Ca in orice regim si atunci lucrurile erau si bune si rele.
Sa luam cateva exemple.
La scoala copii erau egali indiferent de functia care o detineau parintii, toti inbracati in uniforma.nu stiam ce insemna stress,bullying.
Alimentatia
Intr-adevar erai limitat la anumite produse si trebuia sa stai la niste cozi infernale pentru mezeluri, carne, dar tot timpul gaseai la liber pestele, si toate sortimentele de conserve deci nu se murea de foame.
Jobul.
Dupa terminarea scoli primeai repartitia la un loc de munca, aveai dreptul sa alegi in raport de media obtinuta, si la dispozitie doua saptamani pentru a depune actele si sa te prezinti la locul de munca.Intreprinderea iti repartiza o locuinta de serviciu,Garsoniera daca erai singur,Apartament daca erai casatorit.
Oameni.
La nivel de de trai oameni erau cam apropiati, nu putei sa construieste prea mult sa iesi in evidenta ca trebuia sa justfici de unde ai bani.
Daca nu exista diferenta materiala mare, nu exista ura invidie, frustrare, si nemultumire la nivelul de acum.
Libertatea de exprimare.
Trebuia sa urmezi coluarul impus, nu aveai treaba cu sistemul nu te deranja nimeni.
Informatia,
Tot ce primei era controlat si cenzurat.
Eu personal am avut norocul de a fi autodidact si hobby-ul meu era cititul asta m-a facut sa inteleg viata.
Personal nu plang regimul.am incercat sa iau tot ce a fost bun din ambele regimuri.
Dupa Revolutie am incercat sa ma adaptez rapid, caci noul regim
a venit cu o multitudine de oportunitati.
Nostalgicii pe care nu ii intelegeti sunt oameni care nu sau putut adapta la noul regim.
Erau mai civilizati.
Emotiile negative existau si pe atunci, dar uite ca civilizatia face toata diferenta!