| Ionutdula a întrebat:

Buna ziua, am laut o fata de 14 ani de acasa si eu sunt major, am 18 ani. Parinții fetei au fost de acord 2 luni sa fiu cu ea si a stat la mine, a fost la primarie si am dat declarație ca o luam in custodie, dar parinții au sunat poliția și au luat-o acasa. Vor sa plece definitiv din țară, in acte este doar un tutore ca parinte, celalalt este vitrg si o maltrateaza. Ce pot face in privința asta? Multumesc.

5 răspunsuri:
| ania a răspuns:

Daca o maltratateaza sa meargă sa facă plângere la protectia copilului.

| CristiDinBucuresti a răspuns:

Nimic, tu nu ai dreptul asupra fetei este treaba lor cum se poarta cu ea, ei sunt parintii ei nu tu, tu vezi-ti de treaba ta daca nu vrei sa ajungi in inchisoare,.

| gabicoo a răspuns:

Stai în banca ta - altfel pușcărie scrie pe tine.

| eliancodrut a răspuns:

Spui ca "a stat la mine" și ca "am dat declaratie ca o luam in custodie".
In primul rand cine sunt cei care o iau in custodie. O persoana de 14 ani nu se ia in custodie. In ce calitate este ea luata in custodie?
Consider ca ceea ce a facut primaria este ilegal. Iar daca tu ai avut relatii cu ea risti puscaria. Vezi art. Art. 218. -
(1) Actul sexual, de orice natură, cu o persoană de sex diferit sau de acelaşi sex, care nu a împlinit vârsta de 15 ani, se pedepseşte cu închisoare strictă de la 3 la 10 ani şi interzicerea unor drepturi.

| ValentinMihai78 a răspuns:

Tot cu poliția, protecția copilului, dar mai ales, caută, dacă trăiește tatăl natural al minorei!
Legea spune clar: un minor nu părăsește țara cu un singur părinte fără acordul scris notarial al celuilalt părinte.
Sunt excepții, dar bine stabilite de lege, iar două dintre ele ar fi: familie monoparentală, cu un singur părinte trecut în certificatul de naștere al minorului și în cazul în care unul dintre părinți este decedat.