Salut!
Din pacate dupa simptomele date de tine nu cred ca il mai poti salva!
Desi pare greu de crezut, nu este deloc bonlav, are acele simptome datorita intretinerii acvariului necorespunzatoare!
Pierderea culorii reprezinta o intoxicatie cu o substanta periculoasa a pestelui! Iar faptul ca sta la suprafata este dat de o oxigenare extrem de redusa a apei.
Totusi iti pot da niste sfaturi, desi va fi greu sa isi revina:
Nu il hrani absolut deloc in urmatoarele 24h.
Schimba rapid jumatate din apa pe care o are cu o apa de aceeasi temperatura,lasata la declorinat daca stai la oras,sau o pui direct,doar o aduci la aceeasi temperatura cu cea din acvariu, daca stai la tara, unde apa nu se trateaza.
Pune o lingurita de sare fara iod in acvariu (nu de bucatarie, cea care se foloseste pe la animale, direct din salina).
Mareste-i temperatura apei la 28 grade celsius.
Da-mi cateva detalii despre cum il intretii, adica schimburile de apa, hranire, dimensiunea bolului, ca sa vad in ce stare este pestele.
Te salut,
Adrian!
Este bolnav, greu de tratat. Si carasul meu auriu are pete albe, de mult timp (7-8 luni) si traieste fericit.
Carasul tau are gris, pune-i in apa cativa ml de albastru de metil, sa zicem 10 ml la fiecare 10 litri de apa, daca il lasi asa in continuare o sa moara in curand.
Acum depinde, daca sunt petele lui naturale, de obicei grisul apare ca niste mici basicute albe.
Canache_Mihaela_1979 întreabă:
SebiReNdeR întreabă: