Trebuie sa-i faci un culcus: intr-o cutie pune o paturica sau ceva calduros si o jucarie de plus ca creada ca e mama ei ca sa se simta in siguranta. De papat nu ai ce sa-i dai decat lapte. Daca nu-ti permiti sa cumperi lapte special pentru pui de pisica si un biberon special poti sa ii cumperi un biberon si sa-i pui lapte simlu amestecat cu galbenus de ou si sigur v-a creste mare si sanatos. Eu am gasit un pui de pisica de aproximativ 15 zile si asa l-am hranit, i-am donat si acum are 1 an jumatate si e bine mersi.
Daca esti iubitor/a de animalute i-ti recomand sa o hranesti cu lapte putin incalzit si o pipeta(daca e foarte mic)s-au cu un biberon pentu sugari atasat la o sticluta.Din cand in cand stergei ochisorii cu o carpa umeda moale(NU insista)o sa deschida ochii cand va vrea el! Alimentatia de baza trebuie sa fie laptele in mare parte! APOI dupa(daca vrei sa-l pastrezi dupa circa 3-4 saptamani poti incarca (dupa ce a deschis ochii)si cu bucatele de miez In lapte!
Mai tarziu ma gasesti aici s-au
stlucian@yahoo.com
Ma bucur ca-ti plac animalutele mai ales ca l-ai gasit si vrei sa ai grija de el s-au o ea
Pastreaz-o, o sa te atasezi de ea. Mergi la o farmacie veterinara si-ti vor spune ei ce sa faci. Lapte dulce!
Deci eu sunt expertaaa in asta asa ca intai :
1: ii dai lapte cu pipeta pentru ca inca nu i-a dat ochisorii:X
2: cand incepe sa creasca cat de cat ii dai lapte cu o seringa (fara ac desigur)
3: ca sa o inceti sa pape ii dai niste gulgoaze din astea de pisicute imuiate in lapte
4: apoi o sa incepi sa o intarci cu mancare gen ( pate de pui, porc, oase mai micute, carne)
sper ca te-am ajutat te cam :*
Cumpara de la veterinar/magazin de animale un biberon.e maxim 15 lei.eu am crescut asa 3 pisoiasi.le luam numai lapte la cutie pasteurizat.dar o sa faca viermisori asa e sigur.cand vezi ca face viermisori ii poti lua de la farmacie o pastiluta se numeste boheldon.se da un sfert iti va explica de la farmacia veterinara ce si cum sa ii dai pastila..nu e mai mult de 2 lei.ar fi fost bine daca ar fi supt de la mama pentru ca lapetele ei are multi anitcorpi macar o data sau de 2 ori.in rest numai e nimic de zis.o sa trebuieasca sa o hranesti cam din 3 in 3 ore.depinde de pisica. daca nu a deschis ochii clar nu are o saptamana. ochii ii deschid cam de la 10 zile.pastila o poti da cam de pe l 2 saptamani. daca nu ii dai pastiluta fi sigura ca nu va supravietui.depinde dde organismul ei ca sa nu faca viermisori.bafta
Si eu am gasit un pisoias la fel de mic acum un an. I-am cumparat un biberon micut de la un magazin pentru animale, cred ca a fost sub 10 lei, si l-am hranit cu lapte. Stiu ca nu este bun laptele de vaca, nu o ajuta la fel de mult ca laptele mamei, dar ea a supravietuit si are si stapan astazi
Este important ca laptele sa fie fiert cu putina sare! Si sa-l ti pe un prosop sau ceva pufos care sa-i ofere caldura. Cand ii vor da ochisorii o poti sterge usor cu ceai de musetel dar este important sa o lasi sa-i deschida singura si sa nu o ajuti tu.
Sper sa-ti traiasca
Hranestel cu lapte in fiecare zi, atat cat sai ajunga.
Dai un culcus cald, sa se simta bine.
Joaca-te cu ea, ai grija de ea
Oferai dragostea de care are nevoie.
Daca ii e frig pune-i ceva pe ea.
Oferai un culcus, zgarda etc.
Sper ca te-am ajutat
Si eu am gasit de multe ori pisicute foarte mici si le-am ingrijit. Asa ca sunt un fel de experta. Primul pas : daca e atat de mica incat inca nu i-au dat ochisorii, trebuie sa incalzesti putin lapte (sa fie caldut, nici prea rece, nici prea cald ) si sa il dai cu pipeta. Daca ai vreo farmacie veterina prin orasul/satul in care stai, ar trebui sa-i ei niste vitamine speciale pentru pisicute si sa o obligi putin.Dar nici prea mult, sa ii dai cateva picaturi de lapte amestecat cu vitamine. Cand fierbi laptele ai putea sa-i adaugi un piculet de sare. La inceput nu v-a vrea, pentru ca nu e laptele mamei ei, dar dupa ce va lua cate picaturi de lapte cu vitamine, ii va creste energia si puterea. Lapte trebuie sa-i dai de vreo 4-5 ori pe zi. Dar difera de la pisicuta la pisicuta. Cand o va razbii foamea sa vezi ca o sa bea o gramada de lapte. Si la o saptamana dupa ce ii vor da ochii poti sa-i dai cu o seringa (fara ac)laptele. Si cand v-a avea o luna - doua va manca direct din castonel. Dupa ce ii vor da ochii, atunci ii vei putea inmuia paine in lapte. Pasul doi : Sa-i pregatesti un culcus calduros si seara sa ii invelesti culcusul, ca sa nu ii fi-e frig.Si sa o ti intr-un loc in care sa nu poata intra motanii. Pentru ca se poate sa o omoare daca o gasesc motanii. Mie mi s-a intamplat. Pasul trei : (cred ca unul foarte important) sa-i oferi multa dragoste, sa o ingrijesti cu drag si sa o alinti tot timpul.(ca sa se invete cu tine si sa te iubeasa si ea pe tine ) Sper ca te-am ajutat si SA-TI TRAIASCA!
Fa-i un culcus si da-i mai ales lapte. Din moment ce e asa mica, de asta banuiesc ca are cea mai amre nevoie. Poti sa adaugi eventual si putina paine, dar deocamdata cred ca e destul laptele.
Acuma cand e mai micuta o sa-ti fie mai greu. Daca nu si-a deschis ochisorii incearca sa ii dai lapte cu siringa. Dupa aia o sa-ti fie mai usor cu ea deoarece cum o inveti de mica asa sti, de unde sa manance, unde sa doarma, sa faca in ladita etc. iti urez secces