| Habarnuamcenumepum a întrebat:

Buză TPU, eu am convins-o pe mama sa ne uitam la attack on titan si îi place, am ajuns aproape la finalul sezonului 3, intrebarea e cum să o pregătesc pentru ce urmeaza in sezonul 4, o să se schimbe totul?

1 răspuns:
| RAY a răspuns:

Citeste https://en.wikipedia.org/wiki/Attack_on_Titan_(season_4)
Atacul pe Titan (sezonul 4)
De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Salt la navigareSalt la căutare
Atacul asupra Titanului
Sezonul 4
Atacul pe Titan Sezonul 4 vol 1.png
Coperta primului volum Blu-ray
Tara de origine Japonia
Nr de episoade 28
Eliberare
Rețeaua originală NHK General TV
Lansare originală 7 decembrie 2020 – prezent
Cronologia anotimpurilor
← Sezonul anterior 3
Lista de episoade
Cel de-al patrulea și ultimul sezon al serialului de televiziune anime Attack on Titan, subtitrat Attack on Titan: The Final Season, [a] a fost produs de MAPPA, regizorul șef de Jun Shishido și regizat de Yuichiro Hayashi, în locul lui Tetsurō Araki și Masashi Koizuka, respectiv. Scenariul Hiroshi Seko a preluat în totalitate compoziția serialului de la Yasuko Kobayashi, iar Tomohiro Kishi l-a înlocuit pe Kyōji Asano ca designer de personaje din cauza schimbării studiourilor de producție. [1] Sezonul acoperă Marley (capitolele 91–106) și War for Paradis (capitolele 107–139)arcuri din manga originală de Hajime Isayama.

Sezonul îi prezintă pe Gabi Braun și Falco Grice, tineri candidați Războinici Eldian care doresc să moștenească Titanul blindat al lui Reiner la patru ani după misiunea eșuată de a revendica Titanul fondator. În timp ce Marley plănuiește să invadeze Paradisul pentru a-și întări armata slăbită și pentru a recupera Titanul fondator, Survey Corps a lansat un atac în patria lor. Pe măsură ce Marley și forțele Paradis intră în război în Marley și districtul Shiganshina, ambele părți suportă un număr mare de morți, în timp ce Gabi și Falco sunt forțați să-și confrunte tensiunile interne legate de presupușii „diavoli" din Paradis. În a doua parte a sezonului, conștient de sentimentul global anti-Eldian rezultat din propaganda marleyană, Eren Jaegerțintește preventiv lumea din afara Paradisului cu Rumbling, dezlănțuind milioane de titani de zid asemănătoare colosalului într-un efort larg de a ucide toată viața dincolo de insulă.

Prima parte a sezonului a fost difuzată pe NHK General TV din 7 decembrie 2020 până pe 29 martie 2021, la ora 12:10 JST. [2] În Statele Unite, blocul de programare Toonami de la Adult Swim a început să difuzeze dubl-ul în engleză al lui Funimation pe 10 ianuarie 2021, la ora 12:30 EST / PST. [3] În Asia de Sud-Est, seria subtitulată a fost lansată pe iQiyi. [4] O a doua parte a fost difuzată la NHK General TV în perioada 10 ianuarie - 4 aprilie 2022, la ora 12:05 JST. [5] [6] O a treia și ultima parte va avea premiera în 2023. [7]

Partitura este regizată de Masafumi Mima și compusă de Hiroyuki Sawano și Kohta Yamamoto. [1] Pentru partea 1, tema de deschidere este „ Boku no Sensō " (僕の戦争, scris. „Războiul meu") interpretată de Shinsei Kamattechan, iar tema de final este „Shōgeki" (衝撃, lit. „Șoc"). interpretat de Yūko Andō. [8] Pentru partea 2, tema de deschidere este „ The Rumbling " interpretată de SiM, iar tema finală este „Akuma no Ko" (悪魔の子, lit. „A Child of Evil" ) interpretată de Ai Higuchi. [9]


Cuprins
1 Lista de episoade
2 Muzică
2.1 Lista de piese
3 Comunicat de presă acasă
3.1 japonez
3.2 Engleză
4 Note
5 Referințe
Lista de episoade [ editare ]

Rezumatele complotului din această secțiune pot fi prea lungi sau excesiv de detaliate. Vă rugăm să ajutați la îmbunătățirea lor eliminând detaliile inutile și făcându-le mai concise. ( aprilie 2022 ) ( Aflați cum și când să eliminați acest mesaj șablon )
Nu
, în general Nu în
sezon Titlu [10] Regizat de către [10] Compus de [10] Data de difuzare originală [2] date de difuzare în engleză [11]
Partea 1
60 1 Transcrierea „De cealaltă parte a mării"
: „ Umi no Mukōgawa " ( japoneză :海の向こう側) Kaori Makita Hiroshi Seko 7 decembrie 2020 10 ianuarie 2021
La patru ani după înfrângerea Unității Războinici pe insula Paradis, Marley este în război împotriva Forțelor Aliate din Orientul Mijlociu. Drept urmare, operațiunea de revendicare a Titanului fondator a fost suspendată. În bătălia finală de la baza Forțelor Aliate, Fort Slava, Marley a trimis soldați eldieni, inclusiv Candidați Războinici (candidați pentru a moșteni puterea celor Nouă Titani) Falco Grice, fratele său mai mare Colt, vărul lui Reiner, Gabi Braun, Udo și Zofia. Colt îi propune comandantului Theo Magath să trimită Titanii Războinici, dar el refuză din cauza trenului blindat al Forțelor Aliate care deține un tun mortal anti-Titan. Gabi reușește să se apropie de tren și să-l dezactiveze cu grenade de mână. Asta permiteTitanul cărucior al lui Pieck și Titanul falci al lui Galliard pentru a ataca fortul. De la o aeronavă de deasupra, Eldianii sunt transformați în Titani Puri de către Zeke folosind țipătul său și sunt aruncați pe fort, distrugând o mare parte din structura acestuia. Titanul blindat al lui Reiner, ajutat de Titanul Fălcilor, pulverizează cu succes apărarea fortului, inclusiv un alt tren blindat. Zeke, observând că cauza acestui război a fost înfrângerea Războinicilor, se transformă în Titan Bestia și anihilează Flota Aliată din Orientul Mijlociu, punând astfel capăt războiului de patru ani, cu Marley învingător. Cu toate acestea, după ce a fost martor la armamentul anti-Titan dezvoltat, Marley își dă seama că trebuie să reia operațiunea de recuperare a Titanului fondator.

Notă : Datorită pandemiei de COVID-19, Funimation a adăugat o declarație de declinare a răspunderii la începutul fiecărui episod care afirmă că actorii de voce engleză dub au putut să-și înregistreze replicile din siguranța caselor lor. Această declinare a răspunderii a fost redată săptămânal înainte de difuzarea dublului în engleză pe Adult Swim.
61 2 Transcrierea „Trenul de la miezul nopții"
: „ Yamiyo no Ressha " ( japoneză :闇夜の列車) Daisuke Tokudo Hiroshi Seko 14 decembrie 2020 17 ianuarie 2021
La o întâlnire militară marleyană, Zeke își propune să-și folosească ultimul an de viață pentru a ataca insula Paradis și a relua Titanul fondator. Cu toate acestea, deoarece niciuna dintre navele lui Marley nu s-a întors în ultimii trei ani, pentru Zeke îi este clar că Paradis controlează cel puțin doi dintre cei nouă titani. Galliard se confruntă cu Reiner despre acțiunile sale în Paradis prin amintirile lui Ymir, menționându-l pe fratele său. La sfatul lui Pieck, Reiner se întâlnește cu Gabi și pe ceilalți în port pentru o plimbare. În acea noapte, într-un tren înapoi la casele lor, soldații eldieni supraviețuitori o laudă pe Gabi pentru curajul ei, în timp ce Reiner îl încurajează în secret pe Falco să devină Titanul blindat în locul lui Gabi. Soldații și Războinicii eldieni ajung la Liberio și se reunesc cu familiile lor. Falco observă un grup de soldați traumatizați și îl ajută pe unul dintre ei. La cina, Familia nobilă Tybur și Titanul lor War Hammer pentru a anunța o ofensivă împotriva lui Paradis. Zeke propune ca Tyburs să-și dezvăluie public implicarea și planul în timpul unui festival din Liberio.
