anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Ma numesc Ionut si am decis sa va contactez in legatura cu o problema pe care eu o am.Toti copii isi bat joc de mine.Ma umilesc peste tot.Sunt bataia lor de joc.Le place sa isi bata joc de mine iar eu nu ripostez deoarece sunt un baiat bine crescut cu cei 7 ani de acasa.Mama mea m-a invatat daca cineva imi da o palma eu sa intorc obrazul si sa merg mai departe.Nu sunt invatat de catre parinti sa fiu violent cum sunt alti copii.Ma simt marginalizat.De exemplu astazi am iesit afara sa ma joc si eu cu copii si am dat de un copil care imi face probleme de mult timp.Eu am trecut peste tot ce mi-a facut si am vrut sa ne jucam toti impreuna cu mingea.Am inceput sa ne jucam, iar cand m-am intors cu spatele, acel copil care imi facuse probleme mi-a dat cu mingea foarte tare in cap si am cazut jos.Nu mai stiam de mine.M-am ridicat, am vrut sa plec acasa dar dupa aceea a dat cu piciorul in minge iarasi si m-a nimerit iarasi in cap. Dupa aceea am vrut sa imi iau mingea mea si sa plec acasa.Un baiat mi-a dat-o cu picioul putin mai sus iar respectivul bataus a sarit si el la minge si mi-a dat cu degetele in ochi si m-a lovit din nou.Am ajuns acasa cu lacrimile pe obraz.Ce sa fac ca sa nu isi mai bata joc de mine.M-am saturat sa fiu bataia de joc a tuturor.Toti copii care erau afara si m-au vazut ca ma durea, am cazut pe jos si am inceput sa plang, au ras de mine in loc sa ma ajute si sa imi ofere sprijin.Nu vreau sa folosesc violenta, este ultimul lucru la care as ajunge.Imi place sa rezolv lucrurile cu creierul nu cu pumnul.Va multumesc ca mi-ati citit problema.

Răspuns Câştigător
| BpBycaBestEVer a răspuns:

Dupa cum a spus si Hakuouki educatia ta este foarte buna dar nu in cazul asta, si nu cred ca in aceasta tara.Cea mai buna varianta ar fi sa(il citez pe Hakuouki) "ripostezi inteligent".Dar oricum ai riposta, trebuie ripostat.Du-te afara intr-o zi cand ai un moment de nervozitate maxima si dai la fraier.Adrenalina care o vei avea in sange in momentul MULT ASTEPTAT te va face sa nu simti mare lucru si totodata vei prinde mult mai multa incredere in tine. Oricum ar fi trebuie SA RIPOSTEZI! NU fi bataia lor de joc!

32 răspunsuri:
NOname
| NOname a răspuns:

Când eram la grădiniţă, era acolo un băiat masiv, obraznic şi bătăuş, care mereu se lua de mine...asta până când mi-a ajuns şi i-am dat câteva. După aia a dispărut din peisaj, iar când apărea, se purta cu mine ca un mieluşel.

Cu unii oameni trebuie să înveţi să te aperi, să te impui, să fii dur, căci înţeleg şi respectă doar pumnul - singurul limbaj pe care îl pricep. Iar dacă nu te aperi, te consideră bun de victimă şi îşi descarcă frustrările pe tine.

Iar în cazul tău cred că ar fi bine să schimbi şi cercul de prieteni. Nu mai umbla cu golanii şi joacă-te cu copiii cu care eşti compatibil, ai mai multe în comun şi care nu te tratează ca pe sacul lor de box.

mira
| mira a răspuns:

Inscrie-te la un cerc de arte martiale.Vei invata cateva figuri cu care sa te aperi.Vei obtine admiratia tuturor.

| Etelca a răspuns:

Trebuie sa ripostezi, nu poti sa stai si sa fii batut, vorbeste cu parintii! happy

| Fatamuntilor a răspuns:

Dragule,violenta nu rezolvat niciodata nimic.
Daca ai posibitatea roaga-to parintii sa te inscrie la un curs de arte martiale.Vei invata sa te aperi, fara a folosi violenta.
Nu furia rezolva problemele.
Incearca sa schimbi locurile pe care le frecventezi, daca se poate si prietenii de joaca.

| FABULOSUL6000 a răspuns:

Deci pe undeva nu e bine ce au facut ai tai din start. Nu zice nimeni ca educatia nu e buna dar te-a transformat in fricos. Exista ceva numit scoala vietii pe care o invatam la inceput de acasa si o aplicam si adaptam in viata. Cauta sa te schimbi, sa nu mai fi moale si nu exista sa treci cu vederea un rau produs de cineva. Schimba-te altfel o sa ai probleme mai mari in viata.

| anonim_4396 explică (pentru FABULOSUL6000):

Nu ma duc cu mama peste ei laughing, doar ca m-am saturat si sunt hotarat sa ripostez.Am vorbit cu parintii mei de luni (maine) ma apuc de taekwondo. Vreau sa invat sa ma apar si sa le dovedesc la fraieri ca nu sunt asa cum cred ei.Stii vorba aia.Esti bun, esti luat de prost.

