| CătălinaMiruna820 a întrebat:

Bună seara, am 30 de ani iar iubitul meu își dorește foarte mult un copil cu mine, dar părinții mei nu sunt de acord cu așa ceva, ce mă sfătuiți să fac?
Țin să menționez ca lucrez și mutată cu el nu sunt pentru ca părinții mei consideră ca sunt este mult prea devreme să fac asta.

21 răspunsuri:
| Adry05 a răspuns:

Ce treabă au părinții tăi? contează ce simțiți tu și el ca al vostru e copilul, nu al lor. Eventual analizează de ce zic ei asta și vezi dacă e vreun pic de dreptate în ce zic si e acolo o situație pe care n-ai luat-o în calcul

| ania a răspuns:

Daca iubitul chiar te iubeste, sa te ia de nevasta prima, pe urma sa insiste cu copiii.Au dreptate părinții, daca nu isi asuma responsabilitatea pentru a intemeia o familie, ce încredere sa aiba in el?

| minrest a răspuns:

Cum sa nu ai varsta sa te muti? Ai 30 de ani. Se pleaca de acasa mai devreme. Parinti posesivi, si care nu vor sa ai copii. Vor o papusa vie. Cred ca e timpul sa te muti de acasa, oricum, ca sa nu mai alimentezi fantezia de control a parintilor tai. Deja esti infantilizata, e timpul sa iei control asupra vietii tale. Cat despre casatorie, concubinajul e preferabil casatoriei, oricum.

| CătălinaMiruna820 explică (pentru minrest):

Părinții mei mă manipulează cum vor iar eu de frică accept

| minrest a răspuns (pentru CătălinaMiruna820):

Nu au ce sa iti faca. Nu mai esti sub autoritatea lor. Daca ai locui in alta parte, nu ar avea nici o putere asupra ta, si ar fi obligati sa renunte la pretentiile lor, ca sa pastreze relatia cu tine.

| LaSteauaCareaRasarit a răspuns:

Copil dupa 3 luni de relatie e cam din pripa.
Dar e perfect normal sa te muti impreuna cu iubitul.

| siriusblack98 a răspuns:

1. De cat timp sunteti impreuna?
2. De ce nu sunteti mutati impreuna?
3. Consider ca prima data ar trebui sa vina casatoria si apoi copilul, nu neaparat din motive religioase dar asa macar le inchizi si gura alor tai.

| CătălinaMiruna820 explică (pentru siriusblack98):

De 1 an și câteva luni
Părinții mei spun ca nu am încă vârsta sa ma mut

| StoicAnalysis a răspuns (pentru CătălinaMiruna820):

Dupa un an si cateva luni e cam devreme pentru un copil ce-i drept.
Insa problema nu este aici. Problema este ca tu ai 30 de ani si stai in continuare cu parintii...
Daca ai 30 de ani si parintii tai inca iti da ordine, poti spune ca nu ai deloc personalitate si nu esti capabila sa te descurci. Asta e vina amandurora. E si vina ta ca nu ai incercat sa te desprinzi de parintii tai si e si vina lor ca te comanda cum vor ei.

| CătălinaMiruna820 explică (pentru StoicAnalysis):

Orice i aș spune mamei îmi spune ca îi zice tatalui. am și ca niște mici amenințări dacă le pot spune așa
Sau dacă ies azi numai ies mâine sau sa nu vin târziu

| siriusblack98 a răspuns (pentru CătălinaMiruna820):

" Părinții mei spun ca nu am încă vârsta sa ma mut " Ai 30 de ani...Deja esti aproape la jumatatea vietii ca sa zic asa ca mna, speranta de viata pe la noi nu e tocmai 100 de ani conform statisticilor. Majoritatea la varsta asta au propria familie cu copii si toate cele. Parintii tai sunt problema in povestea asta sa stii. Daca aveai 18-19 ani chiar le dadeam dreptate dar la 30 de ani nu au nici o scuza ( si nici tu ). Si la 1 an si cateva luni de relatie nu mi se pare devreme nici sa te muti cu omul ala si nici sa iti intemeiezi o familie cu el. Ai totusi 30 de ani...

| CătălinaMiruna820 explică (pentru siriusblack98):

Știu numai ca ei mă văd tot mică și sunt foarte stricți

| siriusblack98 a răspuns (pentru CătălinaMiruna820):

Meama pe tine te vad mica la 30 iar de mine se roaga la 26 sa ma insor si sa am copii mai repede ca cica sunt deja batran laughing Anyway, tu daca iti doresti sa iti intemeiezi o familie, trebuie sa faci de data asta contra alor tai. Cale de mijloc din pacate nu exista.

| StoicAnalysis a răspuns:

Forța chatgpt!

| AliGab a răspuns:

30 de ani?! Zici ca ai 16 dupa cum scrii

| Kufu95 a răspuns:

Faceți cum credeți, deja ești mutată cu el, nu mai depinzi de ei.

| anonim_4396 a răspuns (pentru Kufu95):

Cred ca a spus ca nu este mutata cu el... nici eu nu am inteles foarte bine totusi.

| CătălinaMiruna820 explică (pentru anonim_4396):

Nu nu sunt mutată

| Kufu95 a răspuns (pentru CătălinaMiruna820):

Atunci mută-te el, este cel mai bine.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Devreme nu e... dar tu iti doresti un copil? Si de ce este iubitul tau si nu sotul tau?
Eu zic sa faceti nunta inainte de copil... daca iti vezi viitorul cu el, daca nu, nici nu mai punem problema de copil. Clar nu.

| StoicAnalysis a răspuns (pentru anonim_4396):

Deja ne aruncam. In medie trebuie sa stai cu partenerul macar 3 ani inainte de casatorie. In felul asta ai un timp petrecut cu el/ea suficient incat sa il cunosti si sa stii cu cine te "legi la cap".

Fata la anii astia trebuia sa fie complet independenta de parintii ei si sa fie deja mutata cu iubitul. Asa daca parintii ei dau "coltul" si ea ramane fara ei, nu o sa se poata descurca deloc in viata pentru ca e dependenta de ei. Problema reala nu e cu nunta si cu copilul. Problema cea mai mare care trebuie rezolvata tine de lipsa independentei la o varsta atat de inaintata.