Las-o balta.
Soțul meu prima data când m-a invitat in oras m-a întrebat daca as vrea sa ne cunoaștem mai bine in vederea căsătoriei. Daca nu spueam da, nu isi mai pierdea vremea cu mine.
Roaga-te Tatălui nostru ceresc ca la timpul pe care El il considera potrivit sa aducă în viata ta persoana care El știe ca e potrivita pentru căsătorie.
Sincer (fără o scuză solidă-solidă cum ar fi un deces in familie sau similar), e deja o cazuă pierdută!
Depinde. Cunosc oameni impreuna dar necasatoriti de 20 de ani. Un inel nu inseamna nimic pentru unii, nici o foaie de hartie de la primarie.
Daca ti-a dat refuz la cererea in casatorie nu inseamna neaparat ca nu te mai doreste. Probabil te-a refuzat socotind ca prea devreme pentru ea sa faca acest pas. Sau probabil pentru ca nu si-a conturat inca tabloul complet despre tine. Numai daca iti spune direct in fata ca vrea despartire atunci sansa e pierduta definitiv.
Depinde de cum a refuzat cererea si cat timp aveti impreuna, cum v-ati cunoscut ca sa putem spune corect un raspuns la situatia ta, ar fi nedrept sa spunem sa iti cauti alta fata pentru casatorie cand posibil sa aveti 1 an de relatie si ati avea 20 de ani.
Eu as zice sa porti o discutie cu ea. Sa vezi daca ea, pe viitor va dori, sau nu sa faca acest pas. Asa, iti vei da seama de vitorul pe care partenera ta il doreste si vei vedea daca se aseamana sau nu cu cel pe care il doresti tu.
Cunosc un cuplu in care baiatul voia sa se faca preot si a cerut-o pe iubita lui care avea 16 ani. Aceasta a refuzat.
Peste 3 ani a mai cerut-o o data si a acceptat. Sunt multe motive din care a putut sa te refuze, dar trebuie sa purtati o discutie deschisa.
Salut! Ai două variante, ori să insiști după ceva timp, ori să o abandonezi și să cauți ceva mult mai bun. Eu îți recomand a doua variantă pentru că nu merită prima.
Păi n-ai dat toate detaliile despre cum ai cerut-o și ce a zis ea mai exact. Mă refer la următoarele:
1. Tu aflat în stare de ebrietate, te-ai pus în genunchi în fața ei, probabil într-un cadru organizat (adică la un chef), fără inel, fără nimic. Normal că ea o fi zis ca prima dată să te trezești și vorbiți după aia. În acest caz aștepți să vorbiți.
2. Tu, cu un inel pregătit, într-un cadru intim, pe muzică romantică, i-l oferi și o ceri. Ea te refuză cu un nu categoric, fără un motiv anume. Aici intervine probabilitatea că e deja luată de altul care probabil e mai bun la pat ca tine sau cel puțin urmează să se despartă de tine. În acest caz îi ștergi numărul ei de telefon din telefonul tău sau îi dai block apoi nu te mai întâlnești cu ea. La o eventuală întâlnire cu ea întâmplătoare dacă îți cere explicații nu îi dai un motiv anume. Să tragă ea concluziile.
3. Tu, cu un inel pregătit, într-un cadru intim, pe muzică romantică, i-l oferi și o ceri. Ea te refuză cu candoare, spunându-ți că încă nu este pregătită să facă acest pas și că e nevoie de timp. În acest caz ai răbdare nu fi dobitoc. Mai încerci la anul.
La toate ce am zis mai sus, poți să extrapolezi sau să te gândești ce a fost în plus sau în minus (n-ai avut inel, dar cadrul a fost corect, n-ai fost în stare de ebrietate dar ai cerut-o la un chef unde a râs toată lumea etc., vezi tu ce a fost corect sau n-a fost din partea ta). În esență însă ideea de bază cam asta e. Dacă mă întrebi pe mine, în momentul în care aș cere-o în căsătorie iar ea m-ar refuza fără să-mi ofere un motiv anume, m-aș simți foarte umilit (mai ales dacă ar fi într-un cadru cu mai multe persoane) și din acel moment relația n-ar avea cum să mai continue.
Respectăi decizia cu Adevărat, da bine înțeles că o poți cere în căsătorie după un anumit timp de relație, dar asta în cazul și situația dacă ea consideră că ar mai trebui să fiți împreună în continuare.
Dacă relația dintre tine și ea nu mai este una stabilă, iar ea are tot dreptul ca orice om să alegeă dacă mai dorește să fiți împreună sau nu, atunci nu-ți rămâne decât să fi Bărbat/Băiat serios cu bun simți și respectăi decizia cu Adevărat fără so mai deranjezi vreodată.