| Costina_Antonia_1990 a întrebat:

Am un peste Betta si nu stiu cu ce sa il hranesc...Ma puteti ajuta?

5 răspunsuri:
| LaLaura a răspuns:

In special cu viermisori de balta, dar gasesti o multime de sortimente de mancare speciala pentru pestisori la un pet shop

| KinderBeeeib a răspuns:

Cauta la pet-shop.Vei gasi diverse sortimente la preturi destul de mici ( de la 4 lei in sus daca nu si mai ieftin.)

| StarKiss a răspuns:

Hey! Și eu am. Se găsește mâncare specială pentru ei în magazinele Animax. happy

| Singlewolf a răspuns:

SPER SA TE AJUT:

Ingrijire si hrana


Pestii Betta sunt vietați controversate in randul iubitorilor de pesti de acvariu. Dezbaterile sunt in legatura cu marimea acvariului in care sa fie ținuți. Pentru a ințelege mai bine necesitațile unui peste Betta e bine sa privim asupra mediului natural in care traieste pestele Betta: culturi de orez, iazuri puțin adanci si chiar in ape cu flux lent. Mulți dintre posesorii de peste Betta sunt constienți de faptul ca acesta provine din ape puțin adanci, insa adesea trecuta cu vederea este temperatura apei.

Țarile din care este originar pestele Betta sunt țari tropicale, ceea ce inseamna ca temperatura apei ajunge de multe ori la 27 de grade Celsius. Pestele Betta prospera pe caldura si va deveni apatic atunci cand apa coboara sub 24 de grade celsius. Apa este cel mai mare argument impotriva pastrarii pestelui Betta intr-un bol micuț, deoarece temperatura nu poate fi controlata usor.

Chiar daca pestele Betta se descurca intr-o apa cu un nivel scazut de oxigen, acest lucru nu inseamna ca nu are nevoie de oxigen ca orice alt peste. Cu toate acestea, pestele Betta are nevoie sa respire aer direct de la suprafața apei. Pentru a avea un peste Betta sanatos, Ph-ul apei ar trebui sa neutru, usor acid. Circulația apei e bine sa fie menținuta la un nivel minim, de aceea filtrele nu sunt indicate.

E indicat sa pastrezi un singur mascul de peste Betta in acvariu, sau mai mulți, doar daca sunt separați. Femelele nu se lupta intre ele, de aceea pot fi pastrate impreuna.

Nota: Vanzarea unui peste Betta intr-o vaza cu flori a devenit o tehnica de vanzare populara. Cu toate acestea, un vas de flori nu este un mediu adecvat pentru un peste Betta.

In natura, pestii Betta mananca insecte si larve de insecte. Acestia au o gura intoarsa ce le permite sa manance orice insecta nefericita care a cazut in apa. La nivel intern, sistemul digestil al unui peste Betta este adaptat pentru a digera carnea, avand intestinul mult mai scurt decat un peste vegetarian. Din acest motiv, alimentele vii sunt ideale pentru un peste Betta, cu toate acestea, se poate adapta si la alimente congelate, fulgi sau uscate.

Creveții in saramura, daphia, plancton, tubifex, viermi si inima de carne de vita sunt excelente opțiuni pentru pestele Betta. Acestea pot fi gasite congelate sau uscate Daca ii administrezi pestelui Betta hrana sub forma de fulgi, e indicat s-o completezi cu alimente congelate si uscate prin inghețare. Daca e posibil, hraneste pestele Betta cu alimente vii.

peste-betta-albastru-insecte



Reproducere


Pestii Betta au o durata de viața destul de scurta, iar cei din pet-shopuri au o varsta de aproximativ 6 luni. Ei se imperecheaza in cuiburi cu bule de apa si nu au nevoie de un acvariu mai mare sau echipamente speciale. In mod ideal, un peste Betta e bine sa fie ingrijit inainte de reproducere si hranit cu alimente vii. E indicat ca apa sa aiba un pH de 7 si o temperatura de cel puțin 27 de grade Celsius, chiar puțin mai mult. Maculii produc un cuib de bule de peste atunci cand e gata de imperechere. In acest timp, e indicat sa-i asiguri femelei un loc unde sa se ascunda deoarece masculul peste Betta poate deveni agresiv. Chiar si cu acest ascunzis, e comun pentru femelele peste Betta sa slabeasca puțin sau sa aiba aripioarele zdrențuite in timpul depunerii icrelor.

Cand perechea de pesti Betta este pregatita de imperechere, va afisa un colorit mai intens si vor incepe sa se curteze reciproc in cuibul de bule. Masculul se va incadra in jurul organelor reproducatoare feminine, care au fost tranferate pe spate. Dupa ce ouale de peste Betta au fost fertilizate, acestea sunt expulzate si incep sa se scufunde. Masculul le va aduce inapoi in cuib. Din acest moment, masculul peste Betta va avea grija de pestisori. Este recomandat de a muta femela peste Betta, pentru ca masculul poate deveni agresiv. In una-doua zile, noii pestisori Betta se vor naste si vor fi vizibil agațați de cuib, cu cozile lor indreptate in jos. Ei se vor hrani din saculețul in care au stat inca 36 de ore. Dupa acest interval, e bine sa muți masculul peste Betta si sa hranesti pestisorii cu mancare congelata, sau chiar hrana speciala pentru acestia. Ai grija sa nu supraalimentezi pestisorii Betta, deoarece hrana neconsumata poate deveni rapid letala pentru acestia.

| GeaLuana a răspuns:

Mancare pentru pesti, gasesti la pet-shop sau poti sa ii dai viermisiori sau bucati micute de carne fiarta. Bucati de carne de masura unui varf de ac.
Take care.