62 3 Transcrierea „Ușa speranței"
: „ Kibō no Tobira " ( japoneză :希望の扉) Kōki Aoshima,
Hiromi Nishiyama Hiroshi Seko 21 decembrie 2020 24 ianuarie 2021
Reiner se gândește la o conversație pe care a avut-o cu mama lui despre blestemul de a fi eldian. El a hotărât să o aducă pe ea și pe tatăl său marleyan, intrând în programul de pregătire militară în care candidații selectați au fost aleși pentru a deveni Titani, ceea ce le-a câștigat statutul de Marleyan de onoare. Porco Galliard a fost devastat când Reiner, care nu excela deloc, a fost ales să fie Titanul blindat. În ciuda eforturilor fiului său, tatăl lui Reiner a respins ideea de a trăi împreună. Comandantul Magath i-a trimis apoi pe Annie Leonhart, Bertholdt Hoover, Marcel Galliard și Reiner într-o misiune în Paradis pentru a-l revendica pe Titanul fondator, dar Marcel, salvându-l pe Reiner, este devorat de Ymir. este Titanul Pur. În acel moment, Annie a vrut să anuleze misiunea, dar Reiner i-a convins să continue. În urma atacului asupra Wall Maria, s-au furișat în Wall Rose și s-au alăturat Corpului de Instruire doi ani mai târziu. În timpul anilor de pregătire, au căutat informații despre Titanul fondator, Annie chiar l-a întâlnit pe Kenny Ackermann. În cele din urmă, Reiner a decis să distrugă Wall Rose. Ieșind din amintirile sale, Reiner încearcă să se sinucidă, dar se oprește după ce îl aude pe Falco afară. El se îndeamnă să trăiască pentru rolul său de mentor al lui Falco și al candidaților. Falco trece la spital și vorbește cu un soldat eldian care recunoaște că și-a prefăcut amnezia indusă de traume pentru a evita să fie trimis înapoi acasă.
63 4
Transcrierea „De la o mână la alta" : „ Te kara Te e " ( japoneză :手から手へ) Tetsuaki Matsuda Hiroshi Seko 28 decembrie 2020 31 ianuarie 2021
Kruger, soldatul eldian rănit, îi cere lui Falco să posteze scrisori pentru el din afara zonei de internare. Willy Tybur, șeful familiei Tybur care deține Titanul War Hammer, se întâlnește cu comandantul Magath. Ei formează o alianță pentru a opri războiul și a restabili echilibrul dintre Eldia și Marley. Întors la spital, pacientul domnul Jaeger, tatăl lui Grisha, se apropie de Kruger și îi cere să evite să folosească Falco pentru planurile sale și să se întoarcă la familia lui. Willy ține un discurs demnitarilor prezenți și îi invită la o piesă de teatru care va fi reprezentată după festivalul de la Liberio. Atât Războinicii, cât și Candidații se bucură de festival în ziua în care sosește. Mai târziu în acea zi, toți se îndreaptă spre piață pentru piesa lui Willy.

Într-o scenă de după credite, chiar înainte de începerea prezentării, Falco îl duce pe Reiner într-un subsol din spatele scenei, unde îl întâlnește pe Kruger. Spre șocul lui, Reiner îl recunoaște imediat ca fiind Eren Jaeger, care îl salută pe Reiner, afirmând că au trecut patru ani de când s-au văzut ultima dată.
64 5 Transcrierea „Declarației de război"
: „ Sensen Fukoku " ( japoneză :宣戦布告) Teruyuki Ōmine Hiroshi Seko 11 ianuarie 2021 7 februarie 2021
Willy își începe prezentarea teatrală în fața publicului, în timp ce Eren și un Reiner îngrozit ascultă cu Falco în subsol. Willy spune povestea binecunoscută a eroului lui Marley, Helos, care a format o alianță cu familia Tybur pentru a-l învinge pe regele eldian Fritz. Cu toate acestea, el dezvăluie că Fritz și familia Tybur au inventat ei înșiși mitul, deoarece Fritz tânjea după pace. Ideologia lui a fost transmisă prin linia sa de sânge, ceea ce i-a ținut pe succesorii săi legați de dorința lui, în timp ce a jurat să-i elibereze pe Titanii Zidului - punând în acțiune așa-numitul Rumbling - dacă pacea este spulberată de Marley. Între timp, Pieck și Porco sunt trimiși pe o capcană de un soldat marleyan, aruncându-i într-o pivniță mică, împiedicându-i astfel să se transforme în Titani. Pe scenă, Willy anunță că a avut loc o revoltă în Paradis și că Titanul fondator a fost furat de un bărbat pe nume Eren Jaeger. Willy explică că Eren este o amenințare la adresa păcii mondiale, deoarece nu este legat de jurământul lui Fritz de a renunța la război. În subsol, Eren își cere scuze unui Falco îngrozit și îi explică că de la sosirea lui în Marley, și-a dat seama că Paradis și Marley seamănă prin aceea că ambele părți sunt doar oameni. El îi spune lui Reiner că ei doi sunt la fel, în ciuda credințelor contrastante din cauza educațiilor diferite. Reiner, devastat de gândul la tot ce s-a întâmplat în Paradis cu patru ani în urmă, inclusiv la moartea luiMama lui Eren, o roagă pe Eren să-l omoare. La fel cum Willy declară război lui Paradis, Eren se transformă în Titanul de atac, iese din subsol și zdrobește scena împreună cu Willy, aruncându-și corpul stricat în aer.
65 6 Transcrierea „The War Hammer Titan"
: „ Sentsui no Kyojin " ( japoneză :戦鎚の巨人) Cao Yi, [b] Takahiro Kaneko Hiroshi Seko 18 ianuarie 2021 14 februarie 2021
Într-un flashback înainte de declarația de război a lui Willy, el își ia rămas bun de la familia sa și discută cu comandantul Magath probabilitatea unui atac în timpul piesei, deși Willy este pregătit să devină un martir în sprijinul cauzei sale. În prezent, Titanul de atac îl devorează pe Willy și își continuă furtunul, devastând alama militară marleyană. Zofia moare pe loc, în timp ce Udo este călcat în picioare de mulțime, suferind răni grave; Gabi și Colt reușesc să fugă cu el. Sora lui Willy, Lara Tybur, se transformă în Titan Hammer de război, dar este imediat atacată de Titanul de atac. Lara îl învinge folosind capacitatea de întărire a Titanului pentru a crea arme distructive. Între timp, Pieck și Porco sunt salvați de unitatea Panzer a lui Cart Titan la fel ca Survey Corps. începe un atac deasupra capului. Titanul War Hammer îl învinge pe Titanul de atac și o forțează pe Eren să iasă din corpul său. Tocmai când se pregătește să-l omoare, Mikasa sosește și atacă ceafa lui War Hammer cu Thunder Spears, deși se dovedește a fi ineficient. Între timp, Udo este declarat mort; o Gabi răzbunătoare se întoarce pe câmpul de luptă. Eren realizează că corpul Larei, acoperit cu cristale, este sub pământ, legat printr-un cordon lung alb. El se transformă din nou în Titanul de atac și rupe cablul, pregătindu-se să o devoreze. Jaw Titan al lui Porco sare pe ceafa lui Attack Titan, dar Levi sosește și îi tăie articulația maxilarului, spre surprinderea și groaza lui Porco, când inamicul inițiază un contraatac împotriva lui.
