| Alina570 a întrebat:

Ma enerveaza cand sunt suparata pe mama iar ea nu respecta acest lucru, recurge la tot felul de tertipuri(in afara de a spune ca-i pare rau ca a gresit) care imi fac supararea imposibila, mai ales atunci cand, oricat de suparata si imbufnata as fi, ma face sa rad. Eu sunt destul de incapatanata si-mi vine greu sa recunosc infrangerea, asa incat atunci cand face asta simt ca si cum m-as sufoca, tipatul devenind ultima resursa pentru a ramane in viata, ceea ce este si mai rau, pentru ca de obicei nu-mi sta in fire si imediat incep sa ma simt eu insami cea vinovata. Nu stiu cum s-o fac sa inteleaga ca ceea ce astept de la ea e sa spuna ca ii pare rau sau cel putin sa ma lase in pace pana imi trece supararea, ca aceasta suparare este un fel de exprimare si ar trebui sa respecte asta.

Răspuns Câştigător
| ღMikyღ a răspuns:

Te inteleb perfectwinking In schimb metodele mamei mele sunt de a nu mai vorbi nici ea cu mine dar iti pot da un sfat. Presupun ca nu poti sa tii mult la o suparare...iti va trece si daca te face ea sa razi si daca nu. Adica, e evident ca da. Mamele au rolul de a te face sa te simti vinovat, cred ca multi stiu astawinking Dar. daca ii spui, poate reactiona ceva gen "ok" si va pleca dezamagita sau metode mai drastice... Cand ea e vinovata incearca sa o faci TU sa se simta vinovata, nu ea pe tine happy Poti sa nu razi cand zice ea o gluma sau ceva si saii arati ca tu chiar esti suparata si trebuie sa te inteleaga. Fac o paranteza ca eu cand stiu ca mama mi-a gresit mie o oblig sa imi ceara scuze laughing Adica ii zic "cere-ti iertare" foarte insistent :] Sper ca te-am ajutat. :*

| Alina570 explică (pentru ღMikyღ):

Da, imi place asta, nu m-am gandit, voi incerca. Merci mult!

8 răspunsuri:
Salontanul
| Salontanul a răspuns:

Ii poti spune direct dar ar fi bine sa inveti sa lasi de la tine. In viata vei avea multe ocazii si mama e mama. Ti-a dat viata. Vei lasa de la tine pentru straini si pentru ea nu poti?

| Hakuouki a răspuns:

Ii poti spune deschis si direct, e cel mai sigur mod de rezolvare a problemelor. In plus, ea e mama ta si e contra "programarii" biologice a mamelor sa stea departe, esti copilul ei, o doare cand nu esti tu bine, e normal sa incerce sa te faca sa te simti bine.

| Alina570 explică (pentru Hakuouki):

Daca vrea sa ma faca sa ma simt bine atunci exista o cale mult mai buna de a o face.

| RobertFHC a răspuns:

Spune-i ceea ce simti si totul e de la sine big grin

| Gilca_Madalina_1975 a răspuns:

Spune-i direct:,, măcar scuze!".

| Lorelay96 a răspuns:

La mine,eu cand sunt suparata, nu reuseste nimeni sa ma inveseleasca,nici macar mama,sunt complet complicata,si cand ma cert cu mama,imi vine sa distrug toate lucrurile din jurul meu,de furioasa ce sunt, eu iti dau un sfat:Mama ta incearca sa te inveseleasca si tu sa te prefaci ca nu ai nimic, ca nu stiu ce, afisand un zambet fals, cum fac eu, si asa reusesti sa o faci sa inteleaga ca nu ai nevoie de ea,, momentan''
Sper ca te-am ajutat!
Fundiţă?

| Alina570 explică (pentru Lorelay96):

Daca n-ai observat, am acordat deja funda unui utilizator care a dat o solutie isteata si hazlie.