| Petr43Bzroz a întrebat:

Avem ca tema de vacanta sa facem un film de cca 10 min in engleza... As dori sa ma ajutati cu sugestii ( despre ce sa fie filmul, ce roluri sa aiba, etc ) Dau funda happy

3 răspunsuri:
| Aimée34 a răspuns:

Ai putea sa parodiezi un film clasic, sau o piesa de teatru. Cu cat sunt mai amuzante si coerente replicile, cu atat mai bine. Mai multe detalii nu-ti pot da despre subiect pentru ca nu stiu in ce clasa esti si ce nivel de engleza ai.
Sper ca te-am putut ajuta! Daca revii cu mai multe detalii poate iti mai pot da alte sfaturi.

| Petr43Bzroz explică (pentru Aimée34):

Sunt in clasa a 9 a si pana in a 8 a am fost la intensiv engleza. deci nu e o problema. Am nevoie doar de ce filme as putea sa fac.

| Aimée34 a răspuns (pentru Petr43Bzroz):

In primul rand trebuie sa-ti organizezi echipa, adica sa stabilesti rolul fiecaruia. Cineva trebuie sa se ocupe de filmat ( de preferat cineva care detine o camera performanta - din experienta am invatat ca unii oamenii s-ar putea supara daca altcineva le foloseste camera video performanta si nu neaparat o strica, ci ii schimba setarile - ideea e ca, pentru evitarea discutiilor, cine are camera, acela filmeaza), altcineva trebuie sa se ocupe de montajul filmului ( cineva care se pricepe la info ), cineva trebuie sa fie regizorul ( suna cam importanta denumirea, dar prin regizor ma refer la cineva care organizeaza totul si evita discutiile si certurile intre ceilalti ). Iar ceilalti sunt 'actorii '. Daca sunteti putini in echipa rolurile pot sa coincida.
Apoi trebuie sa va decideti in achipa asupra subiectului. Ati putea face un documentar pe diverse teme cum ar fi tinerii si hobby-urile lor, craciunul in lume ( unde prezentati obiceiurile de craciun ale mai multor tari, de pe mai multe continente) sau puteti sa faceti ceva mai greu, cum ar fi sa parodiati o piesa de teatru (de exemplu Romeo si Julieta, modificand, simplificand replicile sa para mai amuzante). Nu-mi vin prea multe idei acum. Incearca sa folosesti teme des intalnite si apreciate ca dragostea- despartiri, suferinte, hobby-urile. Ai putea sa faci un reportaj de 10 min. in care sa iei interviuri tinerilor parasiti de iubiti si cum au reactionat dupa despartire.
Sper ca te-am ajutat! Daca imi mai vin idei, iti spun!