66 7 Transcrierea „Asalt"
: „ Kyoshū " ( japoneză :強襲) Jun Shishido Hiroshi Seko 25 ianuarie 2021 21 februarie 2021
Survey Corps îl înconjoară pe Jaw Titan al lui Porco, dar sunt atacați de Cart Titan al lui Pieck, care transportă unitatea Panzer înarmată cu mitraliere, care sunt eficiente în a-i elimina. În timp ce Eren este distrasă de agitație, Lara re-materializează parțial Titanul Ciocan de Război, ținând în țeapă și prinzându-l în capcană pe Titanul de atac, dar nu reușește să-i străpungă ceafa. Titanul Bestie al lui Zeke sosește în timp ce soldații marleyeni înconjoară Liberio. Falco iese din subteran, protejat de un scut asemănător unui mugur format prin transformarea parțială a lui Reiner; se reuneste cu Magath si Gabi. Mikasa și Eren nu reușesc să spargă cristalul Larei; Eren se transformă apoi pentru a treia oară pentru a scăpa de capcana War Hammer. Pe măsură ce Survey Corps pierde câțiva soldați, Arminsosește și se transformă în Titan Colosal, distrugând Marina Marleyană împreună cu portul. Levi folosește distracția pentru a dezactiva Titanul Bestiei, aruncând o grenadă pe ceafa Titanului căzut. Sasha ucide un mitralier al unității Panzer, permițându- i lui Jean și altor soldați să-l distrugă folosind sulițele lor Thunder, rănind grav Cart Titan. Survey Corps se mută pentru a-l termina pe Pieck, dar Magath și alți soldați marleyeni o apără. Între timp, Hangesosește deasupra capului într-un dirijabil pentru a recupera Survey Corps, ghidat de lumini plasate mai devreme în luptă. Titanul Jaw atacă dirijabilul, dar este dezmembrat și imobilizat de Mikasa și Titanul de atac. Eren își folosește fălcile ca un spărgător de nuci pentru a sparge cristalul Larei și își înghite rămășițele, câștigând puterile Titanului Ciocan de Război. În timp ce și Porco este pe cale să fie mâncat, strigătele de ajutor ale lui Gabi și Falco îl trezesc pe Reiner, iar el iese fără tragere de inimă să se confrunte cu Eren.
67 8 Transcrierea „Gulnțului Asasinului"
: „ Kyodan " ( japoneză :凶弾) Hidetoshi Takahashi, Lie Jun Yang, Yōsuke Yamamoto Hiroshi Seko 1 februarie 2021 28 februarie 2021
Titanul blindat al lui Reiner se angajează într-o luptă scurtă cu Titanul de atac și este rapid bătut, dar reușește să-l salveze pe Porco. Eren, după ce a atins limita, încetează să lupte și scapă cu Mikasa. Levi îl arestează pe Eren pentru că a inițiat misiunea pe cont propriu și pentru că a implicat Survey Corps în salvarea sa. Gabi se grăbește după dirijabil cu o pușcă, dar este oprit de Falco care realizează nevoia de răzbunare a inamicului după devastarea de pe Paradis. Gabi refuză și îl ucide pe recrutul Lobov din Survey Corps, apoi își folosește echipamentul ODM pentru a ajunge la dirijabil cu Falco. Gabi urcă la bord și o împușcă pe Sasha în piept. Pieck îi spune lui Magath că femeia care i-a prins în capcană înainte de luptă este un soldat pe nume Yelena. care era membru al echipajului primei nave de cercetători dispărute trimisă la Paradis cu trei ani în urmă. Gabi și Falco sunt duși înaintea lui Zeke, care pare să fi schimbat partea. El remarcă succesul aducerii laolaltă a Fondatorului și a unui Titan al sângelui regal. Sasha moare din cauza rănilor în fața unui Armin și Mikasa tulburați, ceea ce o rănește foarte mult pe Connie. Eren începe să râdă amar după ce a auzit ultimele ei cuvinte de la Sasha, care au fost „carne". Jean îi reamintește că Sasha ar fi trăit dacă Eren nu ar fi implicat Survey Corps în misiunea sa.
68 9 Transcrierea „Voluntarilor curajoși"
: „ Giyūhei " ( japoneză :義勇兵) Kōki Aoshima Hiroshi Seko 8 februarie 2021 14 martie 2021 [c]
Cu trei ani înainte de raidul împotriva lui Marley, Titanul de atac al lui Eren a distrus prima navă de cercetători marleyan și echipajul său a fost capturat. Yelena și alți dezertori conscriși marleyeni, care se autointitulează „Voluntarii anti-marleyeni", au oferit ajutor Eldienilor, susținând planul lui Zeke Jaeger de a duce la îndeplinire Rumbling pentru a-i sprijini împotriva lui Marley. În timpul discuției militare, Eren a dezvăluit că motivul pentru care a putut controla Titanii în trecut a fost că a luat contact cu un Titan cu sânge regal. Yelena și Onyankoponapoi le-a furnizat scheme ale tunurilor marleyene și armament avansat. Folosind-o pe Yelena pentru a atrage mai multe nave de cercetare, în timp ce Colosalul Titan al lui Armin a doborât unele dintre ele, Survey Corps a recrutat soldați marleyeni ca forță de muncă pentru a construi docuri pentru insulă. În prezent, un bucătar marleyan pe nume Nicolo, care s-a împrietenit cu Sasha, acum decedată, se întristează pentru moartea ei și întâlnește familia Braus, invitându-i la restaurantul său. Între timp, Levi îi arată lui Zeke pădurea copacilor giganți unde vor fi cazați, iar comandantul Pyxis îi reține pe voluntari pentru a-l ține pe Zeke în lesă scurtă. Armin reflectă către Annie încă cristalizatădespre modul în care a ajuta Eren în raidul din Liberio a fost decizia corectă, deoarece războiul a devenit acum inevitabil, concluzionand că niciunul dintre ei, inclusiv Annie, nu a avut de ales. Gabi și Falco sunt închiși; altundeva, Eren insusi se afla intr-o celula, unde isi termina de aranjat aspectul si isi spune ca singura modalitate de a castiga este lupta.
69 10 Transcrierea „A Sound Argument"
: „ Seiron " ( japoneză :正論) Kaori Makita Hiroshi Seko 15 februarie 2021 21 martie 2021
În urmă cu doi ani, la sfatul lui Zeke, un trimis special al lui Hizuru, Kiyomi Azumabito, a aterizat pe docurile recent finalizate ale Insulei Paradis pentru negocieri. Un tatuaj pe brațul lui Mikasa a dezvăluit că ea este descendenta shogunului conducător al lui Hizuru. Lady Azumabito credea că Hizuru l-ar putea ajuta pe Paradis să realizeze planul lui Zeke de a folosi Rumbling pentru a proteja insula, în schimbul valoroasei Iceburst Stone - misterioasa substanță Paradis care alimentează echipamentul ODM. Ea a enumerat propunerile lui Zeke: să pună în aplicare un test al Rumblingului, să întărească și să modernizeze armata Paradisului și ca Titanul Bestiei să fie transmis cuiva cu sânge regal care ar avea copii, astfel încât să poată fi transmis la fiecare 13 ani. Istoriaa fost de acord să moștenească Titanul Bestiei, deși Eren a respins vehement propunerea. Cu toate acestea, ajutorul lui Hizuru își are rădăcinile în lăcomie și, un an mai târziu, ei nu l-au ajutat pe Paradis să negocieze comerț cu alte națiuni. În acel moment, în timp ce lucra la calea ferată a insulei, Survey Corps se lupta să-și decidă strategia împotriva lui Marley și a succesorului Titanului lui Eren, când mandatul său a expirat. În prezent, Hange îl interoghează pe Eren pentru că acționează pe cont propriu, cu Eren apucându-l pe Hange și întrebând furios despre „orice plan alternativ". Se arată că Historia este însărcinată și trăiește cu un fermier pe care l-a cunoscut din copilărie. Jean și Connie cred că Eren și-a pierdut toată simpatia pentru prietenii săi. Armin plănuiește să vorbească cu Eren împreună cu Mikasa, toate în timp ce propună ca armata ar putea ca Eren să fie mâncat de cineva mai demn de încredere pentru ei.
70 11 Transcrierea „Înșelător"
: „ Itsuwari Mono " ( japoneză :偽り者) Teruyuki Ōmine Hiroshi Seko 22 februarie 2021 28 martie 2021
Gabi își ucide paznicul închisorii și evadează cu Falco în pustie. Sunt găsiți de o tânără pe nume Kaya care le oferă mâncare și adăpost la grajdurile Braus. Lady Azumabito ajunge la docuri cu o delegație Hizuru și o aeronavă propulsată de Iceburst Stone, pe care o descrie drept „prima barcă zburătoare din lume". Pentru că a divulgat presei informații despre întemnițarea lui Eren, Hange a încarcerat patru membri ai Survey Corps, inclusiv Floch și Louise., acesta din urmă încercând să se lege cu Mikasa. Între timp, la grajdurile Braus, după ce Gabi o critică pe Kaya pentru că este un „diavol", Kaya dezvăluie că știe că Gabi și Falco sunt din Marley. Ea explică cum satul ei a fost distrus și mama ei a fost mâncată de vie de un Titan în urmă cu patru ani și se întreabă de ce acești oameni ar trebui să moară pentru păcatele comise de eldieni cu sute de ani în urmă. Falco calmeaza tensiunile dintre Gabi si Kaya, iar aceasta din urma ii anunta ca au fost invitati la cina la restaurantul condus de un Marleyan care i-ar putea ajuta pe Gabi si Falco sa se intoarca acasa.

