| FrozenRose_7553 a întrebat:

Astazi mi-am luat o pisicuta europeana de vreo 3-4 luni.Este foarte speriata si nu pot sa ma apropriu de ea deoarece fuge.Acum sta pe pervaz. Ce ar trebui sa fac sa se "acomodeze"? Este normal sa faca asa?

5 răspunsuri:
| Șttefania a răspuns:

Si eu am tot din aceasta rasa si mi e mi-a facut asa dar era deja obisnuita cu mine si nu i-a fost foarte greu.Se ascundea unde putea dar se lasa luata de faptul ca ii ziceam pisi-pisi si venea la mine dar tot se speriat de orcine si orce dar acum nu mai este asa.
Eu zic sa ii zici pis pisi ca o sa vina la tine si faptul ca temusca si te zgaraiew cum zice anonim nu este din cauza ca nu s-a acomodat, ea asa se joaca. Ai rabdare si iau langa tine in pat si mangai-o pe cap si sub gat ca sigur o sa reusesti:*\
Mult noroc si sa iti traiasca.

| irinuca a răspuns:

FrozenRose: O vorbă din bătrâni spune "Răbdare şi tutun". Cu tutunul nu-s de acord, dar cu răbdarea da!
Trebuie să ai multă răbdare, pisicuţa e pe teritoriu nou, acum îl investighează. Las-o să se acomodeze o săptămână, două şi apoi vei putea să o ţii în braţe, să te joci cu ea.
Pentru a o ajuta, îţi recomand să o momeşti cu mâncare. Iei câteva bucăţele de mâncare în mână şi o strigi frumos şi încet să vină. Nu va rezista tentaţiei. Când se apropie să ia din mâna ta, nu ridica mâna să o mângâi pe cap! Las-o să-ţi miroasă mâna, dacă te place te va linge pe deget chiar dacă nu ai mâncare în mână.
Apoi, dă-i jucării şi joacă-te cu ea. Ia o sfoară şi leagă o jucărie la un capăt şi târăşte sfoara prin cameră. Sau cumpără-i o jucărie cu microcip, precum e asta: http://www.animalutul.ro/......isici/319/
În plus, asigură-te că pisicuţa are spaţiul ei unde se poate retrage. Pune-i culcuşul într-un loc retras, sub un scaun sau într-un colţ al camerei. Cu cât are un loc al său ferit de ceilalţi membri ai familiei, cu atât va fi mai încurajată să investigheze noul cămin.
Nu ţipa pe ea, nu o brusca şi nu o ţine în braţe împotriva voinţei sale. Ştiu că ţi-e dragă, dar nu faci decât să o sperii şi mai tare dacă vrei să o ţii în braţe fără ca ea să vrea asta.
Apoi, vorbeşte-i în fiecare zi pe un ton plăcut. Când mănâncă din bol, apropie-te încet şi mângâie-o pe cap uşor cu un deget. Vorbeşte-i încet şi calm. Probabil că primele dăţi când vei face asta va fugi, dar va reveni iar cu timpul se va obişnui.
Dacă pisica are încredere în tine, va veni să se aşeze la tine în braţe şi se va culca.
Totul e să ai răbdare şi să procedezi cu tact. Cu cât vei fi mai dornică să o ţii în braţe precum un căţel, cu atât va fugi mai mult de tine.
Baftă!

| Cher22 a răspuns:

Poi eu am un caine laughing Eu zic so mai lasi putin va creste te va vedea tot timpul si se va acomoda incearca sa-i dai de mancare sa inteleaga ca nu trebuie sa se sperie succes
Funda Pls

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Buna, si eu am o pisica de o luna si inca nu s-a acomodat in sensul ca daca ma apropii de ea si vreau sa o mangai incepe si ma musca ca ghearele i le-am taiat ca ma zapacise...eu zic sa o mai lasi un pic ca e si mica si sigur se obisnuieste...

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Apropiete incet de ea, dai sa pape, las-o sa se acomodeze, nu tipa, nu te apropia cu ceva in mana{bat}, sau alt ceva care sa o sparie.