Am fost intr-o situatie asemanatoare. Primul pas este acceptarea naturii tale agresive, dupa care trebuie sa inveti cum sa o si controlezi. Cel mai usor este sa iti descarci furia prin alte mijloace, pana nu se transforma in violenta. Cateva exemple de lucruri ce pot fi de ajutor: muzica (nu chiar orice fel de muzica), un sport (iti dai seama ca nu ma refer la scrima sau chestii d-astea, ci al ceva mai dur, posibil), un hobby (eu am cantatul la chitara, spre exemplu), jocuri foarte violente (virtuale!, evident). Daca nimic altceva nu functioneaza ai putea sa incerci chiar ceva mai radical, precum un sac de box sau consum excesiv de alcool, desi nu recomand amatorilor.
Apoi, este important sa inveti sa armonizezi calmul pe care l-ai dobandit cu firea ta agresiva si impulsiva. Pentru asta trebuie sa iti creezi singura o personalitate si un caracter solid...este ceva ce fiecare face pe cont propriu, iar eu nu te pot ghida spre asa ceva.
Orice ar fi, nu iti nega agresivitate. Este parte din tine. Trebuie sa inveti sa traiesti in echilibru cu asta, zic eu. Sunt destule chestii de zis despre asta, dar depasesc subiectul, deja.
Sper ca te-am putut ajuta, bafta!
Impulsivitatea nu este incompatibila cu inteligenta, din moment ce temperamentul, spre deosebire de caracter, este genetic. Nu poti scapa, probabil, niciodata de impulsivitate sau de orice alta trasatura temperamentala (si nici nu stiu de ce ai vrea), dar poti invata sa fi in control. Acesta este un semn de inteligenta.
Multumesc pentru raspuns si sper sa ma ajute.
Nu am fost de acor cu consumul exccesiv de alcool.
In niciun caz nu as incerca nu as incerca aceasta metoda!
Aceasta interventie a ta nu face decat sa demonstreze ca nu ai dreptate. Seara buna!
Asa, pur si simplu?
Nu e o idee prea buna, dar m-am simtit nevoit sa iti comunic toate variantele pe care le cunosc.
Salut
Problema pe care o ai este in primul rand cu tine insati. Este o chestie pe sufletul tau, care desi e greu de observat, nu inseamna ca nu exista.
E un eveniment, ceva dramatic care ti s-a pus pe creier si acum, din cauza stressului, devii irascibila la orice stimul extern.
Sun si eu ca tine.Insa imi reuseste de ceva timp sa ma mentin calma,si asta datorita cartilor de psihologie citite. Tine mnte ca de fiecare data cind te enervezi pe o persoana, ii oferi energia ta pozitiva, acumulind in schimb energie negativa.Din cauza energiei negative pe care tu singura o atragi spre tine, pe urma te mustra constiinta. Sfatul meu pentru tine e RABDARE! de fiecare data cand simti ca iti perzi controlul, redu din importanta. Gindestete ca pentru tine nu e important motivul pentru care te-ai inervat! Succes!
Eu am invatat sa meditez, nu fac yoga, practiz Zen. In fond e vorba de autocontrol si de puterea ta de a intelege ca fiecare are dreptatea lui, ca unii sunt egoisti, altii nu au evoluat, mai au nevoie de cateva reincarnari, chestii de genul asta
Sunt in aceeasi situatie ca a ta.
Si mie imi este greu sa ma controlez cateodata.Chiar daca incerc asta nu-mi iese de fiecare data, dar incerc sa ma gandesc inainte de a spune sau a face un anumit lucru, daca as fi in locul persoanei respective mi-ar placea sa fiu tratata la fel?
Si cateodata reusesc sa ma stapanesc.
Incearca si tu asta si poate o sa functioneze si la tine.
Sper ca te-am ajutat.