Într-o scenă de după credite, armata marleyană și-a dat seama că Zeke Jaeger și-a prefăcut moartea și probabil că a fost de partea lui Paradis. În calitate de noul general, Magath îi informează pe Războinici că peste șase luni lumea intenționează să lanseze o ofensivă globală împotriva lui Paradis, dar Reiner le sugerează să facă un atac surpriză înainte ca Zeke să poată veni cu un plan defensiv.
71 12 Transcrierea „ghidurilor"
: „ Michibiku Mono " ( japoneză :導く者) Kunihiro Mori Hiroshi Seko 1 martie 2021 4 aprilie 2021
Armin încearcă să atingă cristalul lui Annie, dar este întrerupt de Hitch, care îl acuză că este îndrăgostit de ea înainte de a-l scoate afară - armata Paradis și-a pierdut încrederea publicului și au început protestele pentru întemnițarea nedreaptă a lui Eren. Yelena îi dezvăluie comandantului Pyxis că în urmă cu zece luni, s-a întâlnit în secret cu Eren înainte de infiltrarea lui în Marley. În altă parte, Onyankopon îi spune lui Hange cum Yelena a fost extrem de loială lui Zeke în Marley și el mărturisește că niciun alt Voluntar nu știa despre motivațiile ei secrete. Mikasa și Armin se întâlnesc cu premierul Zacharypentru a obține permisiunea de a vorbi cu Eren. Zachary îi neagă, deoarece îl suspectează pe Eren că s-a înțeles cu Voluntarii și că a fost manipulat de Zeke. După ce părăsesc biroul său, o bombă îl ucide pe Zachary și alți trei soldați, ceea ce îi stârnește pe protestatari dornici să lupte pentru un nou Imperiu Eldian. Eren evadează din închisoare și se întâlnește cu Floch și alți aliați. Ulterior, Poliția Militarărecunosc Corpului de Supraveghere că intențiile lor erau să-l ia pe Titanul Fondator al lui Eren. Hange afirmă că susținătorii lui Eren, supranumiți „Jaegeriștii", intenționează ca Eren să se întâlnească cu Zeke și să reformeze armata cu Eren ca lider. Pyxis, încercând să prevină luptele interioare, sugerează că armata ar trebui să încheie o înțelegere cu Jaegeristii folosind locația lui Zeke ca monedă de schimb. Lady Azumabito o roagă pe Mikasa să se întoarcă cu ea la Hizuru, dar Mikasa refuză. Hange îi suspectează pe Yelena și Zeke și îndeamnă Survey Corps să cerceteze prizonierii marleyeni care au obținut locuri de muncă prin Yelena. Familia Braus, împreună cu Gabi și Falco, ajung la restaurantul lui Nicolo, în timp ce se arată că Pieck s-a infiltrat deja în Ziduri.
72 13
Transcrierea „Copiii pădurii" : „ Mori no Kora " ( japoneză :森の子ら) Yasuhiro Geshi,
Kōnosuke Uda Hiroshi Seko 8 martie 2021 11 aprilie 2021
În pădure, Zeke îi spune lui Levi că, cu patru ani mai devreme, la ordinul lui Marley, lichidul spinal lui a fost eliberat sub formă gazoasă către sătenii Ragako de pe Paradis. Spune că inițial i-a paralizat, apoi i-a transformat în titani cu țipătul său. Zeke susține că a făcut-o pentru a-și menține acoperirea, dar Levi îl acuză că nu-i pasă cu adevărat de oamenii pe care i-a ucis. În restaurant, Kaya îi arată pe Nicolo lui Gabi și Falco drept Marleyanul care i-a invitat, explicând că probabil era îndrăgostit de Sasha. Când Survey Corps sosește să-l interogheze, Nicolo ia cu forță o sticlă de vin Marleyan de la Connie și Jean. El aduce vinul în pivniță, unde Gabi și Falco îl urmează, dezvăluindu-se drept Candidați Războinici. Nicolo deduce că Gabi a ucis-o pe Sasha și încearcă să o lovească cu sticla, dar Falco primește lovitura, iar o parte din vin îi ajunge în gură. Nicolo o lovește pe Gabi, apoi le duce pe amândoi înapoi în sala de mese. El îi oferă domnului Braus un cuțit, spunând că oricare dintre ei îl va ucide pe Gabi. Intervine Survey Corps, iar prin domnul Braus emoțiile sunt potolite. Connie și Jean îl rețin pe Nicolo, dar Mikasa trebuie să o salveze pe Gabi de o Kaya furioasă. Gabi este escortat într-o altă cameră de Mikasa și Armin, în timp ce Nicolo îi spune lui Hange să-i clătească gura lui Falco, deoarece bănuiește că vinul este contaminat cu lichidul spinal al lui Zeke. El explică că vinul provenea de la nava de cercetași a Yelenei și urma să fie servit înalților oficiali guvernamentali. Între timp, Levi primește vestea despre moartea lui Zachary și se întreabă dacă a calculat greșit potențialul lui Eren ca salvator al umanității. Jaegeriștii fac raid în restaurant și îi țin pe toți sub amenințarea armei. Floch îi cere lui Zeke locația lui din Hange și dezvăluie că știa despre planul lui Zeke cu vinul. Eren se întâlnește cu Mikasa, Armin și Gabi și afirmă că vrea să vorbească.
73 14 Transcrierea „sălbăticiei"
: „ Bōaku " ( japoneză :暴悪) Jun Shishido Hiroshi Seko 22 martie 2021 [d] 18 aprilie 2021
La masa lor rotundă, Eren susține că acționează din proprie voință. Pe măsură ce fiecare gazdă Titan este afectată de amintirile proprietarului său anterior, Eren afirmă că Armin este manipulat să viziteze cristalul lui Annie de amintirile lui Bertholdt. Eren dezvăluie apoi că Mikasa, prin linia ei de sânge Ackermann, a fost programată să-i protejeze pe Regii Eldiei, dar a acceptat-o ​​și pe Eren ca gazdă. El susține că ea nu este mai mult decât o sclavă, pentru care o urase încă din copilărie. Furios, Armin îl atacă pe Eren, deși este mai întâi oprit fără să vrea de Mikasa. Eren repetă că se datorează descendenței lui Mikasa. Armin îl lovește pe Eren în față, dar Eren îl bate ușor și îl insultă. Toți cei din restaurant, cu excepția lui Hange, sunt duși în districtul Shiganshina de către Jaegeriști, unde Eren plănuiește să se alăture lui Zeke. În pădure, Levi plănuiește ca Zeke să fie mâncat de un Jaegerist pentru a-l împiedica pe Eren să-l folosească pe Titanul fondator. Zeke fuge din tabără și țipă, transformându-i pe tovarășii lui Levi în Titani Puri din cauza vinului murdar pe care l-au băut. Levi ucide toți titanii și îl urmărește pe Zeke, care se transformă în Titanul Bestiei; folosind Thunder Spears, Levi îl recucerește pe Zeke. Floch îi întoarce pe cadeții militari din Shiganshina de partea jaegeriștilor, amenințându-i cu închisoarea, forțându-i să batăComandantul Keith Shadis. Zeke se trezește și se trezește întins grav rănit într-o căruță, cu Levi stând lângă el. El este informat de Levi că o suliță a tunetului i-a fost înfipt în stomac, legată de detonatorul din jurul gâtului său. Levi începe să taie picioarele lui Zeke; în timp ce Zeke țipă de agonie, își amintește o amintire din copilărie.
