Presiune sociala si preconceptii gresite. Cam asa se manifesta.
Sa facem un exercitiu de gandire in directia asta, pentru a intelege fenomenul.
Esti adolescent si urla hormonii in tine, iar tu vezi alti colegi cum au relatii. Chestia asta te face putin gelos, oricat de bun ai fi. Si daca trece si adolescenta, si tu tot nu ai avut o relatie, devine mult mai rau. Pentru ca vezi persoanele din jurul tau ca au relatie in mod constant, vezi reclame la televizor cu familii si relatii. Vezi fosti colegi de liceu/facultate cum au iubite, sotii, familii intemeiate, etc. Vezi mereu in mod constant ideea de relatie, iar tu esti singurul care nu are. E ca si cum esti izolat de restul lumii.
Asa se simte o persoana de genul. Si unica lui misiune din viata lui, va fi sa isi faca relatie cu orice pret. Si de aici incepe calvarul. Pentru ca el da la o parte valorile morale si esenta trairii unei vieti. Alegand sa alerge orbeste dupa cineva care ii da un gram de atentie. Incepe sa implore oameni sa fie in relatie cu el/ea, incepe sa bage discordie in altii incat sa nu isi faca nici ei relatie, incepe sa faca tot felul de actiuni inutile si toxice care se aseamana in capul lui, ca fiind drumul spre o relatie.
Stiu asta pentru ca am observat lucrul asta la cei vizati. Si pentru ca era sa cad si eu in capcana asta. Am avut noroc ca singurul lucru mai de pret pentru mine in viata, decat sa alerg dupa cai verzi pe pereti, era si este sa fiu curios si insetat de cunoastere. Lucru ce m-a facut sa-mi caut singur sensul real al vietii. Am preferat sa ma concentrez pe studii si pe cariera in care mi s-a deschis calea. In timpul liber ieseam si mai ies cu prietenii pe afara si mai barfim chestii. Si incercam si inca incerc tot felul de lucruri noi.
Insa altii care nu au o directie pe care sa o parcurga in viata, vor cade mereu in capcana asta.
Cei care sunt afundati in problema respectiva, au nevoie sa consulte un psiholog/psihoterapeut bun. Sau macar echivalentul acestuia ( un prieten inteligent, un preot intelept, etc. ) care sa le explice clar si cu rabdare, ca sensul vietii unui om nu este sa isi faca partener de viata, si ca viata nu se invarte in jurul lucrului asta.
In viata ai nevoie sa inveti lucruri noi, sa practici o activitate care iti face placere, sa iesi cu amicii in oras, sa te distrezi, sa ai planuri reale de viitor, sa ajuti pe ceilalti la nevoie, sa inveti cat mai multe lucruri, etc.
Si in 100% din cazuri, deci atentie! 100% din cazuri, daca indeplinesti toate lucrurile de mai sus, esentiale in viata, la un moment dat, se va gasi si un partener care sa stea langa tine in timp ce iti traiesti viata cum vrei tu.
Din pacate foarte putini scapa din asa ceva.
Nu e frica de singuratate ori de a imbatrani singur. Disperarea asta e mai mult la cei foarte tineri si la adolescenti, iar acolo e vorba de moda. Cand vad multi prieteni / apropiati ca au o "relatie", cand vad pe social media foarte mult continut despre relatii isi doresc si ei una, sa nu fie mai prejos decat ceilalti. Daca nu au una incep sa se desconsidere, sa creada ca sunt ratati si alte lucruri de genul acesta.
Aicia ai dreptate Man!, dar nu crezi că în ziua de astăzi, "iubirea aia" televizată, din mediul online, de pe rețele de socializare, este foarte! deformată!, adică prea multă falsitate! și prefăcătorie pe față! Mulți dintre ei, caută! "Iubirea" din putere dragostei! Alți caută "iubirea " din filmele turcești" alți caută " iubirea" din filmele indiene" pâi ăștia sânt spălați în masă pe creiere! Din filme, din Instagram, din tot felul de fantezi! Altfel nu le consider că aia nu-i iubirea reală Adevărată! Din ce vede ei în telefon ăla si la televizorul din casă! Cum vine asta?
Era să uit de "iubirea coreană" ăia chiar că jale toți sânt pe faină!, albi cu tot cu filtre, pe față, ăia mai și încep să zboare dintr-un copac în altul, prea de tot.
Da, tatăl fiul și duhul sfânt, munca mea este crucea, și icoana mea ce-mi asigură, responsabilitățile de adult pe care sânt de datoria mea să mile asum, fără să îngreunez umeri viața altor oamenii! Fiecare dintre noi suntem responsabil de viața noastră iar eu sunt responsabil de a mea, fără să calca pe umerii altor oamenii, Dumnezeul mi-a dat două mâini două piciore sănătate și putere iar eu nu-mi bat joc de darul harul mila ce Dumnezeule o are pentru mine! nu vreau să-l amăgesc să-l dezamăgesc pe Dumnezeu, să-mi zică după! Uite onur țiam dat ce alți nu au nici cu averi, iar tu ai de la mine fără să-mi ceri, două mâini două picioare putere să muncești de ce ai calcat drumuri greșite!, îmi este teamă cu Adevârat și real, să ajung să-l dezamăgesc amăgesc pe Dumnezeu! și Isus Hristos!
