| Simpatic a întrebat:

American Gods (https://www.imdb.com/title/tt1898069/?ref_=fn_al_tt_1) un serial spre genul fantasy destul de greu de inteles, daca nu este facut special sa fie asa de complicat, am vazut foarte multe filme si am inteles si cele mai complicate filme psihologice gen memento,fight club,donnie darko etc dar acest serial ma depaseste.
Cei care il urmariti/ l-ati urmarit intelegeti ce doreste sa spuna acest serial?
Este deja ajuns la seria 2, se pare ca in 2 ani au facut abia 1 sezon de 8 episoade...si ma intreb de ce/
Filmul este destul de greu digerabil este peste Game of thrones sau spartacus ca si continut explicit (vulgaritate in vorbe, fapte, scene sex, violenta excesiva etc) si are un usor iz de Preacher

3 răspunsuri:
| Raven a răspuns:

Am citit cartea, nu știu cât respectă serialul romanul lui Neil Gaiman dar ideea cărții e că zeii (ființele mitologice în general) încă există atâta timp cât cineva își mai aduce aminte de ei, toate tradițiile/ superstițiile îi țin în viață.
Oamenii își duc cu ei zeii chiar și atunci când emigrează, chiar și când ajung într-un loc dar nu rămân acolo pentru totdeauna, o variantă a zeului lor continuă să rătăcească prin acele locuri, deși slăbit și aproape fără puteri. (chiar dacă vikingii n-au colonizat continentul american, au ajuns acolo, astfel încât există o variantă a lui Odin în America).
Deși, de exemplu, rușii au trecut la creștinism cu mii de ani în urmă, tot își mai amintesc de vechii zei gen Cernobog sau Belobog.
Dar, în timpurile astea moderne, începem să ne închinăm altor zei, globalizarea, tehnologia, media iar vechii zei se aliază pentru a-i înfrunta într-o bătălie.
Mă rog, n-aș vrea s-o dau în spoilere, oricum concluzia finală a cărții e că America nu e un loc propice zeilor.

| Sn4k3 a răspuns:

Ce e asa greu de digerat? Vechii zei se bat cu noii zei.

| Simpatic explică (pentru Sn4k3):

Doar atat ai observat, filmul este plin de complicatii este o tocanita ambalata frumos, pentru un pasionat de mitologie cum sunt eu, nu prezinta legendele asa cum sunt ele, Odin de ex. aici apare ca Mr. Wensday nu avea un ochi, aici are un ochi de sticla, apar zeitati care nu au nicio treaba unele cu altele... putem vorbi pana maine ce este greu de digerat este modul in care se expune povestea, limbajul vulgar, dialogul dintre personaje care este plin de NIMIC de cele mai multe ori. are si atuuri si acestea ar fi efectele speciale foarte bine realizate.