74 15 Transcrierea „Sole Salvation"
: „ Yuiitsu no Sukui " ( japoneză :唯一の救い) Mitsue Yamazaki Hiroshi Seko 22 martie 2021 25 aprilie 2021
În copilărie, Zeke a fost tratat cu asprime de către părinții săi, deoarece Dina și Grisha l-au văzut ca pe un instrument în planurile lor de a restabili societatea Eldiană și de a-l răsturna pe Marley. Într-o zi, Zeke l-a întâlnit pe Tom Xaver, actualul deținător al Beast Titan și, de-a lungul anilor, au dezvoltat o legătură strânsă. Când Zeke a aflat că părinții lui sunt restauratori, i-a predat poliției la îndemnul lui Xaver și pentru a se salva de a fi transformat într-un Titan Pur. Xaver i-a spus lui Zeke că cercetările sale au dezvăluit că Titanul fondator este capabil să manipuleze corpul Eldianilor. Ei au hotărât să „salveze" poporul Eldian de la persecuții ulterioare prin sterilizarea lor folosind Titanul fondator. Mai târziu, Xaver a dezvăluit și cum să ocoliți jurământul regelui Fritz de renunțare la război. În cele din urmă, Zeke a moștenit Titanul Bestiei și a promis că va găsi o persoană potrivită pentru planul lor. După ce s-a reunit cu Reiner și Bertholdt pe Paradis, a aflat că Eren Jaeger îl posedă pe Fondator. El a dedus că Grisha Jaeger a reușit să scape de pedeapsa lui și a jurat că o va salva pe Eren de spălarea creierului lui Grisha. În Liberio, Eren a fost de acord să coopereze cu planul de eutanasia lui Zeke. Când Zeke termină de reflectat asupra trecutului său, mormăitul lui este auzit de Levi. Zeke aprinde brusc Sulița Tunetă în țeapă în corpul său, detonând-o și prinzându-l pe sine și pe Levi în explozie.
75 16
Transcrierea „Deasupra și dedesubt" : „ Tenchi " ( Japoneză :天地) Teruyuki Ōmine, Tomoko Hiramuki, Jun Shishido, Mitsue Yamazaki, Yuichiro Hayashi Hiroshi Seko 29 martie 2021 2 mai 2021
Hange, Floch și un grup de jaegeriști se îndreaptă spre pădure pentru a-l găsi pe Zeke când aud explozia suliței Thunder și merg să investigheze. O femeie Titan Pur se apropie de Zeke pe moarte, îi deschide abdomenul și îl plasează înăuntru. La Shiganshina, Yelena și Voluntarii l-au adunat pe comandantul Pyxis și alți militari, deoarece mulți dintre ei au băut din vinul contaminat. Membrii din Survey Corps întemnițați discută despre evadare și despre acțiunile recente ale lui Eren când Yelena sosește pentru a le explica adevăratul plan al lui Zeke: o sterilizare eldiană pe scară largă pentru a preveni nașterea altor Eldieni până la moartea copilului lui Historia, după care omenirea va fi eliberată de amenințare. a Titanilor. Între timp, vor folosi amenințarea Rumblingului pentru a preveni interferențele altor națiuni. Eren o întâlnește pe Gabi, ordonându-i să coopereze cu el, dar este întrerupt de Pieck, care se oferă surprinzător să se alăture Jaegeriștilor. Ea afirmă că Marleyanii trebuie să fie pedepsiți pentru tratarea necorespunzătoare a poporului Eldian și este de acord să-și vândă compatrioții. Pe acoperiș, viclenia lui Pieck este dezvăluită în timp ce Titanul Fălcilor lui Porco iese de jos și încearcă să o mănânce pe Eren. Eren se transformă în Titanul de atac, dezvăluind locația sa dirijabililor Marleyan care se apropie. Generalul Magath ordonă oamenilor săi să se răzbune pentru Liberio, iar Eren se pregătește să-l înfrunte încă o dată pe Reiner. s Jaw Titan iese de jos și încearcă să mănânce Eren. Eren se transformă în Titanul de atac, dezvăluind locația sa dirijabililor Marleyan care se apropie. Generalul Magath ordonă oamenilor săi să se răzbune pentru Liberio, iar Eren se pregătește să-l înfrunte încă o dată pe Reiner. s Jaw Titan iese de jos și încearcă să mănânce Eren. Eren se transformă în Titanul de atac, dezvăluind locația sa dirijabililor Marleyan care se apropie. Generalul Magath ordonă oamenilor săi să se răzbune pentru Liberio, iar Eren se pregătește să-l înfrunte încă o dată pe Reiner.
Partea 2
76 17 Transcrierea „Judecății"
: „ Danzai " ( japoneză :断罪) Yuichiro Hayashi Hiroshi Seko 10 ianuarie 2022 [14] 13 februarie 2022
Hange și Jaegeriștii descoperă cadavrul lui Levi și îl găsesc pe Zeke în timp ce acesta iese din Titanul Pur pe moarte complet vindecat, pe care Hange îl folosește ca o distragere a atenției pentru a scăpa cu Levi. Zeke îi explică lui Floch că rănile sale masive au fost tratate de o fată misterioasă în locul mistic numit Căile. Între timp, la Shiganshina, soldații marleyeni coboară din aeronavele lor, iar Pieck și Gabi se reunesc cu Magath și Colt. Deducând din cuvintele lui Zeke recitate de Gabi, obiectivul lor este să nu-i lase pe Eren și Zeke să facă contact fizic. Reiner și Porco se luptă cu Eren, dar el îi copleșește folosind puterea Ciocanului de Război. Valul se întoarce atunci când Magath trage un nou tun anti-Titan către Eren din spatele Titanului Cart pe Wall Maria, incapacitându-l și dându-i lui Reiner șansa de a câștiga avantajul. Soldații jaegeriști suferă pierderi grele din partea forțelor marleyene. În disperare, Onyankopon îi eliberează pe membrii închiși din Survey Corps împreună cu Nicolo și familia Braus și le cere ajutorul pentru a-i învinge pe Războinici. Îi convinge că nu a făcut parte din planul de eutanasia, dar ei dezbat dacă ar trebui să îi ajute pe Eren și Zeke, posibil singurii care pot proteja Insula Paradis. Armin sugerează că Eren a mințit-o pe Mikasa și că doar se joacă cu Zeke și Yelena, dar răspunsul este tăcerea. posibil singurii care pot proteja Insula Paradis. Armin sugerează că Eren a mințit-o pe Mikasa și că doar se joacă cu Zeke și Yelena, dar răspunsul este tăcerea. posibil singurii care pot proteja Insula Paradis. Armin sugerează că Eren a mințit-o pe Mikasa și că doar se joacă cu Zeke și Yelena, dar răspunsul este tăcerea.
77 18 Transcrierea „Atac furiș
": „ Damashi Uchi " ( japoneză :騙し討ち) Jun Shishido Hiroshi Seko 17 ianuarie 2022 20 februarie 2022
Corpul de sondaj eliberat decide în cele din urmă să o ajute pe Eren, deși Mikasa își exprimă îndoielile cu privire la motivele lui Eren. Între timp, bătălia vicioasă a lui Eren împotriva lui Reiner și a lui Porco continuă, Titanul blindat prinzând în cele din urmă pe Titanul de atac, pregătindu-se să-l mănânce pe Eren. Dintr-o dată, Zeke apare ca Titanul Bestiei în vârful Zidului Maria și începe să atace dirijabilele, soldații și Războinicii Marleyan. Survey Corps îi forțează pe jaegeriști să-l elibereze pe comandantul Shadis și pe membrii întemnițați din Poliția Militară și Regimentul de Garnizonă. Comandantul Pyxis se oferă să conducă un grup de soldați care au băut din vinul contaminat cu lichidul cefalorahidian al lui Zeke, pentru a-i îndepărta pe invadatori. În pregătire, Mikasa își lasă eșarfa jos, fiind martoră o Louise veselă. Nile îl reunește pe Falco cu Gabi și Colt, care este înarmat cu o pușcă anti-Titan. In ascuns, Gabi aude cuvintele familiei Braus și în cele din urmă își dă seama că nu există diavoli pe insulă, ci doar oameni. Falco își mărturisește sentimentele pentru ea, temându-se că s-ar putea transforma într-un Titan în orice moment. Acest lucru îl determină pe Colt să-i grăbească la Zeke, sperând să-l oprească să țipe. Pieck falsifică moartea Titanului Cart, permițându-i lui Magath să tragă în ceafa Fiarei cu tunul anti-Titan, rănindu-l grav pe Zeke și doborându-l de pe perete. În timp ce Titanul de atac șchiopătează spre Titanul Bestie căzut, Reiner este îndemnat să oprească pe Eren să intre în contact cu Zeke. Pieck falsifică moartea Titanului Cart, permițându-i lui Magath să tragă în ceafa Fiarei cu tunul anti-Titan, rănindu-l grav pe Zeke și doborându-l de pe perete. În timp ce Titanul de atac șchiopătează spre Titanul Bestie căzut, Reiner este îndemnat să oprească pe Eren să intre în contact cu Zeke. Pieck falsifică moartea Titanului Cart, permițându-i lui Magath să tragă în ceafa Fiarei cu tunul anti-Titan, rănindu-l grav pe Zeke și doborându-l de pe perete. În timp ce Titanul de atac șchiopătează spre Titanul Bestie căzut, Reiner este îndemnat să oprească pe Eren să intre în contact cu Zeke.
