| Dan1989P a întrebat:

Vreau sa va zic ceva ce mi s-a intamplat acum multi ani dar inca ma bantuie...:Sotia mea a murit acum 4 ani cand s-a nascut fiul meu.Am jurat ca nu o sa ma recasatoresc niciodata, dar amintirea ei ma bantuie mereu.Mereu cand ma uit in oglinda o vad si cand ma intorc nu mai este nimic in camera.Toti colegii de servici mi-au spus sa ma duc la un psiholog dar psihologul cu ce m-ar putea ajuta? Nimeni nu o sa-mi poata lua amintirea ei...Am crezut ca daca o sa ma mut din tara cu fiul meu o sa mai "scap" macar temporar de aceste cosmaruri care imi dau tarcoale de ani buni. Dar de cand m-am mutat in Anglia situatia s-a inrautatit.Acum o aud mereu, o vad si o simt langa mine.Toti cunoscutii meu imi zic sa imi iau un concediu dar tuturor le-am zis acelasi lucru:"Cu fiul meu cum ramane? Cine are grija de el?"Mereu ma uit la el si imi aduc aminte de ea, de toate momentele cand eram fericiti.Intrebarea mea este cum as putea sa scap de toate aceste vise? Ce pot face? Va jur pe tot ce am mai valoros in viata ca tot ce am scris este real.Nu stiu ce sa mai fac.

Răspuns Câştigător
| Deedee_Diana_1991 a răspuns:

Pai nu ai cum sa ti-o scoti din minte asa pateam si eu cand a murit bunicul meu eu chiar l-am visat cu o seara inainte ca murea si el a murit... asa se intampla daca mor persoanele dragi noua incearca si la psiholog el te poate ajuta cu sfaturi poti vb ce vrei cu el... o vacanta cred ca iti este buna dar impreuna cu baiatul tau o zi buna sa ai

| onlyme2851 a răspuns (pentru Deedee_Diana_1991):

Buna. Dumnezeu sa il ierte! Scuze ca ma bag, dar si mie mi s-a intamplat o experienta asemanatoare, acum 4 ani:si eu mi-am visat bunicul in noaptea in care acesta a murit.In vis traia, dar era foarte slab si parea ca e foarte bolnav(si in realitate era bolnav). l-am intrebat ce are si mi-a raspuns cu un oftat...Culmea,nu il mai visasem niciodata pana atunci.In dimineata zilei respective, a venit mama la mine sa ma anunte ca a murit.Crezi ca a fost o coincidenta?

18 răspunsuri:
regis
| regis a răspuns:

Dupa patru ani este normal sa mergi inainte, sa nu te cramponezi de un juramant facut la cald si sa te gandesti in primul rand la fericirea fiului tau si de ce nu si la viata ta. Sunt convins ca si sotia ta si-ar dori sa traiti amandoi o viata normala si nu o nesfarsita perioada de doliu.
In privinta psihologului gresesti, rolul lui nu este sa iti stearga amintirea ei, ci dimpotriva, sa iti limpezeasca mintea, astfel incat amintirile sa ramana amintiri iar atentia ta sa se mute spre prezent si viitor.

| Dan1989P explică (pentru regis):

Dar nimeni nu zice ca fericirea fiului meu este pe locul 3 sau un loc mai mic ca sa zic asa laughing. El duce o viata normala si este foarte fericit cu mine.Mereu imi aduc aminte de ea dar am inceput sa ma resemnez si sa merg mai departe alaturi de baiatelul meu.

| justitiarul a răspuns:

Pai nu te insori cu englezoiaca?
Ne intrebai de melodii pentru nunta parca.

| Dan1989P explică (pentru justitiarul):

Ba da! Copilul are nevoie de o mama!

| justitiarul a răspuns (pentru Dan1989P):

Deci casatoria e una de compromis. Te insori cu una in timp ce o plangi pe alta.
Speri sa te vindece englezoaica pentru pierderea suferita.Nu prea e corect fata de ea si nici fata de tine.
Iar copilul tau nu o sa mai aiba o "mama". El a avut una pe care a pierdut-o din pacate.Decat sa faci o casatorie fara dorinta de a o face mai bine ai incerca sa fii si mama si tata pentru copilul tau.
Ce noroc pe tine ca englezoaica nu stie romana si nu iti citeste raspunsurile si intrebarile de aici.

Daca vrei sa stii, m-am resemnat.Si nu o mai plang, ca sa stii.Acum nu am dreptul de a ma casatorii fiindca zic toti ca este una de compromis? Si o iubesc pe "englezoaica". Amandoi tinem la ea ( eu si cu copilul ). O cunosc de mai mult timp, si am inceput sa o iubesc...Si nu neaparat mama, dar macar sa-l stiu in siguranta! Nu zic ca de prima nevasta am uitat, si nu o sa o uit niciodata, dar sa stii ca i-am spus de asta. Vreau ca viata mea sa o ia de la capat si nu vreau ca fiul meu sa spuna ca "englezoaica" este mama lui! El stie cine este mama lui, desi nu a cunoscut-o i-am aratat poze si am povestit mult despre ea! Asa ca nu mai comenta fara sa nu stii despre ce este vorba!

| justitiarul a răspuns (pentru Dan1989P):

In primul rand nu comentez fara sa stiu despre ce este vorba pentru ca tu ne-ai dat detalii despre viata ta si asa cum ai sa primesti raspunsuri ajutatoare asa vei primi si critici.
In al doilea rand, ne spui ca ai jurat sa nu te mai recasatoresti. Tu ai jurat, nu noi!
Ai nevoie de psiholog pentru ca patru ani e un timp, iar amintirea ei ar fi trebuit sa se mai estompeze, nu sa o vezi peste tot.Asta inseamna ca tu ai probleme! Si intri intr-o noua casnicie cu tot cu ele! Si datorita lor(problemelor tale vechi)s-ar putea ca aceasta casnicie sa nu mearga!

