| malika a întrebat:

Am un pui de hamster care nu mananca. I-am dat niste bucati mici de mar ca sa le poata rontai si niste morcov. dar nu vrea sa manance si se ascunde sub rumegus. Il tin intr-o sticla de 5 l taiata la gat deoarece incearca, si a iesit, din cusca. Ce sa fac? va rog ajutati-ma. sad Funda celui mai bun raspuns

8 răspunsuri:
| Șttefania a răspuns:

Nu o sa dau copy-paste, eu iti spun, pentru ca si eu am hamsterul meu de o luna, insa am mai avut un hamster, care din pacate a murit la 7 luni de cand il aveam. sad. Ma rog, eu am cusca pentru hamsteri si ar trebui si tu sa ai. Eu am dat 45 de lei pe ea, echipata cu casuta, adapator[pentru apa], bol de mancare si o rotita.
De cat timp il ai? Poate nu s.a acomodat cu tine. Sau poate ca nu ii plac legumele, dar e ciudat pentru ca majoritatea hamsterilor sunt inebuniti dupa ele. Cumpara mancare de la magazin, o cutie e 4 lei. Daca este nou, asteapta sa se acomodeze cu tine!
E pui, si nu prea stie. Daca mai ai nevoie de ceva, pune.mi intrebi, si o sa iti raspund :*
Sper ca te.am ajutat>big grin

| Siracuzia a răspuns:

Ce trebuie sa stiu cand cumpar un hamster?
In primul rand, magazinul "Pet house" de unde il luati trebuie sa fie curat, la fel si cusca in care este tinut de cel care il ingrijeste; varsta - intre 4 si 8 saptamani; ochii trebuie sa fie rotunzi si larg deschisi, blana moale, catifelata, nasul uscat sau putin umed. Indeplinirea acestor conditii, plus comportamentul hamsterului (nu trebuie sa fie speriat atunci cand il atingeti) - arata ca viitorul membru al familiei este sanatos.

Cusca de fier, plastic sau acvariu de sticla?
Pentru cei care au un hamster sirian - care este mai mare decat celelalte "rude" - este recomandata cusca din fier. Este usor de curatat, mai putin barele ei. Gratiile sunt importante, deoarece hamsterul roade din ele atunci cand este bolnav sau agitat, dandu-va de stire ca ceva nu este in regula. Cusca nu este buna pentru rasele mai mici, care se strecoara printre gratii. Din "locuinta" hamsterului nu trebuie sa lipseasca o roata de metal sau un tub (se stie cat ii place sa alerge in continuu in aceasta jucarie), un recipient ca o sticluta pentru apa si doua boluri mai mici pentru mancare si verdeturi. Puneti-i si cateva crengute, pe care le va roade cu placere. Acest obicei de a roade tot timpul este specific hamsterului, deoarece dintii ii cresc foarte repede si in felul acesta ii toceste.

Custile din plastic sau acvariile sunt excelente "case", mai ales pentru speciile mai mici. Marimea lor variaza intre 40 si 60 de centimetri lungime, pot sau nu sa fie acoperite (de preferat este sa nu fie acoperite, pentru ca hamsterul sa aiba cat mai mult aer). De asemenea, aceste custi sunt mai ieftine si le puteti gasi mai usor un loc potrivit in casa, in schimb trebuie curatate mai des. Custile de fier au o placa in partea de jos, care se scoate foarte usor, se curata, apoi se pune la loc, in timp ce acvariile sau custile de plastic trebuie curatate complet, pentru ca micul rozator isi "marcheaza" teritoriul cam peste tot.

Cum il imblanzesc pe noul meu prieten?
Din cauza ca angajatii magazinelor de animale de casa nu au timp sa se ocupe de "educatia" hamsterului, trebuie sa-i imblanziti voi, si asta cat timp sunt mici. In primul rand, nu scoateti hamsterul din cusca tinandu-l cu o mana, ci cu palmele facute caus, deoarece este foarte sensibil. Mangaiati-l si vorbiti cu el cat mai mult, pentru a se invata cu vocea. In acelasi timp, este bine sa-i priviti in ochi, pentru ca le place sa li se dea cat mai multa atentie, atat vizuala cat si auditiva. Daca incearca sa va muste de deget, inseamna ca este agitat sau ii este frica. Puneti-l la loc in cusca, iar dupa cateva ore - dupa ce se calmeaza - luati-l din nou in brate, cu blandete. Cel mai bine este sa observati perioada din zi cand este activ pentru a-l mangaia sau a-l hrani. Nu este bine sa-l deranjati cand doarme! Asezati cu mana mancarea in cusca, pentru ca hamsterul sa se obisnuiasca si sa invete ca este mana care il hraneste. Apoi, in timp, incercati sa-l hraniti din palma.

