| Sofer a întrebat:

Cum vedeți o relație dintre un bărbat creștin ortodox și o femeie de religie musulmana?
Cat de greu o sa fie daca ea vrea sa vina in Romania pentru in trai mai bun fara alte restricții?

10 răspunsuri:
| chironescu a răspuns:

Depinde cât de deschiși la minte sunteți și cât vă pasă sau nu de ce comentează cei din jur. Dacă amândoi sunteți bisericoși și îl întrebați pe taica popa sau imamul ce părere are, se va alege praful. Dacă înțelegeți să vă construiți singuri viața, religia chiar nu contează.

| LaSteauaCareaRasarit a răspuns:

Vrea pașaport in primul rând.

Cred și eu că nu vrea restricții, dar se poate adapta la cultura noastră? Din experiența țărilor vestice, știm că nu prea. Erau reportaje cu femei care apărau foarte vehement hijabul.
Ar pune umărul sa muncească? Știi, să meargă la serviciu, sa aducă bani in casă. Pt că s-ar putea sa fie vreo prințesă care trebuie întreținută.

Deci răspunsul este: depinde de femeie.

| LaSteauaCareaRasarit a răspuns (pentru chironescu):

Suna frumos ce scrii, dar e clar că nu ai luat vreodată contact cu ACEA religie.
Nu e precum catolicii și ortodocsii.

| StoicAnalysis a răspuns:

Una destul de complicata. Musulmanii sunt foarte stricti si ingusti la minte cand vine vorba de religie.

| rinagh a răspuns:

Sunt multi factori care trebuie luati in calcul anume de voi amandoi, pentru ca va cunoasteti cel mai bine. Din ce tara provine aceasta femeie musulmana, poarta sau nu voal sau hijab, poti avea incredere in ea (bani, acte sau alte interese), cat de deschisa este, varsta, viata profesionala, sanatatea... Cat de "interesate" aceste intrebari nu ar parea, din pacate dragostea nu trebuie sa vina doar din inima, dar si dintr-o analiza obiectiva a situatiei. Din proprie experienta as putea spune ca o relatie cu cineva care nu are aceleasi valori, credinta, traditii, mentalitate ca si a mea, este grea si nu ma implineste sufleteste. E important sa va raspundeti singur si sincer la aceste intrebari pentru a lua o decizie. Sunt astfel de cupluri si par fericiti. Pana la urma cupluri perfecte nu exista, dar cert este ca multor oameni nu li s-ar potrivi o astfel de relatie care ar aduce mai multa suferinta decat fericire pe termen lung.

| RAY a răspuns:

Tu ești obligat să treci la musulmani dar nu trebuie sa crezi in poveștile lor, sunt asemănătoare poveștile, fii realist

| RAY a răspuns (pentru RAY):

Islam

| darrio2007 a răspuns:

Nu vrea decat sa scape din tara ei, prin casatorie. Posibil sa divorteze de tine după ce isi atinge scopul.

| Cipi1212 a răspuns:

Nu cred că în calea unei relații de iubire poate fi piedica religioasă.

| TheGentleman a răspuns:

Depinde de persoana ei. Cei din generațiile noi tind să fie mai deschiși, iar pe femeie o avantajează cultura vestică, spre deosebire de cea musulmană.

Uită-te în orașele universitare de la noi că sunt pline de studenți arabi care vin la studii și merg prin cluburi, se distrează și se combină cu studente, lucruri care în țara lor sunt interzise.

Păstrează totuși o doză de scepticism și fii foarte atent!