| PogaceanAprilia a întrebat:

Buna,
Imi doresc de foarte mult timp un caine. Deci, am vorbit cu parintii si au spus ca se vor mai gandi (sper ca e un lucru pozitiv :-)). Oricum, as vrea sa imi dati niste exemple de rase din care sa aleg sau sa ma inspir. Am deja o rasa preferata (rough collie), dar as dori sa vad si parerile altora.

P.S.: O colega a spus ca iti alegi cainele dupa personalitate. Cand postati numele rasei, va rog sa scrieti si tipul de personalitate/temperament pe care il are.

Multumesc!

Răspuns Câştigător
| AgruptiS7 a răspuns:

Daca vrei sa fii baiatul,, RAU,, al cartierului/orasului poti sa iti iei un PitBull sau un Doberman Rotwailler...
Daca nu un Chihuahua laughing Nu sa stii ca glumesc cu ultima parte, dar daca iti place ia-l e parerea ta.
Daca nu e cainele ala Saint Bernard, era si un film cu el big grin

5 răspunsuri:
| AnaMaryadragutaa a răspuns:

Eu am bichon maltez la doar 500lei daca te intereseaza

| Alinna20 a răspuns:

Beagle (foarte activ, dar dragut)... Golden Retriever (foarte iubitori, se inteleg bine cu oricine).

| AdaRuxAndRA a răspuns:

Caini mici de statura au o personalitate foarte puternica. Cei din rasa Brussels Griffon au o infatisare aparte. Ei iubesc oamenii si joaca. Isi fac o intrare spectaculoasa datorita parului si atitudinii indraznete. Daca ii lasi singuri in casa, asigura-te ca au si jucarii la indemana, altfel este posibil sa iti gasesti casa cu susul in jos.

Beagle este ca un James Dean in lumea cainilor. Se plictiseste foarte usor, raspunde foarte rar la numele pus de stapan si adora sa sape in pamant. Ai grija daca micutul tau Beagle incepe sa se plictiseasca.

Cu sprancenele sale speciale, un catel din rasa Mini Schnauzer iti va inspira un aer intelectual. Aspectul sau nu minte, chiar este un caine foarte inteligent si care invata foarte repede.

Ai fi tentat sa spui ca micutul Affenpinscher (o rasa de caini din familia terierilor) are o fata pe care doar o mama ar putea sa o iubeasca. Numit de unii "cainele maimuta" datorita aspectului sau, cainele Affenpinscher pare mereu ca abia s-a dat jos din pat si este foarte suspicios cu privire la ceea ce se intampla in jurul sau.
Si daca vrei o rasa de caini inteligenti poti alege din acestia. Border Collie: sunt la origine caini folositi de pastori si au foarte multa energie, asa ca au nevoie de mult spatiu pentru joaca si de un partener cat se poate de activ;

- Doberman: acestia sunt foarte buni pentru paza, asa ca te vei simti aparat, dar si ei au nevoie de miscare in mod regulat;

- Cainele de Cireada Australian (Australian Cattle Dog): acestia au fost crescuti initial pentru a ajuta fermierii care se ocupau cu cresterea vitelor, asa ca sunt foarte destepti, organizati si agili;

- Ciobanesc german: sunt foarte iubitori, se inteleg bine in special cu copiii si au multa energie;

Sper ca te-am ajutat!

| OllyOlla44 a răspuns:

Poti lua un: Yorkshire Terrier Toy, insa trebuie sa ai multa grija de el, la 6 luni ii cad dintii, are febra...

| PogaceanAprilia explică:

AgruptiS7, mersi!
Saint Bernardul este o idee excelenta! L-am adaugat printre primii pe "lista mea de dorinte" (e doar imaginara :-))
Multumesc mult!