| AlexAL275 a întrebat:

Bună TPU! Am 16 ani și aș vrea niște sfaturi cu privire la citit. Eu sunt genul de persoană care se plictisește repede și care nu prea citește. Am observat mai nou că unii oameni s-au schimbat în bine datorită cititului, parcă s-au deșteptat dintr-o dată. Eu de obicei mă uit la multe filme și seriale(sf, drame, romance, comedie, horror etc. ). Aș vrea să încep să citesc, dar nu știu ce să citesc ca să-mi stârnească interesul. Vreau ajutor!

6 răspunsuri:
| sabin89 a răspuns:

Sunt unele cărţi pe care, odată ce le începi, nu le mai poţi lăsa din mână, şi să vrei. Uite, pentru vârsta ta, îţi recomand să iei Contele de Monte Cristo. Nu te uita că e groasă, începe-o numai şi citeşte vreo zece-cinşpe foi, şi mai discutăm după aia. Să-mi spui dacă ai mai lăsat-o din mână până nu ai terminat-o.

| Dismally a răspuns:

Asa eram si eu, trebuie sa gasesti niste carti bune la inceput, asa vei trece mai usor peste acea plictiseala si in timp te vei obisnui sa citesti. Daca iti plac filmele SF, iti recomand cartea: Jocul lui Ender - Orson Scott Card. Sau la horror poti citi Exorcistul - William Peter Blatty.

| laSoledad a răspuns:

Intra pe site-uri de recenzii si citeste recenzii de carti, pana gasesti cateva care sa-ti placa. Sau cauta in functie de domeniile de care esti interesat. Cauti pe internet care sunt cele mai bune carti din domeniul x. Sau te poti apuca de cartile care au primit diferite premii/ distinctii importante. La fel, cauti pe net ce carti/ lucrari/ articole au fost premiate in domeniul respectiv.

| laSoledad a răspuns:

Si nu trebuie sa citesti ore-n sir. Citesti fix cat timp te tine atentia. Dupa aceea, lasi cartea jos. Te apuci de altceva. Adica, faci o pauza. Apoi, dupa jumatate de ora, o ora, te reintorci la citit. Citind cu pauze, iti creste astfel atentia si pofta de citit. Ce carte iti dai seama ca nu te intereseaza, o lasi jos. Te apuci de alta. Sau ti-ai putea programa intervalele de citit intr-o zi. Ai putea citi dimineata si seara. Sau doar seara. Sau doar dimineata. Sau in mai multe intervale din zi. Incepe sa-ti planifici activitatile dintr-o zi, altfel te afli in derizoriu. https://calendar.google.com/calendar/r?pli=1

| GrecuMariaaa a răspuns:

Stai in librarie si citeste primele 2-3 pagini din cate o carte pana găsești una care sa ti placa.

| cris54321 a răspuns:

Exista audible.com sau alte aplicatii unde poti asculta carti citite de altii. Pt oameni lenesi. Sau mergi la o biblioteca librarie misto si te uiti pe acolo vezi ce iti place. Cauta ceva care dezbate un subiect care te preocupa in mod normal. Sau daca ziceai ca iti plac filmele, multe filme sunt facute dupa carti. Cauta ceva asemanator daca nu chiar filmul respectiv