| Minty a întrebat:

Ce stiti de iubirea de tip Eros si iubirea de tip Agapis.Ati avut parte de iubire de tip Agapis?

Răspuns Câştigător
| maya_7683 a răspuns:

Se cunosc trei tipuri de dragoste:Eros, Philis si Agape.Eros este dragostea care se exprima senzual. Eros este o dorinta, este dragostea romantica, sexuala. Sursa ei este structura biologica a naturii umane.Philia este dragostea manifestata prin prietenie.Prietenia inseamna comuniune. Inseamna de asemenea comunicare. Dragostea Philia mai inseamna si cooperare. Agape este dragostea care se daruieste pe sine, care ofera, care iubeste si atunci cand oamenii nu sunt demni de a fi iubiti. Dragostea Agape poate intretine focul dragostei Eros sau poate reaprinde flacara dragostei erotice care s-a stins. Dragostea Agape nu se intalneste din intamplare, ci se poate obtine daca se doreste. Este un act personal de devotament. Dragostea Agape inseamna bunatate. inseamna sa fii atent la cel iubit, sa-l intelegi si sa fii receptiv la nevoile luihappy

5 răspunsuri:
| Bacemi a răspuns:

Am avut parte de toate tipurile de iubire.

a) Eros - iubire senzuală, trupească;

b) Filia - iubire amicală, prietenie, iubire frăţească, general-umană;

c) Agape - iubire spirituală, maternă, filială, fraternă, duhovnicească, divină.

daniela
| daniela a răspuns:

Termenul "eros" origineazã din grecescul "erasthai" si face referire la acel aspect al iubirii care se manifestã printr-o puternicã dorintã pentru ceva. De multe ori este evocat pentru a exprima o dorintã de naturã sexualã – de aici denumirea modernã de "erotic".
"Agape" face referire la dragostea paternã a divinitãtii fatã de om, dar termenul poate fi extins pentru a îngloba o iubire fraternã pentru toatã umanitatea. Agape detine elemente comune erosului si philiei în sensul cã descrie o iubire perfectã care este pe de o parte tandrete, iar pe de altã parte pasiune fãrã necesitatea reciprocitãtii.

| warwara a răspuns:

In greaca,
eros= descrie, cum s-a mai zis, sfera eroticului
philis=vine de la "philia" care inseamna prietenie
agape= iubire!
Si da, am inca partehee hee

| Punishment a răspuns:

Agape = iubire ce devoreaza ^ ^
(Paulo Coelho, nu mai stiu ce carte era... oricum era vorba de initierea unui om "modern". cu cainele=diavolu')

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

De fapt sunt 4 tipuri:
1. Agape
2. Eros
3. Philia
4.Storge