|

Care este diferenta dintre Desene si Anime?

6 Raportează Evaluează
Răspuns Câştigător
| a răspuns:

Pei, anime-urile fac parte din cultura japoneza, iar desenele anitate fac parte din cultura occidentala, de regula americana. Unele din cele mai cunoscute desene animate sunt facute de Walt Disney, ex: Mickey Mouse sau de studiourile Pixar (a fost condus de Steve Jobs) in colaborare cu Walt Disney Pictures ex: WALL-E, Toy Story, Cars ...etc.
Anime-urile nu se adreseaza doar copiilor cum o face desenele animate, ele se adreseaza si adolescentilor si adultilor. Chiar sunt anime-uri care se adreseaza special adultilor numandu-se "Hentai", acestea contin crea? ii artistice pornografice.
Anime-urile au o poveste bine conturata. Un anime nu contine doar un anumit gen, si poate sa se incadreze de ex:
- Amagami SS = Slice of Life, Romance, High School, Drama

- Blood C = Vampires, Action, Fantasy, Supernatural, Swordplay

- Zegapain = Action, Adventure, Romance, Mecha (masinarii de lupta, roboti), Sci-Fi

- Hakuouki = Action, Drama, Historical, Samurai, Shoujo, Supernatural

- Prince of Tennis = Action, Comedy, School, Shounen, Sports

- Zero no Tsukaima = Action, Adventure, Comedy, Ecchi, Fantasy, Magic, Romance, School, Harem

Am incercat sa dau cateva exemple de anime-uri care se incadreaza in diferite genuri. Acestea putand avea diferite combinatii de genuri.
Sper ca m-am facut cat decat inteles.

Daca vrei sa afli mai multe citeste aici http://forum.anime-club.ro/main.php?m=content&a=afisare&tid=ce_este_anime.
Toate cele bune!;)

5 răspunsuri:
| a răspuns:

Anime-urile sunt desenele animate facute de japonezi, cu caracteristicile si umorul lor. Sunt total originale prin trasaturi diverse, deci nu seamana cu desenele animate obisnuite (europene sau americane) pentru ca au in componenta altfel de personaje, altfel de subiecte, o cultura diferita, umor exprimat altfel etc. Daca te uiti la un anime iti dai seama ca e diferit de desenele animate, de-aia lumea nu le zice "desene animate" ci anime-uri, pentru ca sunt facute exclusiv de japonezi prin cultura.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Diferenta consta in tehnica(de obicei personajele din anime au ochii mari ), poveste(povestile anime-urilor sunt mult mai inspirate decat cele ale desenelor-parerea mea) si locul de provenienta(anime-urile sunt din Asia si mai ales Japonia ). In concluzie animeurile sunt tot desene dar difera prin cateva lucruri pe care desenele normale nu le au! Sanatate!

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Uite aicsi nediferenţa;)) :
http://ro.wikipedia.org/wiki/Anime

Bye :)!

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
Răspuns utilizator avertizat
| a răspuns:

DESÉN, desene, s. n. l. Reprezentare grafică a unui obiect, a unei figuri, a unui peisaj pe o suprafață plană sau curbă, prin linii, puncte, pete, simboluri etc. 2. Arta sau tehnica de a desena. ♦ Desen tehnic (sau liniar) = reprezentare a obiectelor tehnice (piese, organe de mașini etc.) prin desen (1), în scopul fabricării lor. 3. Planul unei construcții. 4. Ornamentația unei cusături. [Pl. și: desenuri. – Var.: desémn s. n.] – Din fr. dessin.
ANIMÁ, aním, vb. I. Tranz. și refl. A (se) face mai activ sau mai expresiv, a da sau a căpăta (mai multă viață); a (se) însufleți. [Prez. ind. și: animez] – Din fr. animer, lat. animare.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează