anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

De ce mai toți eroii din filme/seriale/cărți sunt reprezentați purtând pelerină?
Ce semnificație are acea pelerină?

Răspuns Câştigător
anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Exagerezi cu "mai toti". Daca ai fi cautat putin mai bine ai fi vazut ca majoritatea nu poarta pelerina. Ai impresia asta deoarece o parte din cei mai proeminenti/cunoscuti poarta una. Majoritatea eroilor din universul Marvel, de exemplu, nu poarta una.
Totusi de ce o pelerina? (o sa ma concentrez mai mult pe eroii/supereroii de benzi desenate)
Pentru ca ii face sa para mai impunatori.
Pentru ca unul din cei mai proeminenti eroi fictivi, Superman, poarta una, ceea ce automat a creat un tipar al imaginii de supererou.
Pentru ca o mare parte din ei au fost conceputi de acelasi/aceiasi artisti carora le-a placut ideea de pelerina. De aceea poti gasi versiuni fara pelerina ale acelorasi supereroi de la diferiti artisti.
Pentru ca a fost un trend la un moment dat in timp.
Si mai sunt cateva motive mai mici, de exemplu: amplifica ideea de miscare si o face sa para mai cursiva/gratioasa, sugereaza ideea de zbor ceea ce inspira o oarecare virtute, etc.

3 răspunsuri:
| darrio2007 a răspuns:

Depinde de rolul pe care il au in film. De exemplu, James Bond poarta costum si cravata.

| Sn4k3 a răspuns:

Au fost purtate de nobilime in trecut si de templieri (si alti razboinici probabil) pentru caldura, pentru a-i feri de ploaie etc. De asemenea au aparut in benzi desenate pentru a arata miscarile supereroilor (in ce parte zboara etc) si pentru alte functionalitati.

| 1997onur a răspuns:

Nu știu.