| cdl42002 a întrebat:

Nici nu stiu cu ce sa încep. Cred că tatăl meu mă urăște efectiv. Am început să nu mai suport familia asta. Pur si simplu strigă la mine din motive banale si niciodată nu e mulțumit de ceea ce fac. Alaltaieri a început să mă facă în toate felurile pentru că mi s-a stricat telefonul ( nu se mai încarcă doar dacă stă într-o anumita poziție, dar totuși înca merge ..nu e ceva grav deocamdată ..si menționez că nu am un telefon scump de ultimă generație și nici nu cer unul, am un rahat de Allview de aproape 2 ani. În fine, ideea e ca cel puțin odată pe săptămână îl văd beat si vorbește foarte urat cu mine si cu mama ( mama mea e o proastă, o oarba, nu vede ce se întâmplă ). Într-o seara nu am vrut sa mănânc si tata mi-a zis că să-mi bag degetele în gât și să vomit ( în ultima vreme am slăbit pentru că înainte eram mai plinuta, alta poveste ), cum poți să îmi spui ca părinte așa ceva?! Când aveam 13 ani, eram în bucătărie și făceam mâncare și îmi ținea morală și i-am zis că nu îl mai suport, am plecat în camera mea și am început să plâng și a venit după mine si mi-a zis că el să mă mai suporte si a început să dea cu pumnii în mine si sa ma tragă de păr spunandu-mi ca o sa ajung o curva ( mama nu era acasă ) si din acel moment el nu mai e un tată pentru mine. Mama a vrut să divorțeze de el de vreo 4 ori dacă nu mai mult si nu înțeleg de ce nu o face o dată. E atât de proastă, câteodată tata o amenință si pe ea cu bătăia, cu toate că în ea nu a dat niciodată din câte știu. Câteodată ii aud ziua că se ceartă si noaptea îi aud că fac sex, e pur si simplu dezgustător, eu fiind doar la o camera distanta.mi se pare că sunt niște nesimțiți ( macar sa o facă când nu sunt eu acasă, sau când ușa de la camera mea e închisă ). Nu mai spun faptul că nu mă lasa să merg nicăieri și să fac absolut, nu mă lasa să dorm la altcineva, să ies în cluburi, să merg la zile de naștere ..etc. Din acest motiv singurul prieten pe care îl am e si iubitul meu și suntem într-o clasa ca altfel nu as putea sa ma vad cu el. Mama știe de el dar tata cred că mi-ar rupe capul.
Tata îmi reproșează ca numai pe telefon stiu sa stau si ii e ciuda intr-un fel si spune că o să înnebunim toți dacă de mâine nu mai există Fb si lucruri de genul. El nu înțelege că majoritatea adolescenților de vârsta mea fac asta și că e normal. După ce că nu mă lasa să fac nimic, nici pe telefon nu mă mai lasă să stau ..si zice că așa invat eu, stand pe telefon?! cu toate că eu anul trecut am luat premiul 2 si am numai note de 9 si de 10. Încă de când eram mică stăteam și ascultam discuțiile lor de dimineață înainte să plece la muncă, cum tata ii spunea lui mama ca nu am nici un viitor ca nu o să ajung nimic în viața asta, doar pentru că am avut probleme cu matematica si aveam note mici la materia respectivă.
Câteodată nu am cum să învăț pentru că e gălăgie în casă, ori tata vorbește cu mama ori se uita la televizor la maxim. E totul oribil, aștept să mai treacă 2 ani și cv de liceu doar ca să scap odată de familia asta.Nu mai vorbesc de faptul că fumează cu electronica in toate încăperile si toată casa miroase a aroma de aia de rahat si a nicotina.
Câteodată le aud pe colegele mele cum spun că își cumpără tot felul de lucruri de pe internet si sunt toate numai haine de firma si cu familii perfecte si cu vieți perfecte si ma întreb cum e să ai viața aia. Între timp eu având cele mai multe haine din SHuri.
Tata e principalul motiv pentru care sufar de depresie si de anxietate. Tot timpul sunt stresata să nu fac ceva greșit să nu țipe la mine sau mai rău, plus stresul de la școală.
Câteodată tata îmi spune că mă iubește și chestii, dar eu nu prea îl mai cred pentru ca faptele spun mai mult decât vorbele.
Cam asta ar fi o parte din viața mea, dacă ați citit asta chiar apreciez. Vreau o părere, un sfat, ceva sau să îmi spuneți dacă mai treceți prin situații asemănătoare.

Răspuns Câştigător
| Nilsson a răspuns:

Adevarul trist e ca tatal tau e un om fara Dumnezeu daca se comporta in halul acesta prin toate lucrurile pe care le-ai descris: sclav al poftelor (bautura, tigari, amor), agresiv si pus tot timpul pe cearta.
Nu pot decat sa te incurajez sa treci peste aceste greutati si sa rezisti, sa faci tot posibilul sa eviti conflictele pana o sa pleci la facultate, singura ta sansa e sa inveti cat mai bine pentru a prinde un loc bun la o universitate.
De cand sunt activ pe TPU vad periodic tineri care se plang de astfel de familii, nu esti singura dinn pacate dar greutatile o sa te faca mai puternica.

4 răspunsuri:
| gabrielmoldovangabriel a răspuns:

Am citit tot.Iti doresc sa treci cu bine peste situatie.Fii puternica si nu te descuraja.Mult noroc si multa sanatate!

| Siniakova22 a răspuns:

Hei... Să știi că avem o situație cât de cât asemănătoare, în privința tatălui. Dacă dorești să vorbim sunt disponibilă

| MiruTeo37 a răspuns:

Bună! Părerea mea este ca ar trebui sa vorbești cu mama ta despre asta, nimeni nu te înțelege mai bine decât mama ta. Sunt sigura ca observa toate chestiile astea, doar ca este posibil sa ii fie frica de "tatăl tău", din moment ce ai spus ca a vrut și sa divorțeze. Ar trebui sa faceți un front comun și sa va ajutați reciproc. Cat despre ceea ce îți face tatăl tău, nu cred ca ar trebui sa vorbești cu el, nu pare sa fie un "om" (fără supărare). Cel mai bine este sa te duci la un psiholog și sa treci peste trauma asta, și împreună cu mama ta vei găsi o soluție. Doar tine minte ca nu ești singura. Sper din suflet ca te-am ajutat!

| Zvjezdana18 a răspuns:

Am citit ce ai scris singura persoana devina pentru astea este maica-ta!