| MariaMelnic a întrebat:

Am găsit o pisicuță foarte mică; nu cred că are mai mult de o săptămână, pentru că încă nici ochișorii nu i-a deschis. Cum ar trebui să am grijă de ea până va crește?

19 răspunsuri:
| darrio2007 a răspuns:

Sa-i dai sa suga.Lapte.

| RedNose a răspuns:

Trebuie sa-i faci un culcus: intr-o cutie pune o paturica sau ceva calduros si o jucarie de plus ca creada ca e mama ei ca sa se simta in siguranta. De papat nu ai ce sa-i dai decat lapte. Daca nu-ti permiti sa cumperi lapte special pentru pui de pisica si un biberon special poti sa ii cumperi un biberon si sa-i pui lapte simlu amestecat cu galbenus de ou si sigur v-a creste mare si sanatos. Eu am gasit un pui de pisica de aproximativ 15 zile si asa l-am hranit, i-am donat si acum are 1 an jumatate si e bine mersi.

| stlucian a răspuns:

Daca esti iubitor/a de animalute i-ti recomand sa o hranesti cu lapte putin incalzit si o pipeta(daca e foarte mic)s-au cu un biberon pentu sugari atasat la o sticluta.Din cand in cand stergei ochisorii cu o carpa umeda moale(NU insista)o sa deschida ochii cand va vrea el! Alimentatia de baza trebuie sa fie laptele in mare parte! APOI dupa(daca vrei sa-l pastrezi dupa circa 3-4 saptamani poti incarca (dupa ce a deschis ochii)si cu bucatele de miez In lapte!

Mai tarziu ma gasesti aici s-au
stlucian@yahoo.com
Ma bucur ca-ti plac animalutele mai ales ca l-ai gasit si vrei sa ai grija de el s-au o eabig grin

| stlucian a răspuns (pentru stlucian):

PS: Am un maidanez de 2 ani(european cum se zice)si stau la bloc (cam in aceleasi conditii l-am gasit poate un pic mai mare)dar nu ai tu bani sa-l cumperi acum!thumbs up

| stlucian a răspuns (pentru stlucian):

Il chema Mishu

| Iulian03 a răspuns (pentru stlucian):

Mishu face pishu.))

| stlucian a răspuns (pentru Iulian03):

Iulian zero trei, esti un prost vrei nu-vreiwinking

| Iulian03 a răspuns:

Cu toporullaughing

| stlucian a răspuns (pentru Iulian03):

Sa dea Dumnezu sa nu mori din asta! Gandacule!

| Iulian03 a răspuns (pentru stlucian):

Aha,dar de cele mai multe ori dau raspunsuri serioase!

| Vi003 a răspuns:

Pastreaz-o, o sa te atasezi de ea. Mergi la o farmacie veterinara si-ti vor spune ei ce sa faci. Lapte dulce!

| Charice a răspuns:

Deci eu sunt expertaaa in asta asa ca intai :
1: ii dai lapte cu pipeta pentru ca inca nu i-a dat ochisorii:X
2: cand incepe sa creasca cat de cat ii dai lapte cu o seringa (fara ac desigur)
3: ca sa o inceti sa pape ii dai niste gulgoaze din astea de pisicute imuiate in lapte
4: apoi o sa incepi sa o intarci cu mancare gen ( pate de pui, porc, oase mai micute, carne)
sper ca te-am ajutat te cam :*

| adelinna21 a răspuns:

Cumpara de la veterinar/magazin de animale un biberon.e maxim 15 lei.eu am crescut asa 3 pisoiasi.le luam numai lapte la cutie pasteurizat.dar o sa faca viermisori asa e sigur.cand vezi ca face viermisori ii poti lua de la farmacie o pastiluta se numeste boheldon.se da un sfert iti va explica de la farmacia veterinara ce si cum sa ii dai pastila..nu e mai mult de 2 lei.ar fi fost bine daca ar fi supt de la mama pentru ca lapetele ei are multi anitcorpi macar o data sau de 2 ori.in rest numai e nimic de zis.o sa trebuieasca sa o hranesti cam din 3 in 3 ore.depinde de pisica. daca nu a deschis ochii clar nu are o saptamana. ochii ii deschid cam de la 10 zile.pastila o poti da cam de pe l 2 saptamani. daca nu ii dai pastiluta fi sigura ca nu va supravietui.depinde dde organismul ei ca sa nu faca viermisori.bafta

| PikaPiku a răspuns:

