| Lorde92 a întrebat:

Ajutor! pisica mea il vaneaza pe iepurasul meu! Il ia de dupa ceafa si il cara, il fugareste si daca iepurasul meu se baga dupa pat motanul meu il ia cumva cu labele si il scoate. Doar joaca cu el sau il vaneaza? Ce sa fac, iepurul meu e mascul si el? Scuze categoria dar e urgent!

6 răspunsuri:
| minrest a răspuns:

Pisica este un animal de prada, iar iepurele este prada. Acest lucru trebuia sa te faca sa nu iti iei un iepure cand aveai pisica. Daca se intampla o nenorocire, sa nu pedepsesti copilul (pisica). Ce vina are ea? Oricum, daca alegi intre ei, iti recomand sa pastrezi mata, pentru ca e mult mai inteligenta si interesanta. La revedere.

| gelu1970 a răspuns:

Pisicile sunt feline. acestea au un instinct: de vanator. daca vrei ca iepurasul tau sa aiba viata lunga, delimiteaza teritoriile fiecaruia. adica fa in asa fel ca motanul sa nu aiba acces la teritoriul iepurelui. si invers.

| Alcyon a răspuns:

Cred c-ar fi bine sa nu-i lasi impreuna nesupravegheati.

| fadnox a răspuns:

Asta era
si eu care nu credeam chestia iepure-pisic, vor face pui!

| Dobrin_Maria_1999 a răspuns:

Se pot omori fara suparare.Se joaca dar s-ar putea sa fie rau daca nu stai cu ei.

| Singlewolf a răspuns:


Ceea ce ar parea la prima vedere o combinatie total nereusita si de netolerat, sau putin probabil, pentru ca in prima faza ne vine in minte contextul de prada-pradator, este de fapt o partida comuna care aduce adesea o multime de satisfactii de ambele parti. Tot ce aveti de facut este doar sa incercati sa va indepartati din minte acest stereotip, cum ca o tovarasie intre iepure si pisica ar fi imposibila.

Intalnirea dintre pisica si un iepure poate fi inceputul unei relatii de amicitie ce promite multe. Pisica si iepurele pot fi cu adevarat cei mai buni prieteni. Specialistii spun ca dintre relatiile care se stabilesc intre diverse specii, prietenia dintre o pisica si un iepure pare a fi destul de usor de cladit.



Instinct primar...

O pisica care traieste deja in casa cu un iepure s-ar putea foarte bine sa revina cu usurinta la instinctul sau primar de a vana un alt iepure. Mai mult chiar, acelasi comportament s-ar putea sa revina chiar si in intalnirea pe un alt teritoriu cu iepurele cu care se imprietenesc deja. De aici avem doua lucruri de invatat. Primul, sa-i cream o astfel de atmosfera pisicii, incat aceasta sa nu se simta umilita. Iar in al doilea rand, chiar daca iepurasul are deja o pisica prietena, acesta poate fi in schimb terorizat oricand de catre o pisica nefamiliara.

In plus iepurii inclina mai mult pentru confruntarea la scara sociala, decat o fac pisicile. Asa se intampla deoarece prin comportamentul lor primar, iepurii sunt animale de grup, carora le place sa traiasca in colectivitate, iar, pisicile din contra, sunt mai solitare.

Astfel, instictul iepurasului il face sa-si spuna: "Aha, cineva este pe teritorul meu, asa ca trebuie sa vedem cine si cum se aseaza in ierarhia sociala.". Pisicuta, pe de alta parte isi spune: "Hmm... O creatura mare si blanoasa care nu fuge de mine. Oare de ce cauta necazuri?".

Fundamental social, multe animale, cum ar fi iepurii sau cainii, sunt mai mult preocupate de asezarea lor intr-o scara "sociala", ceva de genul "cine este sef aici?!".

Domesticirea a modificat insa aceste instincte la pisica, ea dorindu-si sa traiasca in compania a cel mult inca o pisica. Sunt de asemenea si animale care prefera mai mult compania altor specii decat cea a lor. Astfel, multi iepuri, care nu dispun de abilitatile sociale necesare pentru a trai cu un alt iepure, prefera compania unei pisici.

Marea intalnire...

Cand va simtiti pregatit pentru a merge mai departe, urmatorul pas este sa le oferiti celor doi o sansa de a se intalni botic in botic, bineinteles total supravegheati.

In cele din urma, cei mai multi iepuri si cele mai multe pisici ajung sa se obisnuiasca unii cu altii. Este doar o problema de timp si, in unele cazuri, de supraveghere.











Comentarii la acest articol