@Cryout, te inteleg foarte bine. Si eu am avut mereu probleme cu fratele meu care e cu doi ani mai mare. Mereu cand ne certam sau cand facea el vreo prostie dadea vina pe mine. Ai mei nu ma bateau dar ma certau. Si pe mine ma durea enorm. Ma inchideam mereu dupa o dojana in camera si plangeam pana adormeam. Stiu cat de greu este sa fii nedreptati in astfel de cazuri. E greu. Dar uite ca a trecut timpul. S-a maturizat si fratele meu, eu am inceput sa imi sustin punctul de vedere si parintii au inteles. Nu strica o discutie. La mine nu a folosit pentru ca fratele meu profita de orice ocazie sa ma batjocoreasca, dar la tine poate va merge. Vorbeste si cu parintii tai si explica-le ca nu ti se pare corect ce se intampla. Daca vei fi apropiat de parinti si ii vei respecta vei vedea ca te vor crede. Orice ai face, vorbeste-le frumos si nu te enerva si nu incepe sa tipi.
Pai, mai draga, am si eu un nepot care nu o suporta pe "sorsa", apropos de cuvantul tau "sora mea", eu zic sa te izolezi de ea si actiunile sale, sa te controlezi cat mai mult, sa fii/totusi/mai tolerant, pentru ca am impresia ca nu o suporti pe "sorta", pentru ca este "bagata'' in seama mai mult decat tine.
Am crezut intotdeauna ca surorile intre ele nu se inteleg, dar voi ce aveti de impartit, doar nu iubiti aceeasi femeie sau acelasi barbat?
Pentru ca esti barbat, am incredere in tine, ca iti vei proteja sora, repet, izolandu-te de actiunile sale care crezi, ca iti fac probleme asa de mari de/ pur si simplu/ simti ca explodezi.
Pai spune-i sa nu-ti mai faca probleme.amenint-o.
explica-i ca te-ai saturat pana peste cap sau fa-i si tu probleme ca sa vada cum e.
Incearca sa o lasi in pace, sa ''inchizi ochii'', sa-i intorci ceva spatele, sa-ti vezi de problemele tale si viata ta.
Da`i o mama de bataie sa inteleaga cine e mai tare in familie.sau pe alte cai, vorbeste cu ea si fa`o sa inteleaga ce fel de probleme cauzeaza. tu decizi ce trebuie sa faci
ori discuti cu parintii! bafta:*
Buna,
Sa inteleg ca tu esti cel mai mare si rolul tau este sa o supraveghezi pe sora ta mai mica.
Sfaturi :
Incearca sa ai rabdare cu ea si sa-ti aduci aminte ca ai fost si tu la varsta ei;
Discuta cu ea si fii mai apropiat, chiar daca uneori este greu ![]()
De asemenea incearca sa ai o discutie si cu parintii tai si spune-le ca incerci sa faci tot ce poti sa te implici in relatia cu sora ta, dar ca uneori situatia te depaseste, fa-i sa inteleaga ca este normal sa intre in tot felul de probleme, si din cauza curiozitatii varstei sau pur si simplu fiindca se simte neinteleasa.
Sper ca te-am ajutat catusi de putin si gandeste-te ca altii nu sunt asa de norocosi ca si tine si ca ar dorii sa aiba un frate/sora
Si eu sunt baiat si am o sota de 7 anji si ma enerveaza imi face numai nervi nu-i atrag atentie vede ca nu vreau sa ma joc cu ea sau sa nu-i vorbesc si ma fac ca nici no aud. apopi se plictiseste sa iti spuna frate frate hai sa ne jucam sau ceti mai zice ea acolo si se duce in alta camera si iti da pace
Stii cum se spune "Esti fratele mai mare si trebuie sa iti ajuti sora."
Ar trebui sa vorbesti cu ea si sa-i explici ca iti provaca si tie probleme si sa aiba si ea mai mare grija ce face.
Spune-i ca de acum inainte se va descurca singura, si tu nu vei fi cel care o va ajuta.
Spune-i care sunt consecintele faptului ca tu o ''scoti''
si NU VREI sa ai probleme din cauza ei.Deci, de acum te descurci
Ingnor-o!
Prefate ca nu exista si atunci cand vrea sa vorbeasca cu tine, nu o baga in seama.
Io sincer sa iti spun am si eu o sora si da ma enerveaza dar n-am ce sa ii fa cin locu tau te sfatuiesc sa nu ii raspunzi cu aceiasi moneda sa nu ii faci probleme sa nu iti faci probleme ca nu sta in statutul tau de om cu cap sa faci asta. Ar trebui sa o ei deoparte sa discuti intreab-o tu chiar iti doresti asta? u chiar vrei sa fii numai asa? nu vrei sa te maturizezi si sa ai o viata? intreab-o vb cu ea
si vezi ca o sa se rezolve
succes