78 19
Transcrierea „Doi frați" : „ Ani to Otōto " ( japoneză :兄と弟) Teruyuki Ōmine Hiroshi Seko 24 ianuarie 2022 27 februarie 2022
Titanul Jaw încearcă să-l încetinească pe Titanul de atac, iar Eren îl rănește grav pe Porco zdrobindu-i ceafa. El este întrerupt de o altă lovitură de tun, dar apoi grupul lui Floch atacă și distrage atenția Căruciorului. Reiner se luptă cu Eren și ajunge la Porco, ceea ce declanșează amintirea lui Marcel despre Reiner că a moștenit Titanul blindat. Zeke a supraviețuit atacului furtiv al lui Magath și se pregătește să-și folosească țipătul. Colt îl roagă pe Zeke să nu facă asta până când Falco nu este în raza de acțiune, dar Zeke țipă oricum cu regret, transformându-i pe toți cei care au băut vinul contaminat în Pure Titans, inclusiv Nile și Pyxis. Colt este incinerat de transformarea lui Falco. Zeke îi ordonă lui Falco să-l mănânce pe Reiner, dar Falco îl devorează pe Porco, care se oferă să fie mâncat, crezând în continuare că este un om mai bun decât Reiner. Grupul lui Floch este învins și Titanul Bestiei este împușcat din nou în ceafă, ucigându-l aparent pe Zeke. Dintr-o dată, Survey Corps atacă Cartul și Titanii blindați cu Thunder Spears, degajând calea pentru ca Eren să părăsească Titanul și să ajungă pe Zeke, care și-a simulat moartea la fel cum a făcut-o Pieck. Cu toate acestea, Gabi folosește pușca lui Colt pentru a-l decapita pe Eren al cărui cap cade în mâna lui Zeke. Conștiința lui Eren este transportată imediat la Cărări, unde se întâlnește cu un Zeke bătrân înlănțuit, o reprezentare a jurământului regelui Fritz de renunțare la război. Când o fată tânără care este sufletul Fondatorului Ymir se apropie de la Coordonată, Eren declară că nu a intenționat niciodată să urmeze planul lui Zeke și încearcă să o controleze, dar Zeke dezvăluie că Ymir urmează doar ordinele celor de sânge regal. Zeke își lepădă lanțurile și o cătușează pe Eren.
79 20
Transcrierea „Amintiri ale viitorului" : „ Mirai no Kioku " ( japoneză :未来の記憶) Kōki Aoshima Hiroshi Seko 31 ianuarie 2022 6 martie 2022
Folosind Căile, Zeke îi arată lui Eren viața de la naștere prin amintirile tatălui lor Grisha, sperând să-l convingă pe Eren că Grisha i-a spălat creierul. Cu toate acestea, ei descoperă că Grisha și-a părăsit naționalismul eldian și i-a permis lui Eren să-și găsească propriul drum în viață. Eren îi spune lui Zeke că a greșit să presupună că sunt la fel, deoarece Eren și-a păstrat libertatea cu care s-a născut, în timp ce Zeke nu poate trece de visul lui Grisha. Neînfricat, Zeke afirmă că, cu puterea Titanului fondator, el poate în continuare să ducă la îndeplinire planul de eutanasia. În amintirea când Grisha i-a oferit lui Eren să-i arate secretele subsolului lor, el s-a dezvăluit că vorbește cu viitorul sine al lui Eren. Zeke și Eren ajung apoi în momentul în care Grisha se confruntă cu familia Reiss. În timp ce Grisha o roagă pe Frieda Reiss să salveze Paradisul cu Titanul fondator, el dezvăluie că capacitatea Titanului de atac este că gazda poate vedea amintirile viitorilor săi moștenitori. Când Frieda refuză să ajute și citează ideologia regelui Fritz despre modul în care poporul eldian va accepta pedeapsa lumii, Grisha decide să omoare familia Reiss și să ia Titanul fondator pentru sine, dar își dă seama că nu se poate decide să ucidă, mai ales nu copiii. Cu toate acestea, Eren intervine folosind amintirile sale despre viitor și o îndeamnă pe Grisha să măceleze familia Reiss. După eveniment, Grisha se strică și îl vede pe Zeke, spunându-i că planul lui Eren se va împlini. Grisha își exprimă apoi regretul lui Zeke pentru că nu a fost un tată mai bun pentru el, mișcându-l vizibil pe Zeke. Când Grisha îl roagă să-l oprească pe Eren, el este eliminat brusc din amintirile lui Grisha și amândoi sunt aduși înapoi pe Cărări.
80 21 Transcrierea „De la tine, acum 2.000 de ani"
: „ Nisennen-mae no Kimi kara " ( japoneză :二千年前の君から) Naoki Matsuura Hiroshi Seko 7 februarie 2022 13 martie 2022
Revenind din amintirile lui Grisha, Zeke este îngrozit să afle că Eren l-a împins intenționat pe Grisha să-l dobândească pe Fondator și i-a manipulat trecutul pentru a-și asigura viitorul pe care îl prevăzuse atunci când atingea Historia. Zeke îi comandă lui Ymir să pună în aplicare planul de eutanasia, dar Eren se eliberează din lanțuri pentru a se repezi după Ymir în timp ce ea înaintează spre Coordonată. Într-un flashback cu 2.000 de ani mai devreme, Ymir a trăit într-un mic sat rural care a fost invadat de eldieni conduși de Fritz, care i-a înrobit pe locuitori. Tânărul Ymir este acuzat că a lăsat un porc să scape. În timp ce este vânată, ea intră într-un copac străvechi și cade într-un bazin adânc unde o entitate cu aspect parazit o transformă în primul Titan. Încă o tratează ca pe o sclavă, Fritz folosește Titanul fondator al lui Ymir pentru a distruge armatele lui Marley și pentru a extinde regatul Eldia. În această perioadă, Fritz are trei fiice cu Ymir: Maria, Rose și Shina. Într-o zi, Ymir se sacrifică pentru a-l salva pe Fritz de un disident, iar Fritz le ordonă copiilor săi să-i mănânce trupul pentru ca descendenții lor să poată continua să transmită puterea Titanilor. Sufletul lui Ymir este transportat în Căile unde își petrece următorii 2.000 de ani făcând titani manual. Înapoi în prezent, Eren ajunge la Ymir și îi oferă libertatea de a-și alege viitorul pentru prima dată în viață. Ignorându-l pe Zeke ca fiind cel al sângelui regal, ea decide că viitorul ei este cu Eren. În consecință, Rumblingul începe pe măsură ce zidurile se prăbușesc și miile de titani de zid asemănătoare colosalului încapsulați în el sunt eliberați. Pieck, Magath și Floch se prăbușesc de pe Wall Maria în timp ce Reiner se grăbește să o salveze pe Gabi. Deși Armin este uşurat că Eren nu era de partea lui Zeke, el își dă seama că toți Titanii Zidului au fost eliberați când un grup mic ar fi suficient pentru a doborî alianța globală. Eren, care s-a transformat în versiunea sa a Titanului Fondator, folosește Căile pentru a anunța telepatic tuturor Subiecților lui Ymir intenția sa de a folosi Rumbling pentru a extermina toată viața dincolo de insulă.
