Un sfat exterior poate fi si prost. Problema trebuie rezolvata intre voi, la o discutie serioasa.
Am sa tin cont si de acest aspect
Citiți împreună cartea Dragoste si respect. Nu e o idee buna sa locuiti împreună fără casatorie. Cine face sex fara casatorie nu are binecuvantarea Creatorului peste relația lui si apoi va mirati de ce nu iese bine.
Raspunsul dvs este putin decalat de la aceasta intrebare
Femeia asta nu va fi o sotie bună pentru tine, deja isi bate joc de tine si tu o vrei de sotie? Poate ea are pe altcineva la serviciu si tu nu o mai interesezi decat sa i dai bani sa o duci in concedii, cred ca ar fi bine sa te desparti de ea ca nu te iubeste, ce varste aveti voi?
La locul ei de munca lucreaza doar intre femei, am mai avut momente cand am mers mai devreme sau surpriza si nu am observat nimic de genul
Este lipsa de respect sa faca comentarii despre aspecte fizce pe care nici macar nu le poti controla: caderea parului. Daca ti-ar fi spus ca ai pus burta, e ceva la care poti lucra. Dar la par, nu ai cum!
Nu vrea sa-ti viziteze parintii? Atunci nici tu nu mai mergi la ai ei.
Condusul la serviciu e un favor pe care il faci, nu o obligatie. Iar favorul nu trebuie sa iti afecteze tie serviciul.
Insa toate astea sunt nimicuri care pot fi discutate si rezolvate. Am impresia ca tu cauti nod in papura.
Nu stiu de cat timp sunteti impreuna, dar deja sunteti amandoi implicati daca v-ati cumparat casa/apartament impreuna. E momentul sa faci si pasul spre casatorie. Fata ti-a spus deja ca termenul e depasit: "cat crezi ca te asteapta un om care te iubeste"
Femeia cand ii spune unui barbat ca s-a ingrasat - ma refer intr-o relatie - inseamna ca ea este cu ochii, cel putin, pe altul.
Nu o sa faci sa sa se dea pe brazda niciodata. Cum, adica, ea are numai pretentii? O familie este compusa din doi membrii egali, care se respecta. Unde-i respectul ei fata de tine? Sau crede ca si-a luat sluga sau un catelus? Nu-ti spun sa te desparti, dar analizeaza problema si spune-i ofurile tale.
In multe situatii are pretentii, nu ii convine sa ies sa merg in anumite locuri, incearca sa ma tina din scurt in anumite momente, vad suparari aiurea si nu explica din ce cauza, mai primesc uneori si cate un compliment cu ce bine iti sta parul si barba si chestii de genul, dar cand o intreb ce are nu vrea sa zica niciodata nimic
Ti-am spus si mai completez: unele femei cred ca iubitul sau sotul este sluga ei si trebuie sa le faca toate mofturile, sa se comporte asa cum vrea ea. Dar ea nu-i este datoare cu nimic. Vezi si cum se exprima ele: mi-am luat iubit. Deci iubitul este o marfa pe care il ia de la piata. Apoi il transforma in sot, adica in subaltern, daca nu in sluga.
Nu, aceasta nu este relatie. Intr-o relatie partenerii trebuie sa fie egali. Si inca ceva: conform psihologilor, fiecare partener trebuie sa aiba un mic mediu intim al lor, unde nici partenerul nu trebuie sa intre. Dar din acesta nu trebuie sa faca parte supararile pe tine sau chiar ale ei. Eu vad o relatie reprezentata grafic precum un corp care are trei pari: partea cumuna si doua parti ale fiecarui partener.
Comunicarea intr-un cuplu este foarte importanta. Dar daca nu-ti raspunde la ce o intrebi, adica de ce este suparata, ea se victimizeaza ca sa te faca sa suferi.
Asta nu-i relatie. De ce sa iti legi viata de o asemenea persoana? Sa suferi o viata intreaga? Dupa tren si dupa femei nu trebuie sa alergi.
Ia propune-i sa va despartiti si ii arati de ce. Vezi ce zice?
Si in anumite momente chiar daca ne-am logodit, momentan fara acte, pune presiune pe mine: "cat crezi ca te asteapta un om care te iubeste fara sa te casatoresti?"
