anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

De ce sunt unii atât de scandalizați de faptul că serialul "Squid Game" conține scene sângeroase și brutale?
Într-adevăr, nu se poate nega acest lucru, dar eu personal am văzut filme cu scene mult mai sadice decât acesta, cum ar fi celebrul "Saw" sau altele mai puțin populare și de low buget.

8 răspunsuri:
DoarBogdan
| DoarBogdan a răspuns:

Este mai mult... pentru ca se uita si copiii la acest serial, si este ca o "atentionare".

Da, nu se compara cu Saw, dar acolo era clar ca este vorba despre un film horror.

| Wr3nch a răspuns:

Ca e 2021 si lumea iubeste sa se planga.

| LoveSleep a răspuns:

Nu e nimeni scandalizat.

Daca cauti pe Facebook vei gasi oameni care sunt impotriva rasaritului de dimineata.
Nu se iau in calcul.

| Hammurabi a răspuns:

Un film e... un film.
Unii sunt scandalizați și că vodka conține alcool. laughing

| FilosofulDepresiv2022 a răspuns:

Omenirea a devenit mult prea sensibila!

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Bună.

Contează însă dacă le-ai văzut la 14 ani sau la 28 (e normal la 28 însă e anormal la 14 sau vâstre sub 18 -16, cel puțin să vizionezi cu regularitate astfel de scene violente, pot avea un impact major asupra psihicului unui adolescent în dezvoltare, în special dacă acel adolescent întâmpină și probleme de,,, comportament sau probleme de natură psihică și emoțională ).

Personal, mi-a fost recomandat acest "joc al calamarului" de către o adolescentă cu probleme emoționale în vârstă de 14 ani.

Părinții au obligația de a supraveghea contentul pe care adolescenții îl urmăresc, însă, din nefericire părinții habar nu au cum să reacționeze în față problemelor de natură emoțională a copiilor lor, având unii (părinți), ei probleme dpsihică -emoțională.

Mi se pare normal că unii sunt scandalizați de acest gen nou de divertisment (macabru, aș putea spune ), și asta ÎN SPECIAL pentru că adolescenții sunt cei care urmăresc în general acest gen de conținut, având foarte mult timp la dispoziție și fiind foarte impresionați (din cauza vastrei, evident) de acest gen de content.
Din păcate, nu sunt scandalizați doar părinții responsabili care știu și pot să își crească normal odraslele, dar și aceia iresponsabili care îi lasă din punct de vedere emoțional și al educației în familie, dar și al neglijării din punct de vedere emoțional, psihologic "în bătaia vântului ".

| Vasile2003 a răspuns:

Depinde de varsta persoanelor la care te referi... eu unul nu prea am văzut sau auzit de persoane care să se plângă de acest lucru, dar presupun că persoanele la care te referi sunt minore și poate fete, adică unele fete se plâng și degeaba rolling on the floor)

| pixelbundle a răspuns:

Buna
Nu am rezistat sa vad primul episod (cred ca nici macar jumatate).
"Saw" este intr-adevar celebru insa este tot de aceeasi factura.

Eu nu inteleg de ce nu incerci o carte, imi permit sa iti recomand "Flori pentru Algernon" (exista si film dar nu iti recomand). Eventual citeste recenzia inainte sa te apuci de carte, nu vreau sa consideri citirea cartii pierdere de timp.

Lectura placuta