81 22 Transcrierea „ Decongelare
": „ Hyōkai " ( japoneză :氷解) Hidekazu Hara,
Tokio Igarashi Hiroshi Seko 14 februarie 2022 20 martie 2022
Eren și Titanii Zidului pleacă pentru a călca în picioare lumea din afara Paradisului. Reiner și Gabi îl caută pe Falco, care probabil a fost dus de Jean și Connie. Reiner a fost rănit în timp ce o protejea pe Gabi de căderea resturilor pentru că armura Titanului său a dispărut și ea. Regretă eșecul său în privința opririi lui Eren și o îndeamnă pe Gabi să scape și să-i avertizeze pe toți, dar ea subliniază că Eren trebuie oprit. Reiner afirmă că a renunțat deja, așa că a rămas în urmă într-o casă. Titanii puri creați de Zeke se înnebunesc în Shiganshina. Armin, Mikasa, Jean și Connie discută despre acțiunile lui Eren și despre soarta unui Falco inconștient, când atacul brusc al unui Titan îi permite lui Connie să scape cu băiatul, plănuind să-l hrănească mamei sale pentru a o face din nou umană. Pe străzile pline de titani, Gabi o salvează pe Kaya de la Nil. Titan și familia Braus și Nicolo o protejează de Survey Corps, reparând ruptura dintre ei. Armin, Mikasa, Jean și Shadis îi adună pe cadeții și Jaegeriștii rămași. Soldații îi atrag pe toți Titanii Puri către fortul din centrul districtului unde lucrează împreună pentru a-și termina foștii camarazi, iar Armin ucide Titanul lui Pyxis. Bătălia se încheie cu toți Titanii Puri și soldații Marleyani uciși, deși încântată Louise este rănită. Onyankopon și Yelena sunt nedumeriți să fie martori la Rumbling. Floch se dezvăluie că este în viață, când sosește cu intenția de a-i pedepsi pe voluntari. Domnul Braus îi duce pe Armin și Mikasa la Gabi, care este îngrozit să afle de planul lui Connie și îl roagă pe Armin să-l convingă pe Eren că nu toată lumea din afara insulei trebuie să moară. După ce a aflat că Titanul blindat'
82 23 Transcrierea „Apus de soare"
: „ Yūyake " ( japoneză :夕焼け) Mitsue Yamazaki Hiroshi Seko 21 februarie 2022 27 martie 2022
În timp ce Titanii din Zid se îndreaptă spre apus, oamenii din districtul Trost se ceartă despre costul vieților și distrugerea strategiei lui Eren cauzate de Rumbling. Hitch găsește o Annie slăbită care a fost eliberată de cristalul ei și o ajută să scape din Poliția Militară. Annie îi spune lui Hitch că nu mai vrea să lupte și dorește să se reîntâlnească cu tatăl ei adoptiv în Marley. Deși a abuzat-o și a crescut-o cu brutalitate pentru a deveni Războinică, el și-a mărturisit regretul că nu a tratat-o ​​ca pe o fiică. În Liberio, eldienii conduși de domnul Leonhart încearcă să-i convingă pe gărzile marleyene de sosirea Rumbling, dar ei refuză să asculte, culminând cu Leonhart pornind de la o luptă. Înapoi în Shiganshina, Shadis prevede ca Jaegeriştii să preia insula. Se așteaptă să fie epurat, dar îi sfătuiește pe cadeți să-i urmeze deocamdată. Armin se pregătește să plece cu Gabi pentru a-i urmări pe Connie și Falco. El îl pedepsește cu furie pe Mikasa pentru că își face griji pentru Eren, pe care îl vede ca fiind o cauză pierdută, dar apoi își cere scuze, menționând că Erwin ar fi trebuit să fie reînviat în locul lui. Mikasa observă apoi că eșarfa ei a dispărut. Între timp, Floch dezvăluie tuturor că în urmă cu zece luni, Eren i-a explicat planul său și că a știut întotdeauna că Eren îl va manipula pe Zeke. Susținut de Jaegeriști, el îi confruntă pe Voluntari cu realitatea că singura lor alegere este să accepte supunerea față de Noul Imperiu Eldian sau moartea, aceasta din urmă demonstrată rapid prin împușcarea unuia dintre ei. Floch încearcă apoi să-l convingă pe Mikasa și un Jean zdruncinat să renunțe la luptă și să se retragă ca eroi ai Paradisului, menționând moartea lui Hange și Levi. În timpul creditelor finale,

Într-o scenă post-credite în afara Zidului ruinat, Pieck și Magath discută despre Rumbling când sunt abordați de Hange cu Levi grav rănit.
83 24 Transcrierea „ Mândriei
": „ Kyoji " ( japoneză :矜持) Kazuo Miyake Hiroshi Seko 28 februarie 2022 3 aprilie 2022
Ultimii titani ai zidurilor au părăsit zidurile, în timp ce civilii continuă să ia parte în cursul de acțiune al lui Eren. După ce i-a eliminat pe jaegeriștii care-i urmăresc, Hange își stabilește tabăra în pădure și cusă rănile lui Levi. Întrebându-se că trăiesc izolați în pădure, ei primesc mesajul lui Eren către eldieni. Mai târziu, când Hange și Levi îi găsesc pe Pieck și pe Magath, se oferă să se alieze cu ei pentru obiectivul lui Levi de a-l ucide pe Zeke. Connie ajunge cu Falco în satul Ragako, unde îi sugerează lui Falco o sarcină incomodă, astfel încât să poată hrăni băiatul mamei sale imobile Titan. Fiind întrerupt de Armin și Gabi, el îl duce cu forța pe Falco până la gura Titanului, dar disperatul Armin sare în el în schimb. El este salvat de Connie, care se răzgândește despre mama lui. Toți se întorc la Shiganshina, unde se întâmplă să întâlnească Annie care li se alătură, abandonându-l pe Hitch în acest proces. Între timp, Mikasa refuză să se alăture Jaegeriștilor și își recuperează eșarfa de la Louise ale cărei răni par a fi fatale. Floch se pregătește să-l execute pe el și pe Jean pe Yelena și Onyankopon pentru trădare împotriva Imperiului Eldian. Onyankopon încearcă să-i convingă pe jaegeriști că masacrarea lumii este o nebunie nu are niciun rezultat. Se întoarce către Jean care este pe cale să-l împuște, dar în schimb trage patru focuri în pământ. Răspunzând la aceasta, forma Titan Cart a lui Pieck apare brusc și îi apucă pe Jean, Yelena și Onyankopon în gură, ducându-i la Magath, Levi și Hange, care și-au unit forțele. Deși au trebuit să folosească râul pentru a spăla saliva Titanului Cart. În același timp, Jean' Fotografiile lui sunt, de asemenea, un semnal pentru Mikasa și grupul lui Connie să plece cu provizii, Annie, Falco și Gabi. În timp ce pleacă, Annie observă că cineva la fereastră i-a văzut. Apoi se alătură lui Reiner în misiunea lor de a salva lumea.
84 25 Transcrierea „Noaptea Sfârșitului"
: „ Shūmatsu no Yoru " ( japoneză :終末の夜) Mitsue Yamazaki Hiroshi Seko 7 martie 2022 10 aprilie 2022
Jean își imaginează un viitor sigur și o viață fericită alături de soția și copilul său. El este scos din vis de Hange, care îi cere lui și lui Mikasa să se alăture Survey Corps și Marleyans rămase pentru a opri genocidul intenționat al lui Eren. Deși inițial Jean respinge oferta lui Hange, el este de acord în cele din urmă după ce i s-a amintit de Marco. În tabăra lor din pădure, Magath se ciocnește cu Survey Corps despre care parte a început conflictul și provoacă o dezbatere aprinsă asupra cine sunt adevărații „diavoli". Annie se confruntă cu Mikasa dacă ar putea să o omoare pe Eren dacă nu-l poate convinge să oprească Rumblingul. Ei sunt pe cale să se lupte pentru această problemă, dar apoi sunt de acord să încerce mai întâi să o întrebe pe Eren. În timp ce grupul mănâncă tocana lui Hange, barca zburătoare apare ca o opțiune pentru a ajunge la Titanul fondator, dar destinația lui Eren este încă necunoscută. Când Yelena insistă că nici nu are habar, Magath și Pieck dezvăluie că este de fapt o marleyană, falsându-și trecutul pentru a se alătura lui Zeke. Auzind acest lucru, Yelena contracarează forțându-le pe Reiner, Annie, Armin și Jean să-și confrunte propriile acțiuni pe care le-au comis în ideea de „salvare a lumii", inclusiv modul în care Reiner și Annie l-au făcut pe Marco să fie mâncat de titani, prevenind astfel expunerea. a Războinicilor. Furios de autocompătimirea lui Reiner pentru moartea lui Marco, Jean îl atacă și îl bate cu sălbăticie, dar ceilalți intervin. Gabi pledează pentru ajutorul lui Jean pentru a-și salva familia din Marley, dar el pleacă în fugă. A doua zi dimineață, Jean se întoarce și acceptă să se alăture alianței lor. În timp ce se îndreaptă spre port pentru a lua barca zburătoare, el își cere scuze lui Gabi. Deși recunoaște că încă nu-l poate ierta pe Reiner.