Si eu am gasit un pisoias la fel de mic acum un an. I-am cumparat un biberon micut de la un magazin pentru animale, cred ca a fost sub 10 lei, si l-am hranit cu lapte. Stiu ca nu este bun laptele de vaca, nu o ajuta la fel de mult ca laptele mamei, dar ea a supravietuit si are si stapan astazi happy Este important ca laptele sa fie fiert cu putina sare! Si sa-l ti pe un prosop sau ceva pufos care sa-i ofere caldura. Cand ii vor da ochisorii o poti sterge usor cu ceai de musetel dar este important sa o lasi sa-i deschida singura si sa nu o ajuti tu.

Sper sa-ti traiasca big grin

| Gabriel643 a răspuns:

Hranestel cu lapte in fiecare zi, atat cat sai ajunga.
Dai un culcus cald, sa se simta bine.
Joaca-te cu ea, ai grija de ea
Oferai dragostea de care are nevoie.
Daca ii e frig pune-i ceva pe ea.
Oferai un culcus, zgarda etc.
Sper ca te-am ajutat

| derliaelena a răspuns:

Si eu am gasit de multe ori pisicute foarte mici si le-am ingrijit. Asa ca sunt un fel de experta. Primul pas : daca e atat de mica incat inca nu i-au dat ochisorii, trebuie sa incalzesti putin lapte (sa fie caldut, nici prea rece, nici prea cald ) si sa il dai cu pipeta. Daca ai vreo farmacie veterina prin orasul/satul in care stai, ar trebui sa-i ei niste vitamine speciale pentru pisicute si sa o obligi putin.Dar nici prea mult, sa ii dai cateva picaturi de lapte amestecat cu vitamine. Cand fierbi laptele ai putea sa-i adaugi un piculet de sare. La inceput nu v-a vrea, pentru ca nu e laptele mamei ei, dar dupa ce va lua cate picaturi de lapte cu vitamine, ii va creste energia si puterea. Lapte trebuie sa-i dai de vreo 4-5 ori pe zi. Dar difera de la pisicuta la pisicuta. Cand o va razbii foamea sa vezi ca o sa bea o gramada de lapte. Si la o saptamana dupa ce ii vor da ochii poti sa-i dai cu o seringa (fara ac)laptele. Si cand v-a avea o luna - doua va manca direct din castonel. Dupa ce ii vor da ochii, atunci ii vei putea inmuia paine in lapte. Pasul doi : Sa-i pregatesti un culcus calduros si seara sa ii invelesti culcusul, ca sa nu ii fi-e frig.Si sa o ti intr-un loc in care sa nu poata intra motanii. Pentru ca se poate sa o omoare daca o gasesc motanii. Mie mi s-a intamplat. Pasul trei : (cred ca unul foarte important) sa-i oferi multa dragoste, sa o ingrijesti cu drag si sa o alinti tot timpul.(ca sa se invete cu tine si sa te iubeasa si ea pe tine ) Sper ca te-am ajutat si SA-TI TRAIASCA!

| fkyuc a răspuns:

Dai lapte cu biberonul 3-4 ori pe zi

| patricia1399 a răspuns:

Fa-i un culcus si da-i mai ales lapte. Din moment ce e asa mica, de asta banuiesc ca are cea mai amre nevoie. Poti sa adaugi eventual si putina paine, dar deocamdata cred ca e destul laptele.

| ukyta a răspuns:

Acuma cand e mai micuta o sa-ti fie mai greu. Daca nu si-a deschis ochisorii incearca sa ii dai lapte cu siringa. Dupa aia o sa-ti fie mai usor cu ea deoarece cum o inveti de mica asa sti, de unde sa manance, unde sa doarma, sa faca in ladita etc. iti urez secces