| EuGiulia a întrebat:

Nu mai suport.Din pacate, tatal meu si-a pierdut slujba in aceasta dimineata.El ma creste singur de la varsta de 3 ani.Mama mea ne-a parasit si a plecat in Germania.Nu stiu ce sa mai fac, sunt disperata.Nici nu prea stie ce job-uri isi poate gasi.Eu acum am 14 ani fara 3 luni.Inainte el lucra de acasa, deoarece avea nevoie de timp sa ma creasca.Insa,acum i-am spus ca ma descurc si singura.Sincer,nu mai inteleg nimic.M-am gandit sa ma angajez eu, desi nu as vrea sa imi neglijez scoala.Invat foarte bine, iau numai 10 si sunt olimpica nationala.Nu vreau sa renunt la educatie,dar daca este nevoie…n-am ce sa fac…sad
Va rog frumos sa ma ajutati,simt ca viata mea nu mai are sens, toata viata a fost plina de traume si suparari.Singura solutie ar fi sa ma sinucid, nu mai suport.

27 răspunsuri:
Bula
| Bula a răspuns:

Nu fi disperata, fii tare!
Tatal tau isi va gasi slujba, daca cauta.
Tu ocupa-te de tine, sa inveti bine in continuare!

De lucrat, doar peste varsta de 16 ani poti, cu acordul ambilor parinti.

| EuGiulia explică (pentru Bula):

Nu vrea sa caute, daca ii spun, ma cearta, de asta nu mai suport.

| Violleta2022 a răspuns:

Tatal tau si-a pierdut slujba de cateva ore si tu creezi drama de parca a murit cineva.
Linisteste-te si nu-i fa greutati tatalui tau ca exagerarea asta si urlatul dupa atentie ii va crea mai multe probleme tatalui tau.
Vad ca tot ii dai cu sinuciderea intr-una, ceea ce ne spune ca esti un copil cu probleme psihice serioase si te sfatuiesc sa vorbesti cu tatal tau, ca sa primesti ajutorul medical necesar.

| mihai69 a răspuns:

Tatăl tău ar trebui să primească ajutor de șomaj, tu ai alocație.
Nu e o situație ideală, dar se poate supraviețui o perioadă până găsește ceva. Deci nu dispera.
În plus, sun ONG uri care ajută tineri în situații grele.
Nu renunța să crezi și să speri!

| minrest a răspuns:

Nu ai motive de disperare. O sa lucreze in alta parte. Auzi, sa te sinucizi! Sa iti distrugi tatal! Ce enormitate. Bine inveti, cu parintele te intelegi, de munca se gaseste, nu mai fi asa de usor de descurajat.

| EuGiulia explică (pentru minrest):

Cu intelesul e asa, dupa cum e "vremea"…O zi ma cearta pentru chestii pe care nu le-am controlat eu sad

| minrest a răspuns (pentru EuGiulia):

Asta e situatia ta, cel mai bine e sa rezisti. Deocamdata esti mica, daca rezisti cu bine destul de mult timp, candva lucrurile le vei controla tu.

| StoicAnalysis a răspuns:

Ai ce sa faci. In momentele astea tatal tau are nevoie de incurajare si de sustinere. Tu doar ai nevoie sa continui sa inveti si sa iti sustii tatal. Fi tare si nu-i complica viata tatalui tau cu alte griji. Cu siguranta nu cred ca ar fi prea fericit in sinea lui, sa te lasi de scoala.

| StoicAnalysis a răspuns (pentru StoicAnalysis):

Ai putea totusi sa inveti pe alti elevi, contracost, matematica. Daca vrei sa mai castigi niste bani.
Daca tot esti as la invatatura.

| LisaJulie a răspuns:

Il poti ajuta sa isi caute o slujba! Ejobs ajuta, stati impreuna si cautati

| Cipi1212 a răspuns:

Ce serviciu avea tatăl tău?

| EuGiulia explică (pentru Cipi1212):

Lucra pentru o firma online.

| Cipi1212 a răspuns (pentru EuGiulia):

Poate își va găsi o slujbă asemănătoare.

| angel6lust a răspuns:

Nu poți munci la 13 ani, îl poți încuraja pe tata să-și ia ceva de lucru.
Ce a lucrat el?

| EuGiulia explică (pentru angel6lust):

La o firma in online

| angel6lust a răspuns (pentru EuGiulia):

În ce domeniu? Are experiență și poate îl angajează în domeniu.

| Gabryel85 a răspuns:

Tu ai 14 ani, ești prea mică ca să lucrezi...

| Zergiu a răspuns:

