| xXGeo98Xx a întrebat:

Buna am o femela betta dar sta tot timpul deasupra apei si are o burta mare ce sa fac sa o vad ca inoata?

8 răspunsuri:
| CenturyChild a răspuns:

De obicei pestii stau la suprafata daca ceva nu e in regula cu apa. Daca apa contine prea multi Nitrati/nitriti atunci pestii nu se simt bine si stau la suprafata si "pisca suprafata apei cu gura" ( nu stiu daca e cea mai buna exprimare dar cred ca intelegi ideea). In cazul asta ar trebui sa schimbi cam 25% din apa din acvariu si ar trebui sa fie ok. Problema cu burta mare poate sa fie in cel mai bun caz de la icre ( desi beta se inmultesc destul de greu si au nevoie de anumite conditii mai speciale) sau sa fie vreo boala gen dropsy sau vreun parazit. In cazul asta e mai nasol. Daca ai femela singura in acvariu atunci poti sa-i faci un tratament cu jbl furanol sau ceva asemanator pentru paraziti, desi pestii sunt destul de sensibili si daca se imbolnavesc cu o bacterie sau asa, nu prea mai pot fi salvati. In fine, uite-te si pe acvarist.ro si mai citeste acolo despre boli sau cauta despre dropsy pe google si poate te ajuta sa-ti dai seama de problema. Daca chestia aia alba de care zici ca ii "iese " arata ca o ata s-ar putea sa fie fecalele care in mod normal nu ar trebui sa fie albe ceea ce inseamna ca are o problema.

| xXGeo98Xx explică (pentru CenturyChild):

Buna bacteri nu am ca ceilalti pesti sunt in regula cred ca e de la icre scuzemi exprimarea urmatoare dar parca ii iese icre ca am vazut la videoclipuri ce sa fac ca sa scape de icre ca nu am mascul?

| Doctorfishadi a răspuns (pentru xXGeo98Xx):

Salut nici eu nu dau de tine pe facebook, ma contactezi aici https://www.facebook.com/......esults.php am o poza la profil gen apus de soare, intri si imi dai o cerere de prietenie, crtede-ma ca te voi ajuta!

| Doctorfishadi a răspuns:

Ce consult? Pestii nu au nevoie de veterinar, schimba 50 la suta din apa, burta mare o are fiindca ori are bloat malawi ori icre.Pentru detalii ma gasesti pe chat facebook la adrian marius marin, am o poza cu un catel postata cu commentul(cainele salvat de mine vara trecuta s-a facut mare)!

| Doctorfishadi a răspuns (pentru Doctorfishadi):

A,o poti vizualiza doar daca esti la prieteni, in cazul asta pentru ca suntem mai multi adrian marius marin, la muzica preferata am bosquito!

| Elena_Maria_Dragan_1992 a răspuns:

Din pacate pestii Betta au durata de viata de doar 1, 5 - 2 ani.
schimba-i apa odata la 3 zile. Daca nu se amelioreaza mergi cu ea la un consult.

| xXGeo98Xx explică (pentru Elena_Maria_Dragan_1992):

Nu cred ca e de la batranete ca e pui are 3 luni dar parca tot iese ceva alb sa fie icrele e ciudat

| NeyyMar11 a răspuns:

E din cauza apei o fi prea calda ei se agita mai ales femelele cand apa in care innoata e calda happy punele apa mai rece putin putin 20% mai rece