Lucrez de acasa de 8 ani. Avantajele sunt mult mult peste lipsa de socializare
Am lucrat si eu cativa ani de acasa, personal nu suportam sa merg la birou dar era in functie de colectivul pe care il aveam. Cat timp am avut un colectiv frumos, ma duceam de drag 1/2 zile pe saptamana cat eram obligati ca era o atmosfera foarte placuta, dupa ce am schimbat proiectul si am dat de alti oameni foarte toxici, imi luam sick day numai sa nu ma duc ca ma umpleau de draci cu barfele si rautatile lor. Acum daca as reveni full de la birou doar pentru socializare? Nu. Consider ca un mod de lucru hibrid e cel mai bun. Ceva la modul 2 zile de la birou si 3 zile de acasa (saptamanal). Ai timp sa socializezi dar sa te mai si refaci mintal. Pe de alta parte, fie vorba intre noi, nu stiu cum esti tu dar eu cand lucram de acasa munceam cred ca de vreo 2-3 ori mai mult decat de la birou. La birou nici nu puteam sa ma concentrez ca era galagie si nu exista sa nu vina la fiecare 45-60 min un coleg/o colega sa nu iesim la o cafea/tigara. Asa cand lucram de acasa erau zile cand nu imi luam mai mult de 30 min pauza toata ziua, daca o luam si pe aia.
Sfat pentru tine: Daca ai ceva full remote fara posibilitate de a merge sa lucrezi de la birou la alegere, du-te la sala dupa program pentru socializare.
Eu n-am muncit din casă, dar e obositoare munca cu alții.
Da` asta depinde de cât de sociabil este fiecare.
Depinde ce fel de munca faci, depinde ce fel deom esti tu, depinde de cateva lucruri.
Eu unul prefer munca de la birou, celei de acasa.
Uita-te la asta si distreaza-te: https://www.youtube.com/watch?v=9hPESxN0geI Vei trage si niste concluzii.