anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Buna, TPU. Sunt fata, 15 ani si am o problema. Alaltaieri, tata mi-a prins telefonul deblocat si mi-a citit mesajele. In conversatia cu iubitul meu aveam mult mesaje explicite despre viata noastra sexuala. Tata mi-a zis ca s o curva/catea si de atunci nu mai vorbeste cu mine. Cum pot repara relatia?

18 răspunsuri:
| sierra1 a răspuns:

Demonstrează-i in timp că nu ești " curva/catea"

| GabiDumitrescu a răspuns:

Bai, sunt eu singurul care observa ca taica-su a comis O INFRACTIUNE? Da, infractiune, se acorda inclusiv inchisoare pentru asa ceva! Se cheama "acces neautorizat la un sistem informatic", luati si cautati. Nu, nu exista nicaieri in vreo lege stipulat ca parintii sau sotul/sotia sa aiba dreptul a se uita in telefonul tau, fara acordul tau. NICAIERI! @OP: Nu cred ca tu ar trebui sa repari ceva, ci desteptul de taica-tu. E ok ca ai viata sexuala la 15 ani? Nu chiar, dar asta nu il indreptateste pe el sa te culpabilizeze. La o adica, majoritatea prostiilor pe care le fac copiii sunt 99% vina parintilor, directa sau indirecta. As zice sa lasi timpul sa treaca si sa incerci sa excelezi la scoala. Ar fi ridicol sa iti zic sa nu mai faci sex, ca nu-stiu-ce, cei care dau sfatul asta sunt de pe alta planeta. Totusi, aveti grija EXTREMA la o eventuala sarcina - fie pilule contraceptive, ceea ce nu prea e ok la varsta ta, fie prezervativ, INTOTDEAUNA. Da, stiu, e nasol cu un cauciuc intre voi, dar macar pentru asta iti recomand si eu sa astepti sa faci 18 ani... happy

| User0987654321 a răspuns (pentru GabiDumitrescu):

Asta nu e nici o infractiune baiatu, nu esti in america aici happy Foarte bine a facut, ca tata, are dreptul la tot. Asta e alta problema la ce era in telefon si in mesaje

| GabiDumitrescu a răspuns (pentru User0987654321):

Nu are treaba cu america, lol. Deci dupa tine, copchiii nu au nici un drept, nu? https://www.legal-land.ro/......nformatic/

| LaSteauaCareaRasarit a răspuns:

Ce fel de asteptari crezi tu ca are tatal tau de la tine?
Ai 15 ani si tu ai alte preocupari decat scoala. Si ce mai preocupari! La 15 ani!
Esti inca responsabilitatea parintilor. Ce sa faci? Sa nu-i faci de ras! Invata la scoala sa devii om, nu dama de consumatie!

| siriusblack98 a răspuns:

Din pacate unele lucruri nu se mai pot repara asa cum o vaza sparta ori un cuvant spus nu mai pot fi reparate/retrase. Comporta-te respectuos si normal, in timp furia o sa i se diminueze tatalui tau dar de uitat nu va uita niciodata. De iertat nu stiu ce sa zic, depinde si ce tip de om este ca am intalnit multe tipologii de oameni dificili in 27 de ani dar cu siguranta timpul cicatrizeaza toate ranile.

| Miruna333 a răspuns:

Glumesti, nu? Ce relatie din moment ce el este un idiot? Cuvintele alea nu i le spui unui copil. Se vede ce tip de,, parinte'' e, ar fi merita sa fie steril. L-as fi scuipat si nu as mai fi avut tata din acel moment. Nu mai are rost sa te gandesti la el nici macar o secunda.
Ti-a incalcat intimitatea, si dupa tot el are de comentat? Vai si amar de el

| Kiran a răspuns:

Depinde de cate cunostinte are tatal tau, daca nu le are cu social media, spune ca nu esti tu persoana ce a scris acele mesaje si ca ai fost invitata pe acel grup unde erau niste roboti pentru a-ti da scam de bani sau orice suna cat se poate de real si ca nu ai fost tu aceea persoana.

Daca are cunostinte despre internet, comporta-te exemplar si incearca sa il ajuti cu anumite treburi casnice fara sa vorbesti prea mult ca sa isi aduca aminte de ce a vazut, cu timpul vei creste si nu va mai trebui sa te protejeze de pericole.

| LaSteauaCareaRasarit a răspuns (pentru Kiran):

Adica sa-si trateze tatal ca pe ultimul prost!
Foarte foarte prost sfatul!

| Kiran a răspuns (pentru LaSteauaCareaRasarit):

A fost o greseala a copilariei, nu toti suntem ingeri pana la moarte. Ce a fost s-a petrecut deja, nu se poate sterge si reface acele momente, dar ce poate face este sa isi repare relatia cu tatal ei, nu cred ca v-a placut cand erati mereu privita cu ochi rai de catre un parinte si sa fiti inca un copil ce trebuie sa astepte pana la18 ani

Cum repara relatia cu tatal ei, daca il trateaza pe fata ca pe ultimul idiot?
Mai bine te-ai abtine de la sfaturi.

Cat timp isi respecta parintii, nu o priveste nimeni "cu ochi rai"

| Kiran a răspuns (pentru LaSteauaCareaRasarit):

Este o problema privind ce este respectul, poate respectul ce il ofera ea nu este binevenit de catre parinti.
Si nu trateaza nimeni dupa cum ai explicat, pur si simplu evita o agravare a conflictului incercand sa foloseasca informatia digitala in favoarea ei, dumneata nu esti maestru / maestra in orice? esti luat/a pe fata ca ultimul/a idiot daca esti prins/a pe picior gresit cu ceva modern?

O persoana educata nu va trata niciodata drept idiot interlocutorul.

| Solane a răspuns:

La 15 ani ai deja o viata sexuala?
Nu stiu daca mai poti repara situatia. Poate intrerupand viata sexuala si vazandu-ti serios de scoala. Dar nu va mai fi ca inainte.

| Arthurrrr a răspuns:

Roagă frumos pe mama ta să încerce ea să-l convingă pe tatăl tău să vorbească cu tine,ea îl cunoaște mai bine pe tatăl tău, și știe cum să vorbească cu el, dacă nu-l poate convinge, atunci trebuie să le demonstrezi la părinți în timp că tu nu ești așa cum ai scris în mesaje, dar ca să-i convingi că tu nu ești s-ar putea să treacă mult timp deoarece ei și-au pierdut încrederea în tine

| Arthurrrr a răspuns:

Tatăl tău crede că ți-ai început viața sexuală,și e foarte dureros pentru un părinte chestia asta,dacă vrei să mai ai relații bune cu părinții tăi,trebuie să le demonstrezi că vrei să te schimbi,că nu mai vorbești deloc cu acel băiat, încerci să uiți de acel băiat, și orice ai făcut cu acel băiat nu mai vrei să faci cu niciun băiat, dacă vede că vrei să te schimbi și nu mai vorbești deloc cu acel băiat prin mesaje, poate cu timpul își vor schimba părerea despre tine

| Miruna333 a răspuns (pentru Arthurrrr):

E,,dureros'' pentru un parinte nesanatos. Nu esti proprietatea parintilor, faci ce vrei cu viata ta

Răspuns utilizator avertizat