| AnaisAnais15 a întrebat:

Seara buna. Am fost intr-o relatie toxica, in care m-am distrus foarte mult psihic. Acum dupa cateva luni de la despartire, urmeaza sa ies cu un baiat. Insa nu stiu cum sa ma comport, dati-mi cateva sfaturi, pentru ca inca am mici gesturi toxice (pe care vreau si lucrez sa la vindec). Nu as vrea sa il fac sa simta ca sunt asa. Cum sa ma comport prietenii!?

8 răspunsuri:
| dullcat a răspuns:

Buna.Dupa o relatie toxica eu consider ca ai nevoie de timp suplimentar de vindecare, mai ales daca zici ca te-a distrus foarte mult din psihic, nu doar de cateva luni. Sfatul meu e sa nu intri inca in alta relatie, cel putin nu anul acesta.

| dullcat a răspuns:

Iti recomand acest podcast, te va ajuta sa mai afli lucruri despre tine :
https://youtu.be/zQZo0ktimqk?si=22BnAeNrx9LzmBdC

| Hyperion7 a răspuns:

Cel mai ok ar fi totuși să îi spui adevărul, poate te poate ajuta și el cu niște păreri

| Miruna333 a răspuns:

Comporta-te natural si fii sincera cu el. Explica-i ce gesturi ai si spune-i ca vrei sa lucrezi la asta. Stii ca ceva este gresit si vei schimba. Nu poti sa dai gres cu omul potrivit niciodata. Cel mai bun lucru pentru tine este sa faci terapie.

| StefanChriss a răspuns:

Fii sinceră cu tine însăți și cu el despre trecutul tău. Spune-i că ai fost într-o relație toxică și că încă lucrezi la a te vindeca. Acest lucru îl va ajuta să înțeleagă comportamentele tale și să fie mai răbdător cu tine.
Fii atentă la propriile tale gânduri și sentimente. Când simți că ești pe cale să faci sau să spui ceva toxic, ia o pauză și gândește-te la motivele pentru care te simți așa. Încearcă să găsești o modalitate sănătoasă de a-ți exprima emoțiile.
Setează limite sănătoase. Spune-i ce aștepți de la o relație și ce nu ești dispusă să tolerezi. Acest lucru te va ajuta să te protejezi de o nouă relație toxică.
Cere ajutor dacă ai nevoie. Dacă te lupți să te descurci singură, nu te teme să ceri ajutor unui prieten, membru al familiei sau terapeut.
Iar în timpul întâlnirii incearca sa te concentrezi pe prezent. Nu te gândi la trecut sau la ce se va întâmpla în viitor. Apreciază momentul și bucură-te de compania lui. Fii atentă la ceea ce spune și face. Observa cum te tratează și dacă comportamentul său este sănătos și respectuos. Fii sinceră cu el despre ceea ce vrei. Spune-i dacă te simți confortabil să vorbești despre anumite subiecte.

| GinaBlackMira a răspuns:

Zâmbeștehappy, fii vesela, vorbește despre tine și ce îți place să faci în timpul liber, despre viitor și ce ți-ar plăcea sa faci mai departe!

| CuStimaSiRespect a răspuns:

Dacă te iubește acest băiat, te va accepta și cu slăbiciunile tale, ești încă în perioada de dezvoltare emoțională și nu ai cum să fii perfectă.
Dacă nu te acceptă, înseamnă că nu ai pierdut nimic, o să găsești altul mai bun.

| Mihaita32 a răspuns:

Cred ca ar fi bine sa citesti mai multe informatii singura si sa vezi care se potrivesc in cazul tau.

COMUNICAREA SI RELATIILE DE CUPLU
https://www.qgasesc.com/......lu-439.php

Relatia de cuplu ca sansa de autocunoastere
https://www.rasfoiesc.com/......de-a65.php

Comunicarea în relatia de cuplu
https://www.scritub.com/......451718.php

Sper sa iti fie de folos