| MellissaOllivia161024 a întrebat:

O nelămurire. Ce comportament să adopți cu un părinte, care ținând cont ca sunt însărcinată mă amenință, îmi vorbește cel mai urat posibil și nu ma lasă să-mi vad de familia mea, el trebuie sa le știe pe toate în orice moment. Astă seară i-am spus cât de mult rău mi-a făcut și tot ce ma doare, tot adevărul, și l-a supărat spunând că cine sunt eu să-l judec. Și plus că mă obliga sa pun nași niște persoane cu care eu și viitorul soț nu avem nici o legătură, doar ca sunt prietenii lui, spunând că cine sunt eu să-mi aleg nașii? Și am înnebunit, acum ca urmează sa fiu mama, tot nu ma lasă să-mi văd de grijile mele. Nu mai știu cum sa ma comport, sau cum sa trec peste, copilul din mine simte tot, va mulțumesc mult

10 răspunsuri:
| Violleta2022 a răspuns:

Cum esti in prag de maritis, nu te obliga nimeni sa stai acasa cu parintii si nici sa asculti de ei. Ia-ti valiza si muta-te!

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Cati ani ai in primul rand? Peste 18 sau esti inca una dintre alea de 16-17 ani care sunt ocupate sa ramana insarcinate in loc sa isi vada de scoala.

| MellissaOllivia161024 explică (pentru Violleta2022):

Pai tocmai, stau cu viitorul soț, în Spania, tata fiind în România, dar având o foarte mare influența neînțelegand ca nu mai depind de el.

| MellissaOllivia161024 explică (pentru anonim_4396):

Am și bacul și liceul și mereu am fost copil exemplu, nu sunt minoră?, am 20 de ani

| cristimihailov a răspuns:

Din pacate pentru tine va trebui sa discuti intai cu sotul tau si sa luati o pozitie comuna.

In principiu, pasii ar fi urmatorii (daca nu exista si alte limitari de care nu ai vorbit).

1. Despartirea de acei parinti si mutarea intr-un alt loc.

2. Racirea si rarirea vizitelor cu parintii respectivi pana la nivelul la care te simti comfortabila.

3. Va asumati greutatile cresterii unui copil care pana pe la 2 ani vor fi mari.

Lipsa (inteleg parintilor sotului) din formula actuala necesita inlocuirea vidului de putere. Acest lucru va trebui sa o faci tu daca vrei sa tii familia unita.

| maliska777ma97 a răspuns:

Pur si simplu poti sati iai singuta nasi. e viata ta nasii sunt ca adoua familie pentru tine si in asa ceva nu trebuie sa dai gres. Inchidei receptoru daca te amininta chiar daca pleci in Romania poti ramane la un hotel sau la sotul tau nu-i neaparat sa iti strici viata. un parinte trebuie sa te ajute sa te sustie nu sate judice si sa te ameninte. Totul e in miinile tale si ale sotului. cea mai buna prietena e sotul. bafta

| AliGab a răspuns (pentru MellissaOllivia161024):

Nu este simplu. Stiu ca vrei sa iti tii tatal aproape dar se pare ca nu vrea el sa stea aproape. Ii spui clar si raspicat ca totul veti face voi, inclusiv nasii vi-i veti alege voi, fara alte comentarii. Si faci de asa natura (poate o nunta mai mica) astfel incat sa faceti voi (tu si sotul tau) totul. Nu mai apela la parinti iar telefoanele sa fie cat mai rare. Nu cred ca mai este cazul ca tatal tau sa se bage in viata ta. Succes!

| Freya1 a răspuns:

Ori ai genul ala de parinti ce vor sa faca ei acum ce nu au facut la tinere (adica ce nu au reusit sa faca cu tine sa faca cu copilul tau ca si cum ar fi a lor), ori sunt niste sclifositi superficiali ce vor sa fie vazuti bine de lume si sa isi puna pile pe la bocotani.
Tu nu esti obligata sa faci ca si ei si trebuie sa pui piciorul in prag. Iati sotul de mana si stabiliti voi doi totul deoarece acum voi sunteti o familie iar la ai tai daca nu le convina nu participe.

| sofisis a răspuns (pentru MellissaOllivia161024):

Scuza-ma dar e vina ta. Pune piciorul in prag si gata. Ce atata melodrame? Spune-i scurt ca nu mai ai chef de dat explicatii si ca esti majora si faci lucrurile cum vrei tu. Daca ii face placere sa participe pasiv, bine. Daca nu, tu esti ok si cu lipsa lui. Si gata.

| Clorox a răspuns:

Scuza-ma draguta dar... Cat timp esti insarcinata inseamna ca ti-ai asumat niste responsabilitati, este un moment important din viata ta, de ce mai stai dupa ei? Iti faci o familie, tu te chinui cu copiii, nu el, ai tot dreptul sa pui nasi pe cine vrei. Incearca sa te muti cu barbatul tau, ar fi cazul.