Anna
| Anna a întrebat:

Stiu ca barbatii accepta mai usor sa se simta singuri si neiubiti decat nelalocul lor si nerespectati. De ce considera barbatii ca este mai important sa-l respecti decat sa fii tandra cu el?

Răspuns Câştigător
| dragosh_1452 a răspuns:

Parerea mea este ca nici un barbat (in cazul de fata ma refer la o relatie de casnicie) nu are in inima lui sentimente tandre, de afectiune si de dragoste atunci cand crede ca sotia lui dispretuieste ceea ce este el ca si fiinta umana; iar in acest timp nevoia cea mai profunda a sotiei - aceea de a se simti iubita - este sabotata de lipsa ei de respect. Principala problema de care se plang sotiile (printre altele) este: "El nu ma iubeste". Sotiile sunt facute sa iubeasca, isi doresc sa iubeasca si asteapta sa fie iubite la randul lor. Multi barbati nu reusesc sa le ofere lucrul acesta. Sotii nu o spun prea des, dar o gandesc "ea nu ma respecta". Barbatii sunt facuti sa fie respectati, isi doresc respect si asteapta sa fie respectati... mai mult decat tandretea din partea sotiilor lor. Multe sotii nu reusesc sa le ofere lucrul acesta ...si in multe cazuri se ajunge la divort. sad

16 răspunsuri:
| Bacemi a răspuns:

E normal ca nimeni nu poate oferi si primi tandrete atunci cand este complexat, cand nu este luat in seama deloc. Se simte inutil. E important sa il respecti pentru ca asa il faci sa te iubeasca mai mult decat daca ii repeti zi de zi si il cicalesti uneori.

| psiholoaga a răspuns:

Eu cred ca merg mana in mana aceste doua lucruri. Era bun un exemplu concret. Daca spune ca prefera sa fie respectat decat sa fii tandra, poate il cocolosesti si ii strivesti eul masculin. E bine sa fie cultivat acest eu, e ceea ce ii face barbati. Nu inseamna ca nu au nevoie de tandrete, dar intre cum intelegi tu tandretea si cum o intelege el, poate fi mica diferenta.

PsihoSex
| PsihoSex a răspuns:

Peste 10 ani ai sa intelegi mult mai bine decat as incerca sa-ti explic eu acum, fara sa am certitudinea ca intelegi! Scurtissim: Sunten f. f. f. f diferiti conceptual, structural, emotional si functional! Si, de cele mai multe ori, se alatura oameni profund Nepotriviti! >>> Paradoxal! Si cand, dupa o vreme, unul se trezeste, k dintr-o anestezie, se miiira, cum de? Si eu m-am mirat FOOAARTE..., cand am intalnit prima femeia care nu voia si aprecia Tandretea... apoi a doua, a treia... Ai inteles, cat de cat? Daca nu, daca da, ar fi util pentru tine sa-ti scoti "faza" asta pe hartie, care rezista mult!, si peste 10 ani, scoate-o din sertar si reciteste-o! Poate vei avea o revelatie! Acum, esti foarte tanara!

mira
| mira a răspuns:

De unde aceste idei foarte incurcate? Poti fi tandra cu un barbat pe care nu-l respecti? Este normal ca un barbat sa prefere singuratatea decat o iubire lipsita de respect.Nici femeia nu trebuie sa accepte sa fie iubita, dar nerespectata.Cu totii suntem fiinte umane. Mira

gbrltdr
| gbrltdr a răspuns:

Anna, intrebarea este este putin confuza...eu cred ca barbatii accepta tandretea si multe alte sentimente din partea femeilor, facandu-le chiar placere...Respectul si-l castiga singuri... daca un barbat nu este capabil sa-si castige respectul, celelalte mai greu vin...sau relatia este un compromis...barbatul este barbat si trebuie sa fie respectat ca partener...si asta nu ca ar vrea el in mod special...ci pur si simplu ca asa este normal...la fel si barbatul trebuie sa respecte femeia,,, celelalte vin de la sine!

assiris
| assiris a răspuns:

Barbatul este "durul" din casa si vrea respect. Tandretea este de genul feminin, este "roz" si este preferata de femei mai mult. Barbatii nu suporta dulcegariile si giugiuleala daca este prea multa, ii enerveaza.

mlm
| mlm a răspuns:

Parerea mea este ca le prefera pe amandoua, nu rezista fara sa fie respectati si fara sa fii tandru cu ei.

| elena a răspuns:

Au impresia, ca ei sunt universul...

auran
| auran a răspuns:

Pentru ca iubirea constrange in imaginatia lor

cristian
| cristian a răspuns:

Este suficient daca te comporti cu ei ca o Mama.

| cely a răspuns:

Sunt oarte mandrii, orgoliosi si cred ca barbatia se castiga prin duritate.

| christian a răspuns:

Hm. ce intrebarehappy Este foarte adevarat ce ai spus Anna.Eu sunt barbat, si-ti pot spune ca respectul pentru barbat e ca aerul pe care-l respiri.Nu ne putem lipsi de el intr-o relatie, asa cum nici fetele nu ar putea functiona normal intr-o relatie fara cele 2 cuvinte magice "te iubesc", complimente si cuvinte de incurajarehappy. Si in Biblie, Dumnezeu indeamna sotiile sa-si respecte barbatul si barbatul la randul lui sa-si iubeasca sotia.Cred ca aici suntem noi deficitari. femeia in acordarea deplina a respectului fata de barbat si barbatul in iubirea neconditionata fata de femeie.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Cred ca barbatii le prefera pe ambele. Oferi respect, primesti respect si as vrea sa vad si eu un barbat caruia nu-i plac mangaierile, alinturile, caci ei cateodata sunt atat de copilarosi...

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Crezi gresit ca barbatii accepta sa fie singuri si neiubiti.precum voi femeile nu va doriti sa fiti singure si sa fiti iubite asa sunt si barbati.De ce consider tu nu barbati, ca e mai important sa ii respecti decat sa fii tandra cu ei? .Barbatul are nevoie si de respect si de tandrete. Daca ii demonstrezi ca il iubesti, ii arati ca el este unicul barbat (din viata ta, se poate sa existe si altii) nu mai este asa de important respectul, pentru ca este evident ca odata ce il iubesti si ii arati acest lucru, e limpede ca il si respecti.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Iti recomand doua carti care vor spulbera misterul : De ce femeile se uita in oglinda si barbatii la televizor, respectiv Femeile sunt de pe Venus, barbatii sunt de pe Marte.

| sirioga a răspuns:

Nustiu