Nu zic sa nu le spui alor tai dar du-te fara mama ta sa-i infrunti. Asculta-ma ce spun ca o sa fie mai nasol daca o iei pe ea

Primul pas in directia buna. Nu uita ce ai zis acum "FRAIERI" si fraierii nu sunt mai buni ca tine.

| 116111 TelefonulCopilului a răspuns:

Buna,

Hai sa stam de vorba. Vrem sa te ajutam sa-ti fie mai bine.
Poti primi ajutor specializat in mod gratuit.
Asociatia Telefonul Copilului poate fi partenerul tau de discutii sau poate fi prietenul tau atunci cand te confrunti cu o problema. Confidentialitatea este cuvantul cheie in relatia ta cu serviciul Telefonul Copilului, oferit de organizatia noastra.
Apelul catre 116 111 este gratuit din retelele Romtelecom si Cosmote, de luni pana duminica, in intervalul orar 08.00 – 00.00. Mai multe poti afla si la: http://www.telefonulcopilului.ro/intrebari-frecvente
Pentru ca problemele cu care te confrunti reprezinta subiecte delicate si te-ai putea simti in largul tau mai degraba in mediul online, te indrumam sa ne transmiti mesajul tau la telefonulcopilului@telefonulcopilului.ro

Asteptam sa te ajutam!

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Http://www.tpu.ro/......-dau-ceva/
Cand ai timp,uita-te la asta...
Si eu sunt de parere ca trebuie sa-i incalzesti putin,adica aplici planul asta:o rezolvi mai intai cu pumnul,apoi iti folosesti creierul ca sa te scoti...
Altfel te incaleca toti si ai viata grea pentru mult timp de-acum inainte.
Plus ca daca e sa iti placa de vreo fata, te trezesti ca iti zice aia sa mai stai in carti, pentru ca esti pisic.
Imi pare rau ca trebuie sa iti dau sfatul asta, dar din ce povestesti aici, alta varianta nu ai...

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Esti un pacifist convins. Vorbeste cu parintii tai sa te sustina sa mergi la sala orice sala( kick box, ninjutsu... orice te atrage si te ajuta sa iti cresti increderea in sine e bine venit), daca nu le ai cu sporturi de genul aceta mergibla sala sa iti formezi gupele de muschi, sa inveti sa lovesti sacul etc. Practicand un sport care isi surade te va ajuta sa la o stima de sine mare care trage dupa sine increderea. Nu trebuie sa fii agresiv cu ei dar nici sa le primesti tu pe toate.
Succes.

| miTzuliK93 a răspuns:

Nu poti judeca astfel de intamplari cu creierul, adica logic. Nici tu, nici ceilalti copii. Inca nu sunteti destul de copti incat sa rezolvati problema astfel. Singurii care ar fi capabili par parintii vostri, dar stiu ca nu se va rezolva nimic asa.

Sfatul meu? Da-le cateva capace. Violenta nu e violenta cand vine dupa initativa celuilalt. Daca el da in tine, si tu dai inapoi, se numeste autoaparare. Capaceste-i putin ca se calesc.

| Blamely a răspuns:

Dacă le permiți o să continue. Valorile precum "cei 7 ani de acasă" nu mai sunt prea apreciate în ziua de azi cel puțin în rândul tinerilor mediocri.

| Happyjump a răspuns:

Cand esti bun esti luat de prost,daca nu te dai mare smecher si nu ii iei la bătaie pe ceilalti esti "fraier", măcar mai exista pe lumea asta un om care nu apelează la violenta, bravo, ma esti unic in lume, pace boss!

| BornToBeLoved a răspuns:

Si eu as interveni pentru tine copile, esti inteligent, parintii tai ce au de spus?

| anonim_4396 explică (pentru BornToBeLoved):