Sânt uni dependenți, disperați rău după așa ceva, orice numai singuri să nu rămână. Am văzut de foarte multe ori "situațiile", de genul.
Nu pentru ca au nevoie cu adevarat, mai degraba vor sa fie in trend cu lumea. Iar retelele sociale promoveaza iubirea, mai ales intre adolescenti, ca un fel de Romeo si Julieta. Asa se intampla si cu Labubu, Matcha si alte chestii de genul. Oamenii nu au cu adevarat nevoie de acele lucruri, dar vor sa fie ca restul lumii si atat.
Asta ar însemna pentru mine, căci ei aleg de bună voie și intenție să" trăiască" într-o, "iubire" de fațadă să de bine la cei din jurul lor, că " au și ei pe cineva lângă ei" deci totul este de fațadă!, pe fals! şi nimic real serios, ăștia trăiesc într-o minciună!, frumos ambalată de social media, și alte mizeri, prosti ce promovează, trendul ăsta de"iubirea" în doi" e mai frumoasă " sloganuri de genul, să de bine la, creduli!
Ai dreptate cu Adevârat tot ce mi-ai zis, și explicat, mulți aleg trendul în locul seriozități, sincerități, loialități, încrederi Adevărate și reale! între doi oamenii ceși pot împărtăși sufletul inima unul celuilalt cu Adevârat și real, nu de dragul altor trenduri, și tot felul de fantezi! ireale!
Disperarea de relație apare în copilărie, în general la copii crescuți de bone, de bunici, prin after school. Copiii cărora le-au lipsit părinții, indiferent dacă locuiau sub același acoperiș sau erau în străinătate! De fapt, dorința de a avea o relație, este și o frustrare de viață din copilărie. Nu mai suportă singurătatea, îi apasă. Da, e și "moda", dar trebuie și psihic să fi puțin deranjat. Pentru că, acești oameni, nici nu pot avea o relație serioasă de lungă durată, dacă nu sunt în stare să își respecte partenerul, să îi respecte libertatea și intimitatea.
Pentru că dacă devine hipergelos, hiperprotector, hipersuspicios, acel partener se va simți sufocat și va pleca!
Cum am auzit că sunt unii care sună din oră în oră, care trebuie să știe fiecare mișcare, deplasare a partenerului, care are suspiciuni pe colegii de muncă ai partenerului și vede în fiecare un posibil "competitor"!
Se spune: "dragostea, cu drag se face, nu cu sila"!
Niciodată!, nu voi putea înțelege în viața mea, cum pot uni părinți să-și încredințeze, copii lor ce le-au dat viață altor străini! Mă refer strict a celor fel de" părinți"!, care se tot plângă! Se victimizează de faptul că nu "lear ajunge timpul" " sânt prea preocupați" " au atâtea probleme de rezolvat" mereu sânt săraci obosiți" dar motivul real!, cu Adevârat este că nu le mai ajung unor părinți, timpul pe rețele de socializare, tickok, Instagramul, Facebook, ieșiri în oraș cu prietenii la spriți, dar exactă! ce zici tu cu Adevârat și real fratele meu mai mare!, ValentinMihai78 din acele motive real! menționate de tine!, indiferența părinților lor, neglijența părinților lor, abuzurile unor "părinți" de carton și doar de nume!, "părinți", nepăsarea, ne implicarea reală acelor "părinți " în educația lor! ce stau cu ochii 24 din 24 pe noul telefon, să nu cumva să-le scapă vreun trend!, o "vestimentație" mai la modă în rândul celorlați "părinți " care fac mitinguri de "familile" culmea cu uni!, .....preferă să-le încredințeze viața copiilor lor, unor străini! în loc să-și asume responsabilitatea!, de Mamă! și tată! copiilor cărora le-au dat viață, atâta inconștientă! din partea lor, este de nedescris!,
În continuare ai mare dreptate! ValentinMihai78!, subliniez cuvintele tale reale! și Adevărate!, copii cărora nu au primit iubire reală din partea părinților lor, au ajuns să devină frustrați! speriați, de a nu mai suporta singurătatea!, sunt total de acord cu tine Maestre!, ce lear putea fi multora dintre ei mult mai bine singuri până la o anumită! vârsta pentru a se ține de șchoală!, sau până au măcar o meserie la îndemână!, să-și poată întrețină buzunaru lor, plăcerile lor, prin munca lor propie!, nu pe banii părinții până la 30 de ani, sânt și cazuri reale de genul!, este teribil de îngrozitor!, așa ceva! Mulți dintre ei intra în relații de la vârste fragede! 14, 16 ani apoi la prima despărțire! Au ajuns să-și curme viața! se arunc de pe poduri, alți se cred în matrix, își bagă electroșoc în ei, alți ajung drogații, consumatorii de substanțe etnobotanice nocive ce devin zombi dependenți toată viața lor de așa ceva, unui dintre ei își omoară părinți că nu-i mai susține cu banii ne munciți cinstiți! iar apoi decide ei să-le ia viața la sponsori lor de o viață întreagă!, le-au tot dat și tot dat, le-au cotizat toate mofturile șiplăcerilelor, până au zis stop! Mergeți la muncă câ nu mai avem banii pentru putori!, gata cu prostia! La muncă!, Iar apoi drogați ce au făcut? tot ce le-au trecut prin capul lor bolnăvicioși plini de vici! sechele!, dezechilibri neuronale!
