grea, si pentru tine si pentru ea. Ea nu va fi sanatoasa cu un rinichi transplantat, va lua tratament toata viata, va fi mereu foarte bolnava, dar va supravietui 10-15-17 ani (pana se distruge rinichiul). Speranta este ca in acesti ani se va descoperi un tratament bun pentru ea, fiindca daca nu, va avea nevoie de un alt transplant atunci. Trebuie sa discuti cu un psiholog, fiindca este o decizie greu de luat.
Cand vei avea un singur rinichi, poti duce o viata reativ normala. Nu vei putea lua pastile ca toti oamenii, va trebui sa iei cat mai putine pastile, si numai sub supraveghere medicala. Nu vei putea face sport de performanta si, in conditiile actuale, nu est e recomandat sa ramai insarcinata si sa nasti. In rest vei duce o viata relativ normala.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Daca spui ca esti si compatibila si verisoara ta seamana foarte mult cu tine, atunci mama ta plange din alte motive. Din aceleasi motive din care unul dintre parintii respectivei nu este compatibil cu ea. Oamenii pot trai cu un singur rinichi fara mari probleme, dar probabil tatal tau ar fi mai indicat sa-i ofere un rinichi veriosoarei tale, fiind o ruda mai apropiata... Daca ce spui e adevarat atunci tatal tau este compatibil cu ea in acelasi procent in care este compatibil si cu tine.