Sa pleci de acasa in nici un caz la 12 ani,poate dupa majorat dar in nici un caz inainte,cat despre preferintele parintilor ma indoiesc ca sunt cum interpretezi tu,toti parintii isi iubesc copiii in mod egal doar ca se comporta diferit cu fiecare dintre ei in functie de varsta copiilor,comportamentul lor, situatii, probabil ca sunt mai protectivi cu cel mic si tu interpretezi gresit acest gen de protectie, cel mai bine ar fi sa nu te mai gandesti si sa pui in balans ce ii cumpara lui si pe unde il duce ca nu are sens, veti creste si lucrurile se vor aranja
Buna!
Hai sa stam de vorba. Vrem sa te ajutam sa-ti fie mai bine.
Poti primi ajutor specializat in mod gratuit.
Asociatia Telefonul Copilului poate fi partenerul tau de discutii sau poate fi prietenul tau atunci cand te confrunti cu o problema. Confidentialitatea este cuvantul cheie in relatia ta cu serviciul Telefonul Copilului, oferit de organizatia noastra.
Apelul catre 116 111 este gratuit din retelele Telekom, de luni pana duminica, in intervalul orar 08.00 – 00.00. Mai multe poti afla si la: http://www.telefonulcopilului.ro/intrebari-frecvente
Pentru ca problemele cu care te confrunti reprezinta subiecte delicate si te-ai putea simti in largul tau mai degraba in mediul online, te indrumam sa ne transmiti mesajul tau la telefonulcopilului@telefonulcopilului.ro
Asteptam sa te ajutam!
Bună! Nu este o soluție să pleci de acasă! În mai toate familiile cu 2 copii cel mic e mai răsfățat si i se fac toate mofturile. Am o propunere care sper sa te ajute! Într-o zi pe care tu o consideri mai specială (ziua ta, a părinților, a fratelui tau sau orice altă zi) să scrii o scrisoare pe care să o lași pe patul părinților tăi.
Model:
Dragii mei părinți,
Clipele petrecute împreună mă întristează în loc să mă bucure. Pe cât de fericit este fratele meu, pe atât de trist(ă) sunt eu. Plâng când sunt singură, ca să nu îmi mai știe nimeni durerea. Va scriu pentru că nu mai pot să țin în mine. Oricât de mult mă iubiți, mi-aș dori să îmi si arătați. Eu vă iubesc enorm de mult, si sper ca pe viitor să aveți grija si iubirea pe care o aveți pentru fratele meu.
Poți să faci un desen cu voi patru în care tu să plangi! (Nu trebuie să fie artistic, dar să se vadă ca tu suferi)
Revenind la subiect: trebuie să comunici cu ei! Dacă tu vei tine in tine tristețea asta, când va apărea o disputa intre voi (poate nu acum, dar peste câțiva ani) tu vei ceda nervos! Dacă ții în tine si te stresezi îți afectezi sistemul nervos (tot ce tine de creier, simțuri, reacții) si te poți îmbolnăvi de o boală mintală (sunt foarte rele să știi). Trebuie să ai psihicul tare si sa treci peste. Sper ca te-am ajutat!
P.S. Să înveți și să îți surprinzi părinții ci rezultatele excelente la școală!
Funda?
Salut. Asculta la mine, stiu ce zic. Nu trebuie sa recurgi la astfel de fapte, e normal ca el sa aiba parte de mai multa atentie, deoarece e mai mic. Daca te uiti la animale, puiul cel mai mic are parte de mai multa atentie, e mai vulnerabil. Iti spun sigur ca parintii isi iubesc toti puii. Nu ti-au luat nimic deoarece ai facut o pozna sau pur si simplu nu ti-a placut cadoul si ai mintit aici. Nu rezolvi nimic daca te plangi la parinti, vor crede altceva, poarta-te mereu frumos, nu ai nimic de pierdut.
Intotdeauna,ca frate mai mare vei avea impresia ca parintii iti iubesc mai mult fratele mai mic, dar nu este asa. Copiii mici, mai ales baieteii de varsta lui trebuie instruiti de ambii parinti, deci mai pe scurt pe amandoi va iubesc la fel, insa de sfaturile pe care ti le-au dat cand erai de varsta lui trebuie si el sa se bucure. Incearca sa ii propui mamei tale sa iesiti la o plimbare, sa vorbiti. Va fi totul ok, in timp.
Te pup, o zi frumoasa!