Asta este! Doreste casatoria rapid. Vrea stabilitate. Tu, ce vrei?
Ba sincer? Daca acum e asa stai sa vezi dupa casatorie. Adica eu unul as lasa-o sa se duca cu Domnul in voia ei cat as mai avea timp. Asta e comportament de sotie din aia plictisita de viata dupa 25 de ani de casnicie. S-a obisnuit atat de tare cu tine incat s-a plictisit si crede ca isi permite sa te trateze mai mult ca pe un obiect decat ca pe o persoana.
Adica dupa un an si jumatate maxim, a inceput de ceva timp sa imi faca asa.
Cel mai intelept si sanatos lucru este sa ai o discutie serioasa si deschisa cu aceasta. O intrebi care sunt motivele de iti subapreciaza parintii, poate s-a intamplat ceva si tu nu stii. Faptul ca tu ii respecti parintii nu are nicio legatura cu faptul ca ea nu ii respecta. Daca faci ceva, nu te astepta ca si persoana de langa tine sa aiba aceiasi atitudine. Este decizia ei daca ii respecta sau nu, tu nu o poti obliga, ori accepti, ori parasesti relatia daca nimic nu se schimba. La celelalte lucruri e clar ca ceva nu ii convine. Spune-i cum te fac sa te simti aceste lucruri si intreab-o si ce o deranjeaza si pe aceasta. Daca nu se poate gandi pe moment, roag-o sa isi scrie intr-un carnetel timp de o saptamana, si sa vada ce idei ii vin. Si le discutati impreuna. Undeva si ea are un of, reactiile mereu vin de undeva
Vorbești cu ea, să mai lase ștecheta jos, dacă tot așa continuă eu cred că acolo, se va termina relația.
Adica de multe ori ma gandesc ca eu cred ca trag singur la "caruta" si ea e doar cu critica
Păi asta face, ce să te gândești?
Si mai pune si presiune cu intrebari cand facem nunta sau cat crezi ca asteapta un om care te iubeste pana sa faci nunta.
Nuntă? În condițiile în care ea se comportă cu tine ca ultimul om? Ăsta e un redflag pentru mine, să știi, acum pentru tine poate fi orice. Nu mi se pare normal, să se pună presiune cu nunta, asta o faci când simți tu, nu când vrea ea, dar eu zic că ea nu e de așa ceva, cel puțin până nu dovedește că acest comportament al ei este doar la nervi și nu își arată adevărata față.
Restul sunt fleacuri pe langa faptul ca nu vrea sa-ti vada parintii. Care este explicatia ei?
Apartamentul l-ai cumparat doar tu sau impreuna? Ca daca e impreuna, ea acum e sigura pe tine si isi permite fite.
Apartamentul l-am cumparat eu pe numele meu, ea nu este trecuta pe acte
Atunci spune-i clar ca noua ei atitudine nu iti place. Daca te-a luat numai din interes te va parasi si nu vei pierde nimic. Daca insa tine la tine, isi va reevalua comportamentul.
Probabil are un amant si incearca sa se distanteze de tine, sa te provoace ca sa-i ceri divortul.
Nu suntem casatoriti, doar i-am dat inelul si atat momentan
Ar trebui să îi spui tot ce te deranjează legat de comportamentul ei, dacă vei ține doar în tine, acel lucru îți va face și mai mult rău. Tu nu vrei să o pierzi, dar dacă ea prin faptele sale îți denotă ca și cum nu-i pasă de tine, asta înseamnă că ei cumva îi indiferent dacă te pierde.
Dacă nu dorești să discuți cu ea aceste aspecte, atunci poți să faci mici schimbări, de exemplu: complimente, flori, ieșiri surpriză dacă vă permite timpul, încearcă ca tu să te aranjezi și mai mult, poți să-ți schimbi parfumul, să fie ceva care să observe ea la tine.
Dacă nici prin aceste schimbări comportamentul îi este la fel, atunci trebuie să aveți o discuție serioasă legată de viitorul relației.
Salut, fac sport 6/7 zile, iesiri si lucruri de genul nu se pune problema, uneori nu inteleg de ce e posomorata asa aiurea.