De obicei pestii stau la suprafata daca ceva nu e in regula cu apa. Daca apa contine prea multi Nitrati/nitriti atunci pestii nu se simt bine si stau la suprafata si "pisca suprafata apei cu gura" ( nu stiu daca e cea mai buna exprimare dar cred ca intelegi ideea). In cazul asta ar trebui sa schimbi cam 25% din apa din acvariu si ar trebui sa fie ok. Problema cu burta mare poate sa fie in cel mai bun caz de la icre ( desi beta se inmultesc destul de greu si au nevoie de anumite conditii mai speciale) sau sa fie vreo boala gen dropsy sau vreun parazit. In cazul asta e mai nasol. Daca ai femela singura in acvariu atunci poti sa-i faci un tratament cu jbl furanol sau ceva asemanator pentru paraziti, desi pestii sunt destul de sensibili si daca se imbolnavesc cu o bacterie sau asa, nu prea mai pot fi salvati. In fine, uite-te si pe acvarist.ro si mai citeste acolo despre boli sau cauta despre dropsy pe google si poate te ajuta sa-ti dai seama de problema. Daca chestia aia alba de care zici ca ii "iese " arata ca o ata s-ar putea sa fie fecalele care in mod normal nu ar trebui sa fie albe ceea ce inseamna ca are o problema.
Buna bacteri nu am ca ceilalti pesti sunt in regula cred ca e de la icre scuzemi exprimarea urmatoare dar parca ii iese icre ca am vazut la videoclipuri ce sa fac ca sa scape de icre ca nu am mascul?
Salut nici eu nu dau de tine pe facebook, ma contactezi aici https://www.facebook.com/......esults.php am o poza la profil gen apus de soare, intri si imi dai o cerere de prietenie, crtede-ma ca te voi ajuta!
Ce consult? Pestii nu au nevoie de veterinar, schimba 50 la suta din apa, burta mare o are fiindca ori are bloat malawi ori icre.Pentru detalii ma gasesti pe chat facebook la adrian marius marin, am o poza cu un catel postata cu commentul(cainele salvat de mine vara trecuta s-a facut mare)!
A,o poti vizualiza doar daca esti la prieteni, in cazul asta pentru ca suntem mai multi adrian marius marin, la muzica preferata am bosquito!
Din pacate pestii Betta au durata de viata de doar 1, 5 - 2 ani.
schimba-i apa odata la 3 zile. Daca nu se amelioreaza mergi cu ea la un consult.
Nu cred ca e de la batranete ca e pui are 3 luni dar parca tot iese ceva alb sa fie icrele e ciudat
E din cauza apei o fi prea calda ei se agita mai ales femelele cand apa in care innoata e calda
punele apa mai rece putin putin 20% mai rece