| BlackAngel94 a întrebat:

Am si eu o pisica birmaneza de vreo 7-8 luni si as vrea sa ies cu ea prin parcuri si chestii din astea dar este foarte speriata. La inceput inainte sa o cumpar statea in curte daci nu e chestie ca nu e obisnuita.Va rog sa imi spuneti si mie cum sa o obisnuiesc, in ce parcuri (mai linistite) din pitesti sa merg si ce lesa sa folosesc ca sa nu i se toceasca blanita si sa nu scape
MULTUMESC!

Răspuns Câştigător
| PixieTrixie a răspuns:

Si eu am birmaneza si ieseam cu el [ca e motan]. happy
Nu-i place deloc afara, si al meu se sperie ingrozitor.
Poti sa incerci sa o ti 5-10 minute pe geam in fiecare zi, dupa sa iesi putin cu ea afara in fiecare zi, dar sa o tii in brate. Eu am renuntat la zgarda si lesa pentru ca, exact cum spui tu, i se toceste blanita sad.

Te sfatuiesc totusi sa nu o fortezi daca nu vrea, pentru ca am inteles ca daca e fortata sa iasa afara, daca o scapi din brate sau din lesa fuge si nu mai vine... Poti sa o incerci sa o scoti cum ti-am zis, cate putin pe geam si dupa putin afara.

Cat despre lesa, exista niste lese cu ceva elastic si pe deasupra silicon. Eu din aia am happy

Succes!

6 răspunsuri:
| Dash a răspuns:

Sa stii ca nu poti sa te comporti cu o pisica la fel ca si cu un caine. Pisicilor nu le place sa fie puse in lesa si ele nu trebuie scoase in parc (precum cainii). Poti sa o lasi pe afara si se va intoarce ea singura in casa (am avut si eu o pisica si exact asa facea).

| Cora22 a răspuns:

Buna, DaRkSkY

Pisica are nevoie de timp sa se obisnuiasca cu noua locuinta. Pisicile sunt extrem de conservatoare, nu le plac schimbarile. Nu o forta, da-i putin timp.

Parcuri linistite in Pitesti? Nu cred ca exista vreunul care sa nu fie frecventat si de caini, din pacate... Ai putea incerca in jurul blocului, daca exista zona verde. In plus, cunosti imprejurimile si animalele locale. cat despre lesa, imi pare rau, nu te pot ajuta. Eu nu am reusit sa le conving pe ale mele sa poarte lesa. Nici nu a fost nevoie. Era suficient sa ies cu ele afara, sa fiu in apropierea lor. Niciodata nu au avut vreo tentativa sa fuga. Dupa parerea mea, lesa nu este un accesoriu absolut necesar, atat vreme cat pisica cunoaste bine locurile, iar relatia ta cu ea este buna.

| BetterThanDrugs a răspuns:

Hei.
Fara suparare.dar mi se pare ff ciudat sa vad pe cineva tinand pisica in lesarolling on the floor

| klau123ful a răspuns:

Nu o du deocamdata mai intai duo prin fata casei (blocului ) sa se obisnuiasca si nu o du in lesa duo in brate prin fata blocului (o duci in brate cu lesa la gat ) fundita?

| BlackAngel94 explică:

Hey Dash e o problema eu stau la bloc la etajul 5 si nu va putea sa coboare si sa vina inapoi in plus am specificat este foarte speriata si ea a stat mereu in zone linistite deci cred ca se va speria si va fugi

| Oct a răspuns:

Cel mai bine ar fi sa vorbesti cu medicul veterinar. In primul rand sa te asiguri ca are toate vaccinurile facute, pentru a nu exista pericolul sa ia ceva de afara. Cea mai potrivita lesa pentru o pisica este cea de tip "ham", care ii ofera ei libertate de miscare si tie control. Repet: consulta-te cu medicul veterinar inainte.