E viața ta, standardele tale, deci tu decizi si nimeni nu poate să te judece.
Însă fac parte din mediu academic, și concomitent școlar, și am un procent foarte mare de oameni școliți care scriu incorect, deci nu știu dacă te poți lua după asta. Omul poate să fie foarte inteligent și să nu acorde multă importanță detaliilor.
Părerea mea, dă-i o șansă și vezi cum decurge într-un interval mai mare de timp.
Și eu am respins la un moment dat o relatie cu un tip din acest motiv. Ca sa poți iubi ca fata pe cineva e important sa il poti respecta si intelectual. Sotul meu mi-a depășit toate așteptările.
Paradoxal, unii nu pun al doilea i acolo unde ar trebui, în timp ce alții îl pun acolo unde nu ar trebui. De câte ori nu am văzut pe aici: aș dori, să afli, ar trebui... scrise cu doi de i!
Nu, nu cred că e un motiv serios să întrerupi legătura cu acel bărbat, dacă spui că are caracter.
Caracter si suflet my ass. De ce sa te multumesti cu putin? In cazul de fata, de ce sa te multumesti cu unul de care ti-ar fi rusine?
Ai avut dreptate. Ca sa nu poti face pluralul cu al doilea ''i'', trebuie sa ai o gandire rudimentara. Problema este cum gandeste, nu cum scrie.
Din ce am citit, "mi-ar placea" este forma corecta.
Totusi, gandeste logic. Pe langa faptul ca el scrie gresit gramatical, ce crezi tu ca te-ar mai trage in jos la el? Singura chestie nasoala care ti-ar crea o dezamagire, e atunci cand cunostintele tale or sa rada de el si o sa mai faca misto de tine, cum ca stai cu un agramat. Gen iesirile cu el prin societate, ar fi chiar stanjenitoare pentru tine.
Insa daca are mai multe calitati ce ar compensa acest lips al gramaticii, nu cred ca ar fi o chestie foarte naspa. Dar decizia ramane la tine, deci ar cam fi datoria ta sa te gandesti la aspectele astea, nu sa te desparti de el, pentru ca asa ti-a spus cineva pe TPU, un forum, plin de oameni "unici"( printre care ma numar si eu ), sa nu zic ciudati.
Deciziile tale, standardele tale, limitele tale, nimeni nu ar trebui sa isi dea cu parerea referitor la aceste lucruri. Suntem diferiti. Unii oamen ar accepta, iar altii nu.
,, mi-ar placea'' este forma corecta
Am scris aici "mi-ar placea" că a dat autocorect din tastatura când am pus postarea dar el scrie mi-ar placea împreunat
Ce este gresit in "mi-ar placea"? Asa se scrie corect. Cat priveste verbul auxiliar "ati", sa fim noi sanatosi, ca este folosit gresit si de oameni "cu multa carte". Omiterea unui "i" la plural, cand se scrie pe calculator, este la ordinea zilei.
Am scris aici "mi-ar placea" că a dat autocorect din tastatura când am pus postarea dar el scrie mi-ar placea.
Am scris aici "mi-ar placea" că a dat autocorect din tastatura când am pus postarea dar el scrie mi-ar împreunat
Parerea mea? Proasta. E plin internetul de scrieri cu greseli si agramate. Cu urmatorul nu o sa iesi ca nu stie sa vorbeasca asa cum vrei tu, iar cu altul ca nu se imbraca asa cum ai vrea tu. Mai ai multe pretentii?
Tu alegi. Dar mi se pare absurd. Adica face greseli in vorbire? NU, e doar scris. Nu te baza pe digital ca nu o sa aveti o relatie digitala mergi la inima ca tot zici de ea
Poate o să-ți pară rău mai târziu, cine știe cum ajungi să spui că ar fi fost mai bine cu acel om.
Dar asta de fapt nu o să știi niciodată.
De multe ori oamenii care știu perfect gramatică au lipsă altceva.
O doagă, o țiglă, ceva le lipsește.
Dar le lipsește tare.