Deci, taicameu s-a luat de unu dintre ei, de nu ii venea sa il omoare! Avea niste nervi in el cand s-a intalnit cu el...pe scurt ii venea sa il distruga.Si dupa aceea cand m-am intalnit cu ala la scoala intr-o pauza mi-a dat un pumn si mi-a innegrit ochiul.A iesit mare scandal cu familia lui, si de atunci vad ca nu sau potolit si in continuare au ceva cu mine.

| adeluna a răspuns:

Draga Ionut,
E evident ca maturitatea ta o depaseste cu mult pe a lor. Parintii tai au facut o treaba excelenta in a te creste. Si, cum esti deja cu atat de mult mai matur decat ei, poate cel mai bine ar fi sa rezolvi problema ca un om mare.
Pe langa faptul de a nu mai incerca sa te adaptezi nivelului lor (ti-ai face un deserviciu, esti deja mai avansat de atat) si de a-ti petrece timpul cu cei cu un nivel mai apropiat tie, ti-as recomanda sa incerci sa fii mereu acompaniat de un prieten bun, in pe care sa-l rog sa fie pregatic ca, in cazul altor incaierari, sa filmeze discret totul cu telefonul mobil. Rezolva problema cu maturitate dar ferm, apeland la instanta superioara: diriginte, directorul scolii, parintii acelora, poate chiar politie. Mergi intai cu dovada asta la parintii tai si stabiliti impreuna care e cea mai buna interventie. Nu te teme pentru batausi: cel mai probabil vor primi doar un advertisment pentru prima abatere, insa vor vedea ca exista reguli in comunitate carora trebuie sa li se supuna. Nu iti recomand sa fii tu violent. Ce s-ar intampla daca exact planul asta l-ar pune ei in aplicare si te-ar filma in exact singurul moment cand ripostezi. Scos din context, ar putea lesne sa joace ei rolul victimei inocente si sa-ti provoace tie probleme.
Bafta!

| BpBycaBestEVer a răspuns:

Pai,in cazul asta imi pare rau sa iti zic dar nu prea poti rezolva aceasta problema cu creierul...De ce? Pentru ca ceilaltii copii duc lipsa.Sincer,ti-as sugera sa recurgi la violenta, ca altfel nu se poate. Daca unul iti da una, dai tu 2 si tot asa, si iti garantez eu ca unul nu mai macaie.Asta nu inseamna sa te iei de ei pe degeaba ci doar sa te aperi.Ori ai mai putea vorbi cu parinti tai care ulterior vor chema politia si vor rezolva problema.Chiar te rog sa recurgi la violenta, nu are rost sa te injoseasca si sa te marginalizeze un ca**t cu ochi pentru nimic.NU LASA PE NIMENI SA TE CALCE IN PICIOARE.Nu are dreptul.Am incredere in tine ca faci ceea ce trebuie pentru a iti "recastiga" "onoarea".

| Hakuouki a răspuns (pentru BpBycaBestEVer):

Ar trebuii sa faca TPU un fel de "echipa de interventii" esti al doilea sau al treilea caz de care citesc aici si, sa fiu sincer, eu as intervenii, de unde esti?
Oricum, parintii tai ti-au dat o educatie buna, dar aceasta educatie este valabila intr-o societate in care majoritatea o poseda si sunt doar rare exceptii care incalca educatia, dar in cazul asta, tu esti exceptia, ceilalti incalcand educatie, cum a spus si BpByca trebuie sa actionezi si sa te impui in fata acestor...agresori. Foloseste-ti creierul in timpul luptei, te poti apuca de un anumit stil de lupte, daca tot suntem la capitolul asta, ceva de autoaparare.

| DariaHàhaa a răspuns:

Trebuie sa ripostezi. Daca nu o sa ripostezi o sa continua sa te jigneasca.

| fulgerul090608 a răspuns:

Cu placere

| ionalexandru98 a răspuns:

Du-te la sala si ia cursuri de karate/kickboxing. Te vor face sa te simti mai barbat. Pe urma daca iti mai face asta cineva, raneste-i cu vorbe grele si daca sar la tine trimite-i l urgente. Alta solutie ar fi sa-ti gasesti prieteni mai bine educati decat acele taraturi infecte de care ne vorbesti. Astia nu stiu ce inseamna educatia si bunul simt(asa sunt peste 50% din populatia Romaniei). Succes si fi barbat!

| Antonicuta4 a răspuns:

Pai spune-le ca lipsa lor de respect fata de tine e invidie si nu gastiga nimic daca iti ranesc sentimentele si eu am avut problema asta mai demult insa eu le-am spus direct in fata ca nu am de gand sa fiu bataia lor de joc!
Ei nu te lasa fiindca vad ca tu nu zici nimic trebuie sa pui piciorul in prag si sa le spui ca nu ii mai suporti. Sper ca te-am ajutat!

