anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

La toți ne plac anumite emisiuni cu anumite tematici dar consider că o emisiune bună trebuie să fie completată și de un prezentator (sau prezentatoare) bun/ă care să fie telegenic și să se potrivească mânușă cu emisiunea pe care o prezintă.
În viziunea voastră care credeți că sunt cei mai carismatici prezentatori de emisiuni sau știri din România?
Eu am o listă de preferați, cum ar fi:
- Rafael Udriște, prezentatorul emisiunii "Dispăruți fără urmă" de pe TVR1
- Mihaela Tatu, prezentatoarea emisiuni vechi "De 3x femeie" de pe AcasăTV, actualmente PRO 2
- Andreea Esca. Nu mai are nevoie de nicio prezentare, fiind foarte populară.

6 răspunsuri:
| Mosotti a răspuns:

Dupa cum am vazut eu in ultima saptamana, cel mai mult imi place Udriste.
Desi cam toti trei sunt okey in felul lor pana la urma.

| Superior a răspuns:

Banciu domne.

| romeo78 a răspuns:

Din păcate sunt o specie pe cale de dispariție jurnaliștii, gazetarii de calitate.
Această specie a creat-o societatea comunistă când calitatea învățământului, încă din clasele primare era de înaltă calitate. Această specie este de înaltă calitate deoarece au fost și sunt "șoareci de bibliotecă".
Ei au citit, studiat cărți reale. Ei au făcut din clasele primare caligrafie, citire, compunere, materii dispărute din programa școlară. Și, școala era școală. Elevul nu comenta în fața profesorului!

| ChrisRo a răspuns (pentru romeo78):

Daca sistemul comunist de invatamant era asa bun, de ce pana in 2002 aveam doar 7% indivizi cu studii superioare? De ce pana in 2002 aveam 40% analfabeti si 50% analfabeti functionali?

| romeo78 a răspuns (pentru ChrisRo):

Pentru că în sistemul de învățământ comunist prioritate aveau școlile de meserii, școlile profesionale, liceele cu profil de meserii, economic.
În sistemul de învățământ comunist, dacă căutați pe google, veți vedea că nu existau facultăți în toate județele, precum este în prezent, erau câteva orașe cu universități. De asemenea, intrarea într-o facultate comunistă se făcea numai pe bază de examene, numai după ce luai bacalaureatul, nu prin dosare sau fără bacalaureat.
Cine avea facultate pe timpul comunismului era Cineva!
Acum orice analfabet poate avea facultate.
Referitor la studiile din 2002 vă contrazic. Sunt făcute în perioada de după 1990, când, da într-adevăr școala a devenit opțională.
Dar, în timpul comunismului, vă garantez că nu erau cifrele din 2002.

| ChrisRo a răspuns (pentru romeo78):

Eu m-am uitat pe institutul national de statistica si acolo indica faptul ca majoritatea analfabetilor proveneau din randul celor trecuti de 40 de ani.