Nu pot să nu-ți dau mare, dreptate! și să fac pe "figurantul și"deșteptul"! Ai dreptate cu Adevârat cu ce zici.
Eu nu ma joc cu Dumnezeul! și nici cu Isus Hristos de ei am cea mai reală si Adevărată frică! Eu nu ma joc cu Dumnezeul! și nici cu fiul și cu duhul sfânt Amin.
Mă, înclin aplaudănd cu admirație, răspunsului tău!, StoicAnalysis pe care ma, făcut să înțeleg ce eu "nu puteam înțelege, și!, acum înțeleg mai bine, un pic unele chestii, ești un om! Realist! cu Adevârat și real!, răspunsurile tale mereu, au o profunzime reală de a explica îndetaliată, la orice întrebare, te salut Man! tot respectul frate!
Mulțumesc frumos cu Adevârat, pentru răspunsul tău sincer întrebări mele acordat din timpul tău personal prețios! Tot respectul Dismally
Îți apreciez cu Adevârat răspunsul la întrebarea mea Ciprian și pentru timpul tău acordat personal întrebări mele Salut Man!
Tot respectul Maestre! pentru răspunsurile tale acordate întrebărilor mele, mulțumesc frumos pentru timpul presonal și prețios acordat întrebări mele! Te salut Man!
Mulțumesc frumos frate AlexHan! Pentru răspunsul tău din timpul tău personal și prețios, tot respectul frate! Man!
De neinformati ce sunt! Ei au impresia ca o relatie e asa ceva cine stie ce.
Eu de pe la 22 ani am fost informat ca nu e cine stie ce de catre cei in varsta, am si verificat si asa era. Am intrebat 15-16 femei si barbati de cam 55 ani daca s-ar mai marita/insura, raspuns:
"eu? Daca aveam minte de acum nu m-a mai insura/marita, prost/proasta eram la tinerete".
Le convine ca au copii, in rest jale
Cam 70 % din cupluri sunt toxice. La noi la 7 minute divorteaza un cuplu.
Nu e vb de in ziua de azi! Asa a fost mereu, de ex am vazut emisiune din 1966 cand spuneau aia ca rata divorturilor e f mare. Dupa aia s-au diminuat ca au pus ceausescu interdictie la avorturi dar era jale intre parteneri si atunci.
Ce spune vorba aia de generatii? "casatoria e un butoi cu rahat care are doar un strat subtire de miere deasupra". Daca e de generatii ce inseamna? Ca nu-s 5 cazuri izolate.
Relatiile sunt un proiect natural prost din start, ele nu sunt proiectate sa dureze, sunt facute sa ne cuplam sa-i facem naturii copii, atat, dupa aia nu mai conteaza.
Singuri NU ramanem, la tinerete avem prieteni, parinti, la batranete ne putem cupla cu cine vrem asa cum fac si vesticii, se cupleaza si la 70 de ani.
Plus ca au casunat sa faca copii neaparat, asta e o moda indusa de societatea ca sa aiba bogatii sclavi cat mai multi.
Dupa aia barbatii....se plang ca femeia de fapt s-a maritat cu, copilul, el barbatul nu mai conteaza, nici sex nu prea ii mai da.
Asa pentru distractia am vrut, dar nu ceva serios. Cunosc mecanismele si stiu ca nu venea ceva bun dupa nu mult timp.
Cei care cauta iubirea din filme se vor lovi de realitate si vor fi dezamagiti.
Nu e nevoie sa te inclini. Pana la urma sunt om ca si tine . Eu dau raspunsuri acolo unde stiu sau imi pot face maxim o idee cat mai aproape de realitate.
Atata timp cat eu cred si vad ca pot ajuta pe cineva la nevoie, ma motiveaza sa muncesc mai mult la propria persoana.
Asta, plus ca imi face placere sa ma gandesc la lucruri sociale sau filosofice. Imi place sa cunosc oamenii si cum gandesc ceilalti in comparatie cu mine.
Tousi, multumesc pentru sustinere! Mult noroc si spor in toate!
me_5148 întreabă: