| Lihaciu_Lucian_1969 a întrebat:

Hey,am 12 ani si părinții mei sunt divorțați, stau cu tata care sa căsătorit cu o altă femeie care este o femeie de nota 10, mama e în Germania, am rămas corigent la matematică pentru că profesoara mă urăşte dar nu ştiu de ce, eu chiar învăt mult şi el mă numeşte repetent sau slugă, odată ma plesnit de 3-4 ori la rând, problema era că eu nu ştiam "nimic" la mate, el crede că după o oră de plâns intens din partea mea şi înjurat intens din partea lui eu ar trebui să mai ştiu ceva, în momentul acela simțeam că mor, îmi făcea scandal când venea la ora 23 seara de la muncă aşa dintr-o dată, nu mai am voie la PC dar sa mai domolit dar seara plâng pănă adorm pentru că îmi vorbeşte toată ziua urât şi mă înjură, urăsc zilele cănd este liber, mă puteți ajuta, dau funda sufar foarte mult! Mulțumesc anticipat!

Răspuns Câştigător
| Notmyaccount a răspuns:

Povestea ta m-a sensibilizat foarte tare. Mereu ma afectează povestile de genul asta.
Nu o sa il judec pe tatal tau, nu am ajuns inca la nivelul necesar, dar tu trebuie sa stii cu faptul ca da in tine este un abuz. Daca se intampla o data, sa zicem ca e o greșeală, dar daca se intampla frecvent, trebuir luate masuri. Si cand zic ca trebuie luate masuri, nu ma refer la protectia copilului. Sa fim realisti si sa recunoastem ca nu ai duce-o mai bine intr-un centru. Deocamdata poti vorbi cu sotia tatalui tau, pentru ca ea poate lua cel mai repede masuri. Spune-i exact ce se intampla, spune-i sa faca ceva. Incearca sa vorbesti cu ea deschis. Daca nu merge, nu uita ca ai o mama, poate e departe, dar sunt sigura ca de acolo te-ar putea ajuta. Vorbeste cu ea si spune-i ce se intampla. Eu cred ca tatal tau se va potoli dupa ce va purta mai multe discutii. Una din ele ar putea sa o poarte chiar cu tine. Incearca sa il faci sa ajunga la un compromis de genul: sustine-ma si voi reusi. Adica cu alte cuvinte, ar putea sa iti plateasca niste meditatii ca sa poti sa iti revi.
M-as bucura sa aflu ce se intampla in continuare si daca in caz crezi ca vrei sa vorvesti cu cineva, eu sunt dispusa sa te ascult.

5 răspunsuri:
| RAY a răspuns:

Ceva trebuie facut, asta te poate traumatiza pe viata, spune la directoare asta sau la diriginta sau mergi la alta scoala

| Necunoscutu92 a răspuns:

Si pe mine ma ura o pofesoara m-am dus la corigentie am dato si ma intebato pe msi amea daca mai muta maicamea a zis da daca zicea. Nu repetam anul
Incera a sa te calmez gandeste la lucruri pozitive si mutate la alta scoala

| IAmAGreatPotato a răspuns:

Un parinte nu ar trebui sa se comporte asa cu copilul lui! Asta e deja maltratarea copilului! Incearca sa vorbesti cu mama ta vitrega si spune-i ce se intampla DAR NUMAI daca stii ca poti avea incredere in ea si ca nu-i va spune apoi tatalui tau tot. Sau incearca sa-i spui tatalui tau cum te simti, cu calm si nu aborda acest subiect decat atunci cand tipa la tine sau te bate. Daca nu merge nici asa sun-o pe mama ta din Germania sau pe oricine pe care te boti baza si cere-i ajutorul. Si daca simti ca nu mai ai loc de scapare poti suna oricand la telefonul copilului. Bafta, nimeni nu ar trebui sa treaca prin asta!

| Lihaciu_Lucian_1969 explică:

Vă mulțumesc mult tuturor pentru ajutor!