Buna ziua,
Problema nu este aici daca l-as intretine sau nu, persoana iubita, ci daca negasirea unui loc de munca ii afecteaza personalitatea si ajunge sa ma critice pe mine sau se schimba fata de mine. De multe ori evenimentele din viata noastra sunt fie bune fie rele dar conteaza si cum le facem fata. Daca a ramas persoana de care te-ai indragostiti poti ramane alaturi de el si totodata sa-i arati o portita de scapare, dar daca nu atunci va trebui sa te aflii in fata luarii unei decizii.
Unele lucruri si decizii sunt grele, dar daca nu le luam putem regreta mai tarziu.
Bineinteles,nici n-ar incapea in discutie!
Si el ar face acelasi lucru pentru mine,daca as fi in aceeasi situatie!
Si,pentru ca stiu ca s-ar simti intr-o stare grozav de inferioara,m-as stradui sa nu aduc vorba niciodata despre acest amanunt si l-as incuraja tot timpul sa gaseasca ceva care ii place si i se potriveste!
Munca este ceea ce face omul superior primatelor,e un drept al fiecaruia si-o sansa sa se simta implinit!
E o situatie extrem de grea sa nu poti munci, sa nu ai unde, n-as putea sa o fac si mai grea, banii mei ar deveni clar, banii nostri!
Buna.
Dupa modul cum ai formulat intrebarea,reiese ca ar cauata dar n-ar gasi intr-un an de zile!
Asta e cam imposibil, mai ales daca isi cauta zi de zi.
Daca ar fi sa stea ca un trantore fara sa-si caute de munca, atunci ar fi altceva.
Daca ar fi sa fie asa, ar avea nevoie de sprijinul tau atat moral cat si financiar.
Ar fi urat din partea ta sa-l lasi la greu, mai ales daca vezi ca isi cauata in fiecare zi de munca dar nu gaseste.
Ai putea fi si tu intr-o postura de genu.
Dar aici fiecare are opini diferte precum si caracterul diferit.
O zi cat mai faina!
Daca e sotul meu normal ca l-as intretine[daca asta e situatia]chiar daca pentru un barbat e o rusine sa fie intretinut de femeie...
Barbatul nu este intretinutA de o femeie.Penibil este cand NU vrea sa munceasca.Nu atunci cand NU gaseste de munca.Este o diferenta.Eu sunt in somaj din decembrie.Trebuia sa ma dea afara din casa sotia pentru ca inca nu am gasit de munca de 3 luni? Gresesti.
Aici nu poate fi raspuns corect sau gresit pentru ca fiecare are parerea lui.
Numai bine, si succes la gasirea unui loc de munca!
Mersi pentru raspuns.
Cu greu iti cam gasesti loc de munca. Eu zic ca-n timpul asta ar avea nevoie si de suportul tau. Cat timp tu aduci bani in casa, accepta ca el sa te ajute la diferite treburi pana ce isi gaseste un loc stabil de munca, ca un fel de compensare. Desi nu e prea frumos ca o femeie sa intretina un barbat, daca-l iubesti, nu vad nicio problema. Evident, sa nu fie de prea lunga durata.
Iar daca nu exprima nicio dorinta/interes sa-si caute un loc de munca si o face doar asa, de fatada, atunci se intelege de la sine.
E urat din cand se intampla asa ceva, dar daca il iubesti nu vad care ar fi problema.
In primul rand ar trebui sa-l intelegi, o relatie nu se bazeaza doar pe un loc de munca.
Decizia este a ta.
Te pup.
Daca il iubesti il ajuti si sprijini pana isi gaseste de munca. Daca trece o perioada lunga si observi ca se lasa pe o ureche atunci spui stop.
Daca situatia e termporara si observ oarece eforturi din partea lui de a-si gasi ceva de munca/ a dezvolta o afacere etc., da, l-as intretine. Insa putini barbati au spiritul competitiv in sange. Majoritatea, daca observa ca merge si-asa, adica femeia ii poate intretine, nici nu se mai straduiesc, si in scurt timp ajung trantori. Dar na, nu poti sa zici nimic, ca ti se arunca in fata materialismul.
Daca este bine doar "la bine" nu si "la rau" scuza-ma dar nu stiu ce vei face pe viitor. daca tu ramai fara sursa de venit, el sa faca la fel? daca viata de cuplu este doar "la bine" atunci ai raspunsul NU, daca esti femeie de casa, nu-ti pui intrebarea. dar tu stii ce este in cadrul familiei tale, cel mai bine
Situatia mea e asemanatoare ce spui tu, da, eu aduc bani in casa, plus ca ai mei ne ajuta foarte mult, dar il iubesc si nu pot spune ca il intretin, doar ca deocamdata asta e situatia. deci da!
Daca e sotul tau trebuie sa il intreti daca e iubitul tau e decizia ta ce faci!
In nici intr-un caz, barbatul trebuie mereu sa poata sa se intretina.Ca nu poate sa-si gaseasca un job, eu cred ca este doar o scuza.
Buna! In cazul in care e sot, bineinteles ca trebuie sa il intreti.Dar in cazul in care e doar iubit, las ajuta cu bani dar nu las intretine.Sa il ajute parintii lui.