Referitor la joaca, lasati-l sa treaca dintr-o palma in alta. Veti observa ca in cateva zile se va plimba nestingherit pe tot bratul. Perioada de imblanzire nu ar trebui sa depaseasca trei saptamani - o luna. Daca va este necesar mai mult timp, aveti rabdare - sunt unii hamsteri mai greu de imblanzit!

Ce ati dori sa mancati, domnule hamster?
Hamsterul este un mamifer omnivor, adica mananca aproape orice: banane, merge, nuci, graunte, boabe de fasole, paste, carne de pui, oua si, bineinteles, mancare speciala pentru hamsteri, disponibila in magazinele speciale.

Apa nu trebuie sa-i lipseasca: vasul din care bea sa fie mereu umplut pana sus. Hamsterului ii plac de asemenea carnea de orice fel si verdeturile proaspete in cantitati mici. Evitati sa-i dati lamaie sau portocala. Verificati in primele zile cat mananca si ce-i place mai mult, pentru a sti dinainte "meniul" zilelor urmatoare.

Cusca e gata! Ce sa pun inauntru?
Rumegusul este ideal pentru hamsteri. Mai ales cel de lemn de brad. Aici dorm, il rod si se ghemuiesc in el ca intr-un patut. In cusca, pe jos, puneti hartie mai groasa sau carton, pe care il schimbati la 2-3 zile. Nu folositi plastic, hartie de ziar sau orice fel de carpe din stofa sau bumbac. Hamsterul le va roade oricum, iar pe unele dintre materiale nu le poate digera, acestea cauzandu-i imbolnavirea.

Curatenie luna!
O cusca sau un acvariu in care se face curatenie generala cel putin o data pe saptamana va tine orice boala departe de hamsterul vostru. Spalati cusca in apa calda, sub dus, apoi clatiti-o bine si lasati-o la uscat. Recipientele de apa si mancare trebuie atent spala-te, apoi clatite cu apa rece, inainte de a le pune inapoi in casuta. Barele de metal - in cazul custilor de fier - se curata una cate una, cu mare grija, pentru ca hamsterul sa le poata roade linistit, fara vreun pericol ca s-ar "indopa" cu microbi. Exista, de asemenea, spray-uri speciale de dezinfectat. In cazul in care folositi astfel de solutii, este bine sa clatiti apoi de mai multe ori cu apa calda.

Hamsterii se imbolnavesc rar, iar cel mai frecvent din cauza frigului sau a hranei. Totusi, in cazul in care apar probleme mai grave, apelati fara intarziere la un veterinar.

Daca sunt ingrijiti cu atentie si iubire, hamsterii pot fi la fel de inteligenti si prietenosi ca pisicile sau cainii.

| LifeEndsWithADream a răspuns:

Incearca sa-i dai altceva de mancare: Seminte (sau de floarea soarelui, de dovleac, sau exista in magazinele pentru animale hrana speciala pentru hamsteri. Daca nu mananca nici in continuare, du-l la veterinar.

| Sabryy a răspuns:

Cumpara-i mancare de la magazin. Daca ai facut asta deja, da-i salata. Daca nici asta nu merge, cred ca ar trebui sa-l duci la doctor. Dar nu e o idee buna sa-l tii intr-o sticla! Trebuie sa aiba aer! Cumpara-i o cusca normala (o gasesti si cu 20-25 de lei) sau un acvariu (nu iti recomand, 50 de lei)

Bafta in continuare si ai grija de el, stiu cum te simti happy Paaa love struck

Răspuns utilizator avertizat
| CraziiKiduu a răspuns:

Probabil că nu s-a acomodat cu tine, de cât timp îl ai?
O sticlă de 5 listri tăiată sigur nu îi face bine, nu prea are aer, adică are, dar prea puțin. Încearcă să cumperi din bugetul familiei o cușcă pentru hamsteri. Nu ar costa mult, vreo 20-25 lei din piață din oraș de la tine. Baftă!

| regina28 a răspuns:

Asa face el cand e satul mananca cat ai trebuie

| happydog a răspuns:

Nu il tine in sticla nu are aer se teme, nu face zgomote mari, pune-i mancare si apa permanent vorbeste-i cu calm si ia-l putin in mana si mangaie-l si da-i o bucatica mica de ciocolata dar nu-i mai da dupa aceea deloc apropo tine-l in cusca funda?