| AndreyDey99 a întrebat:

Buna Care rasa de caine e ma iiubitoare Ciobanesc german sau rotwiller am inteles ca daca stapanu e in pericol rotwiller-ul ataca imediat agresorul?

3 răspunsuri:
| maria89nic a răspuns:

Nu neaparat. o prietena are Malinois, si ala cum crede ca cineva vrea sa ii faca rau, face urat.
Ciobanescul este o rasa mai finuta, ca sa zic asa, rott-ul este mai agresiv. Trebuie sa ai multa rabdare sa il dresezi.Asta nu inseamna ca nu sunt caini buni.
Amandoi sunt iubitori, ca doar sunt caini si toata dragostea lor o daruiesc stapanului!

| RedNose a răspuns:

Mai toti cainii sunt iubitori,iar asta cu saritul nu e o regula. Daca nu e dresat cum trebuie poate sari la orice i se pare suspect si cand strang mana poate sa atace. Ciobanesc e un caine ok,poate fi usor de dresat,usor de strunit,pe cand un rott este mult mai greu de stapanit,are nevoie de un dresaj ferm,fiindca are tendinta de dominare,tocmai din asta nu este recomandat oricum,doar celor care au mai avut de-a face cu astfel de rase. Un caine este exact cum e crescut de mic,e incurajat sa atace, sa fie agresiv atunci asa va fi toata viata, va fi invatat cu oameni, animale, copii atunci va fi un mielusel.

| iRobby a răspuns:

Toate rasele de caini sunt iubitoare, atata timp cat si tu le iubesti si tratezi bine! Eu am un Ciobanesc German, si chiar daca are mai putin de 2 luni, este foarte atasat de mine. Vecina mea, si-a cumparat un pui de rott, dar la varsta de 2 luni, mai mult de dormea, si nu le prea arata vreun interes. Si in plus, ca rott'ul pe la varsta de 1 an, incepe sa lase ''bale'' peste tot.
winking Deci, daca vrei un Caine de paza sau ceva mai iubitor, i-ati Ciobanesc German!