Nu te agita aiurea, o să își găsească alt loc de muncă în scurt timp, așa e viața, nu e totdeauna roz și de ce ai vrea sa fie? Omul crește și evoluează din greutăți, tine-te de școală, după spusele tale te descurci bine și o să continui sa te descurci și mai bine, folosește disperarea asta ca un combustibil, las-o sa te motiveze in loc sa te demoralizeze. Referitor la sinucidere, cu ce ar ajuta asta? Ai arunca totul la gunoi și l-ai distruge pe tactu, omul care spui că te-a crescut de când aveai 3 ani, totul pentru o situație pe care foarte multi o au și care e temporara? Ți se pare logic? Clar nu, învață să gândești critc și acceptă greutățile că fiind o parte importantă din formarea caracterului tau, un caracter care o să ajungă să fie foarte puternic prin prisma acestor experiențe pe care acum le vezi traumatice.

| EuGiulia explică (pentru Zergiu):

El da vina pe mine pentru esecurile lui, nu mai suport…

| Zergiu a răspuns (pentru EuGiulia):

Probabil are frustrările lui, nu i-o tine in nume de rău. Prin ce treci acum e doar o mică porțiune din viața ta, nu îți definește întreg parcursul ei. Fii tare, îndură și ai răbdare, lucrurile se vor îmbunătății, fii sigura de asta. Concentrează-te pe școală, pune cărămidă peste cărămidă și lucrurile vor fi bune. Ai încredere.

| EuGiulia explică (pentru Zergiu):

Multumesc frumos pentru mesaj! Asa voi incerca, e greu sa nu pun la suflet, mai ales ca sunt sensibila, dar voi incerca!

| Zergiu a răspuns (pentru EuGiulia):

Cu drag, de asemenea nu lua în seamă răspunsurile prea "dure" de pe aici, cum că ai probleme psihice sau mai știu eu ce, oamenii nu mai știu să fie empatici sus cel puțin să realizeze că oferă un răspuns unei copile care poate nu știe mai bine, ignora-i, nu ai nimic, nu e nimic în neregula cu tine, ești doar puțin speriată și puțin frustrata de problemele pe care le ai. Tot ce trebuie sa știi deocamdată este că problema e temporară și să înțelegi asta, restul vine de la sine. Ai grija de tine și mult succes cu școala, nu mai da overthinking la toate lucrurile, o sa fie bine.

| lkmhjk a răspuns:

La 13 ani (ca inca nu ai 14) nu te angajeaza nimeni.
Mai usor cu sinucisul, ca vei avea probleme si mai grele in viata.
Daca vrei sa-ti ajuti tatal, invata incet-incet treburile din gospodarie. Asa el se va putea ocupa de serviciu. Tatal tau nu si-a pierdut sansa de a se reangaja in alta parte.
Felicitari pentru rezultate si NU renunta la scoala. Asta iti va ruina viitorul. Chiar nu te vei mai putea angaja nicaieri.
"Toata viata" ta e infima pe langa cat ai de trait. Curaj! Vei creste si te vei putea descurca mai bine.

| isadora789belle a răspuns:

Îmi pare rău să aud prin ce treci acum dar faptul că spui asta arată că ești puternică chiar dacă simți că nu mai poți viața ta are sens chiar dacă acum nu îl simți ești olimpică națională și ai un viitor mare chiar dacă e greu acum important este să vorbești cu cineva de încredere un profesor un consilier școlar un prieten sau chiar tatăl tău el te iubește și ar vrea să știe cum te simți dacă simți că vrei să îți faci rău sună la 116123 sau scrie la deprehub ro tu nu trebuie să renunți la școală educația ta e șansa cea mai bună să treci peste greutăți tatăl tău poate găsi soluții și există ajutoare financiare pentru familii singure nu ești o povară și nu ești singură chiar dacă acum pare așa există soluții și oameni care vor să te ajute

| EuGiulia explică (pentru isadora789belle):

Tatal meu nu imi asculta problemele.Numai el are voie sa fie suparat.Eu trebuie sa iau decizii pe placul lui, altfel nu e ok.Nu pot sa fiu trista, numai fericire, dar si daca sunt PREA fericita, nu e bine.Nu mai rezist.

| mihai69 a răspuns (pentru EuGiulia):

Dacă va găsi un serviciu, va fi mai bine.
Și poate nu ar fi rău să găsească o nouă parteneră. Știu că nu ai vrea să se întâmple asta, dar în ciuda inconvenientelor, ar putea fi exact lucrul care pe de o parte i-ar fi de ajutor în casă, pe de alta i-ar abate atenția dinspre tine.