Stii ce? Poate aceste vise si faptul ca o vad peste tot inseamna ceva! La asta nu s-au gandit oamenii! Poate ea de Acolo de unde este isi doreste ca fiul nostru sa aiba o mama! Si o sa fac tot ce imi sta in puteri sa o protejez si casnicia sa mearga! Amintirea ei s-a mai estompat mai mult in ultimele zile deoarece au fost oameni ( chiar de pe site) care mi-au dat sfaturi foarte utile! Sper ca nici tu, si nici nimeni altcineva sa nu treaca prin asa ceva deoarece este groaznic! Paste Fericit!

Si inca ceva: am dat detalii despre viata mea, dar nu le-am dat chiar pe toatewinking!

| papusica987 a răspuns:

Buna, nu cred ca sunt in masura sa te ajut au dreptate prietenii tai ar fi bine sa mergi la un psiholog el te poate ajuta, nu o sa iti scoata durerea din suflet niciodata dar te poate ajuta.moartea ei te-a marcat si de aceea ai impresia ca o vezi si o ajuti, in mintea ta ea e inca prezenta.
Ar fi bine sa mergi la psiholog, si sa iti vezi de viata in continuare, sa ai grija de baietel si sa fiti fericiti.iti doresc numai bine si sper sa depasesti momentul.

| papusica987 a răspuns:

Si o auzi* scuze

| Dan1989P explică:

Va multumesc. O sa incerc.Chiar mi-ati dat o mana de ajutor foarte folositoare.Va multumesc din suflet!

| Dan1989P explică:

Onisoor, ai citit foarte bine.Si intr-o anumita masura ai dreptate, dar pentru putin timp am nevoie sa-mi fac putina ordine in viata.Este foarte bine ce ai spus dar am multe lucruri la care sa ma gandesc deocamdata.Iti multumesc de rapsuns!

| Robieski a răspuns:

Ai o trauma! Ai iubit-o foarte mult nu este asa? Si ea la fel.Sunt 2 explicatii.
1. Ea nu te bantuie dar vrea sa fie mereu cu tine si este spiritul ei acolo.
2.Ai iubit-o asa de mult incat nu te poti desparti de ea.
Este mai bine sa mergi la un psiholog pentru a de testepta zici tu ca nu ai nevoie dar asa este! Daca nu mergi la un psiholog se va tot agrava dar ori cum tu o visezi nnu este asa? Ai mare grija cu ceea ce visezi ea iti cere ceva? Daca da ce iti cere? Trebuie sa vorbim prin mesaje ca am multe de zis. Vreau sa tinem legatura putin timp ca am mai multe de explicat!

| Onisoor a răspuns:

Deci tu ai spus ca ai jurat ca nu te vei mai recasatori! Te-ai gandit vreodata ca ea incearca sa iti transmita ceva? poate ca vrea ca fiul sau sa aiba o mama! Na, Nu sunt eu in masura sa judec dar eu asta am citit printre randuri!

| cezarjunior01 a răspuns:

Pai, sincer si mie mi se intampla cam la fel, am 12 ani si la 9 ani m-am curentat foarte rau la instalatia bradului iar atunci mama m-a salvat, am dormit trei nopti cu ea, dar dupa mi-a zis ca trebuie sa dorm singura si a trebuit sa ma culc in patul meu in alta camera, exact langa locul unde m-am curentat, si de atunci eu tot o vad noaptea pe ea uitandu-se la mine stiu 100% ca nu e ea, sunt foarte sigura, pentru ca are fata foarte, nu stiu, ciudata rea, stiu ca nu exista expresia " rea la fata " dar i s-ar potrivi unei " fantome " de atunci o vad in fiecare noapte, nu mai pot de frica imi inchid ochii, dar simt ca e laga mine, dupa trei luini dupa ce m-am curentat am stat numai langa mama mea si o atinge-am, ma simteam mai in siguranta asa, o intreb-am mereu daca s-a trezit noaptea, dar ea zicea mereu ca nu ba chiar odata am vazut-o cum se uita pe geam, perdeaua era data, dar de dimineata nu mai era, va dati seama cum e sa va treziti, iar langa voi sa fie cineva... o fantoma, foarte aproape de voi uitandu-se la voi... si parca stiu ca ea nu stie ca eu o pot vedea HELP ME!

| Dan1989P explică (pentru cezarjunior01):

Tu iti bati joc. Termina, nu stii cum este sa traiesti cu adevarat ceva trist.