85 26 Transcrierea „trădător"
: „ Uragirimono " ( japoneză :裏切り者) Teruyuki Ōmine Hiroshi Seko 14 martie 2022 17 aprilie 2022
Hange și Magath cercetează portul ocupat, observând că barca zburătoare este încă intactă, dar jaegeriștii ar putea să o distrugă în orice moment. O cantitate enormă de abur indică faptul că Titanii Zidului au traversat deja marea, așa că grupul trebuie să acționeze rapid. Devine clar că au nevoie de inginerii Azumabito pentru a întreține barca și a o pregăti pentru zbor. Cu toate acestea, acest lucru ar însemna apărarea lui Azumabito de Jaegeriști, chiar și prin ștergerea tuturor împotriva cărora Connie protestează. Annie și Reiner ajung la concluzia că membrii Survey Corps nu ar trebui să se lupte cu foștii lor camarazi. Magath o torturează pe Yelena pentru a o face să dezvăluie destinația lui Eren; se gândește să vorbească dacă grupul o aduce cu ei. Având o schimbare a inimii, Magath își cere scuze pentru că i-a împovărat pe tineri cu trecutul și cere Corpului de cercetare să treacă cu vederea temporar vărsarea de sânge. dar Armin refuză crezând într-o soluție pașnică. Floch și Kiyomi au un dezacord cu privire la noua ordine mondială atunci când Armin și Connie călătoresc la port, anunțându-l pe Floch că Marleyanii au scăpat pe mare și că au nevoie de barca zburătoare pentru a-i urmări. Îl găsesc gata să fie distrus de explozibili, cu Samuel și Daz stând de pază. Deși inițial sunt suspicioși față de Armin și Connie, cei doi sunt în cele din urmă convinși să dezarmeze explozivii. Floch rămâne îndoielnic și încearcă să-i omoare pe inginerii rămași, dar este distras de Kiyomi. Apoi Mikasa intră în clădire pentru a-i salva. Floch scapă afară și îi anunță pe Mikasa, Armin și Connie că sunt trădători. Jean, Hange și Magath reușesc să ducă Azumabito în subsol pentru siguranță. Urmează o luptă totală cu Reiner și Annie care sosesc și se transformă în formele lor Titan, începând să-i atace pe Jaegeriști. Pe doc, Armin încearcă să-l împiedice pe Daz să rearmeze explozivii doar pentru a fi împușcat de Samuel. Connie și Armin se luptă cu ei pentru a preveni distrugerea bărcii, Connie în cele din urmă împușcând și ucigând pe Daz și Samuel. Armin își amintește că Bertholdt plângea despre cum cineva trebuie să-și păteze mâinile cu sânge.
86 27 Transcriere „retrospectivă"
: „ Kaiko " ( japoneză :懐古) Jun Shishido,
Yuichiro Hayashi Hiroshi Seko 21 martie 2022 24 aprilie 2022
Inginerii informează grupul lui Hange că va dura cel puțin jumătate de zi pentru a pregăti barca zburătoare. Își dau seama că va fi prea târziu pentru a salva Liberio în ritmul Wall Titans. Kiyomi sugerează că pot pleca cu vaporul și pot lua barca către orașul de coastă marleyan Odiha, unde Azumabito deține un hangar. Magath îi grăbește pe Kiyomi și inginerii la doc, în timp ce Annie și Reiner își folosesc titanii pentru a-i proteja împreună cu nava de Floch și Jaegeriști. Mikasa, Hange, Jean și Connie ajută la lupta împotriva adversarilor. Văzându-i pe Titani luptă, Falco se hotărăște să lupte. Pieck se alătură luptei după ce i-a livrat lui Magath pe Levi, Gabi, Yelena și Onyankopon. Hange vede un tren de întăriri jaegeriste care explodează brusc și deraiează. Falco se încarcă în haos, transformându-se în Jaw Titan. Reușind să treacă prin luptă, Floch încearcă să distrugă corpul navei cu un Thunder Spear, dar este doborât de Gabi și cade în mare. Falco pierde în cele din urmă controlul și încearcă să-l mănânce pe Pieck, dar Magath reușește să-l extragă din Titanul său. Observând un crucișător Marleyan capturat la țărm, Magath decide să rămână în urmă pentru a-l distruge și dă peste Shadis, care i-a urmat până în port și a scos trenul. Cei doi bărbați schimbă cuvinte de respect reciproc, apoi distrug crucișătorul cu prețul propriei vieți pentru a salva lumea, în timp ce ceilalți navighează spre Odiha. Observând un crucișător Marleyan capturat la țărm, Magath decide să rămână în urmă pentru a-l distruge și dă peste Shadis, care i-a urmat până în port și a scos trenul. Cei doi bărbați schimbă cuvinte de respect reciproc, apoi distrug crucișătorul cu prețul propriei vieți pentru a salva lumea, în timp ce ceilalți navighează spre Odiha. Observând un crucișător Marleyan capturat la țărm, Magath decide să rămână în urmă pentru a-l distruge și dă peste Shadis, care i-a urmat până în port și a scos trenul. Cei doi bărbați schimbă cuvinte de respect reciproc, apoi distrug crucișătorul cu prețul propriei vieți pentru a salva lumea, în timp ce ceilalți navighează spre Odiha.

Într-o scenă post-credite pe navă, Hange informează grupul că Marley și Liberio nu pot fi salvați, spre necazul lui Annie. După ce a fost convinsă să rămână, Annie o întreabă din nou pe Mikasa dacă o poate lăsa pe Eren să fie ucisă pentru a opri Rumblingul, admițând că s-a săturat de toată violența.
87 28
Transcrierea „Zorii umanității" : „ Jinrui no Yoake " ( japoneză :人類の夜明け) Hidekazu Hara, Mitsue Yamazaki, Tokio Igarashi Hiroshi Seko 4 aprilie 2022 1 mai 2022
Cu câteva luni înainte de asaltul asupra Liberioi, cercetașii au ajuns pe țărmul Marley. În drum spre Azumabito acasă, ei sunt martorii persecuției primite de Subiecții lui Ymir, după ce au salvat un tânăr hoț pe nume Ramzi dintr-o mulțime de marleyeni. Azumabito informează grupul că Marley a început să reprime subiecții lui Ymir care evadează din lagărele lor de internare prin utilizarea testelor de sânge. Hange speră să creeze pacea prin aliarea cu Subiecții Grupului de protecție Ymir, care vor ține un discurs a doua zi. Descoperind că Eren a dispărut, Mikasa îl urmărește până la casa lui Ramzi. Eren pune la îndoială loialitatea lui Mikasa față de el, întrebând ce înseamnă el pentru ea, ceea ce este surprins și îl numește familia ei. Restul grupului ajunge din urmă și își petrec noaptea petrecând cu familia lui Ramzi. A doua zi, la adunarea Grupului de Protecție, reprezentantul Grupului de Protecție declară că Subiecții lui Ymir care nu se consideră eldian ar trebui eliberați, în timp ce „diavolii" din Paradis ar trebui să fie exterminați, care primește sprijin unanim din partea publicului. Eren pleacă și nu îi mai contactează pe Cercetași până la asaltul asupra Liberioi. Mikasa ruminează despre acea perioadă și se întreabă dacă s-ar fi făcut diferite alegeri, dacă ar fi putut lucrurile să iasă altfel. Flashback-urile dezvăluie că Eren s-a întâlnit cu Yelena și a acceptat să urmeze planul de eutanasie al lui Zeke, informând de fapt Floch și Historia despre planurile sale reale, acesta din urmă împotriva planului său și hotărând să rămână însărcinată în încercarea de a-l opri. iar Zeke îi spune că Ackermans nu sunt obligați de sânge să protejeze o gazdă și că Mikasa îi este devotată pur și simplu pentru că îl iubește. Eren îi spune lui Zeke că nu vrea decât ca prietenii săi să trăiască o viață lungă și fericită după moartea sa. În prezent, Alianța Globală face o încercare zadarnică cu marina lor de a opri Eren și Rumbling să ajungă la Marley. Ei sunt ușor distruși de Titani, iar Eren își declară intenția de a distruge lumea în timp ce el și Titanii Colosali pun piciorul pe continent.

Întrebări similare