| RAY a întrebat:

Filme nilhiste,absurde,existentiale, atee?

Răspuns Câştigător
| maxtersup a răspuns:

Iată câteva recomandări de filme cu tematică nihilistă, absurdă, existențială și ateistă:

"Fight Club" (1999) - Un film care explorează alienarea și disprețul față de societate, într-o lume dominată de consumism și superficialitate.

"A Serious Man" (2009) - O comedie neagră a Fraților Coen despre un profesor de fizică care se confruntă cu o serie de evenimente absurde și întrebări existențiale.

"Taxi Driver" (1976) - Povestea unui veteran de război singuratic și deziluzionat care devine un șofer de taxi în New York, iar viața sa ia o întorsătură întunecată.

"Synecdoche, New York" (2008) - Un film regizat de Charlie Kaufman care explorează teme existențiale și metafizice, aducând în prim plan idei despre viață, moarte și artă.

"The Lobster" (2015) - O dramă romantică și absurdă într-un viitor distopic, unde singurătatea este interzisă și oamenii sunt obligați să se găsească un partener sau să devină animale.

"Dogville" (2003) - O dramă a regizorului Lars von Trier despre ipocrizia și răutatea umană, prezentată într-un mod minimalist și teatral.

"No Country for Old Men" (2007) - Un thriller nihilist și violent despre un om obișnuit care se găsește prins într-un lanț de evenimente tragice și fără sens.

"The Seventh Seal" (1957) - Un film clasic regizat de Ingmar Bergman, care abordează teme filozofice și religioase, punând în discuție existența lui Dumnezeu și sensul vieții.

2 răspunsuri:
Întrebări similare