| Disperatu a răspuns (pentru Antonicuta4):

Nu rezolv nimic daca le spun asta.Crezi ca nu am incercat? De foarte multe ori! Dar tot nimic, eu vorbesc serios, iar ei ma luau la misto. Daca ii ignor mai rau fac.Adica devin violente "animalele" si incep sa dea in mine.Parintii au observat cum se comporta cativa copii cu mine si tata s-a luat de unul dintre ei si a facut mare scandal cu el si cu parintii lui.Buun...Am ajuns la scoala si in pauza respectivul mi-a innegrit ochiul.Parintii mei nu vor sa anunte politia deoarece spun ca respectivul are niste parinti foarte de treaba si nu sunt ei de vina ca ei nu i-au dat o asa educatie, si e de vina nebunul care l-au crescut! Dupa cum am spus eu sunt o fire blanda, prietenoasa si nu sunt un bataus. Ajung sa cred ca raspunsul lui BpBycaBestEVer este cel mai folositor in situatia mea.Nu rezolv nimic daca le spun frumos sa ma lase in pace.

| anonim_4396 explică (pentru BpBycaBestEVer):

Cu acest raspuns m-ai motivat la maxim.Multumesc ca ai incercat sa ma ajuti ( si chiar ai reusit). Sunt sigur ce am de facut.Iti meriti funda happy

| BpBycaBestEVer a răspuns (pentru anonim_4396):

Ok, iti urez SUCCES si sper ca de acum incolo sa fie mult mai bine! Iti multumesc foarte mult pentru funda. Astept un raspuns IMBUCURATOR din partea ta! SUCCES

| BpBycaBestEVer a răspuns (pentru Disperatu):

Dupa cum a spus si Hakuouki educatia ta este foarte buna dar nu in cazul asta, si nu cred ca in aceasta tara.Cea mai buna varianta ar fi sa(il citez pe Hakuouki) "ripostezi inteligent".Dar oricum ai riposta, trebuie ripostat.Du-te afara intr-o zi cand ai un moment de nervozitate maxima si dai la fraier.Adrenalina care o vei avea in sange in momentul MULT ASTEPTAT te va face sa nu simti mare lucru si totodata vei prinde mult mai multa incredere in tine. Oricum ar fi trebuie SA RIPOSTEZI! NU fi bataia lor de joc!

| JeZeNNN a răspuns:

Salut.Ar trebui sa prinzi curaj du`te la bar bea si tu acolo 200-300 Alexandrion si gandeste`te la tot ce ti-au facut chiar daca nu esti tu mare bataus o sa iti vina asa din interior niste nervi de n`o sa-ti mai dai seama ce lovesti! laughing

| toncu a răspuns:

Daca nu riposetezi o sa fii in continuare bataia lor de joc, sau fa-ti alti prieteni

| alexdo97 a răspuns:

Riposteaza. Daca de mic te inveti sa accepti umilinta si bataia, sau sa vi acasa plangand pe viitor vei avea mari probleme. Vor aparea depresiile si vei devenii instabil emotional. De fiecare daca cand incerca cineva sa te umileasca da-le una in gura, spargei fata, descarcate. Banuiesc ca ai indurat foarte multe pana acum. Ce varsta ai?

| Disperatu a răspuns (pentru alexdo97):

13 ani.Intr-adevar.Nu mai suport! Simt ca innebunesc de furie! Cateodata imi vine sa dau in tot ce vad cu ochii! (ma refer la copii de afara, nu ca as fi innebunit si sparg tot prin casa) Parintii ma sustin si incearca sa discute cu mine ca si cum ar discuta cu un om matur.Si da, iau foarte serios in calcul sa ripostez, sa le sparg fata la distrusi, ca deja nu mai pot!

| Yp789 a răspuns:

Isi bat joc de tine fiindca ei stiu a tu nu o sa le faci nimic:nu o sai lovesti, etc. Daca ii dai un pumn unuia el se va linisti si nu o sa se mai atinga de tine

| DianaaMariia a răspuns:

Pai stii vorba aia: "Cand esti bun, esti luat de prost", SERIOS ar trebui sa recurgi la violenta, pentru ca o sa te batjocoreasca mereu, adica cel putin arata.le ca ai stima de sine, ca nu esti iarba pe care sa o calce ei in picioare!